Tai gali įžiebti aistros ugnį mumyse iš naujo. Kada mes pasidalijame savo fantazijomis su partneriu? Kas nutiktų, jei partneris pagalvotų, kad esame šlykštūs, amoralūs ar pavojingi? Ką verčiau nutylėti, o kokiomis fantazijomis geriau pasidalinti su partneriu ar net įgyvendinti?

Kai kurie žmonės mano, kad jie turėtų susilaikyti nuo bet kokių seksualinių fantazijų bei minčių, išskyrus fizinį stimuliavimą, kurį suteikia jų partneris. Žmonės nerimauja, kad tokios mintys - tai neištikimybės išraiška. Tačiau tarp vaizduotės ir ketinimo yra skirtumas.

Mes esame seksualios būtybės. Ir kiekvienos minties cenzūravimas galiausiai mus išsunkia, o kitų seksualinės fantazijos mums ima atrodyti nepadorios ir pavojingos.

Sesijų metu jaunos poros nerimauja, kad joms kiti žmonės vis dar atrodo patrauklūs. Tačiau tai juk yra seksualinės gyvybės esmė: mes pastebime erotiškumą, seksualumą, patrauklumą aplink mus. Mes galime pasirinkti tą energiją atnešti į santykius. Dar daugiau, kalbėjimasis apie seksualinius potraukius saugiuose santykiuose gali poroje išlaikyti erotinę energiją.

Kad moterys susijaudintų, joms reikia pirmiausia susijaudinti mintimis. Neseniai ištekėjusios moterys pasakoja, kad jos nustojo naudoti savo mėgstamą masturbacijos fantaziją sekso su vyru metu, nes mano, kad vyras turi būti pagrindinis objektas. Tačiau dabar joms sunku susijaudinti. Terapijos praktikoje dažnai matyti, kad viena pagrindinių sumažėjusio moters libido priežasčių yra moteris, kuri turi drąsesnių seksualinių minčių nei vyras, tačiau iš gėdos ar nežinojimo nusprendžia jas slėpti.

Tačiau psichologams taip pat tenka išgirsti daug fantazijų, kurios peržengia monogamijos ribas. Mėgstami scenarijai - seksas trise ar stebėjimas, kaip partneris užsiima seksu su kitu žmogumi. Vienas vyras desperatiškai norėjo stebėti savo žmoną su kitu ir pamatyti ją seksualiai išsilaisvinusią. Jis prisipažino, kad labai pavydi jos ankstesniems partneriams, nerimavo dėl savo penio dydžio ir niekino ją, nes ji turėjo daugiau partnerių nei jis. Jo žmona neprieštaravo kalbėtis apie šią fantaziją, tačiau buvo prieš įgyvendinimą realybėje. Aš taip pat nemaniau, kad tai - gera fantazija įgyvendinimui. Tačiau tai - nebloga fantazija analizei.

Sesijų metu vyras sugebėjo pamatyti tą siaurą ribą tarp savo pasišlykštėjimo žmonos ankstesniais gerbėjais ir susijaudinimo dėl to, atskleisti, kaip jis naudojo šią fantaziją kaip priešnuodį savo paties baimei pasenti ir prarasti finansinį saugumą, pamatė, kad fantazija dangstė siaubingą nerimą, kad jo penis negali tinkamai patenkinti jo žmonos. Mąstymas apie fantaziją gebėjo sumažinti didžiausias baimes.

Visi mes senstame. Visų mūsų seksualinis patrauklumas mažėja. Tačiau mūsų vaizduotė gali netrukdoma siausti visą gyvenimą. Mūsų fantazijos gali ilgus metus palaikyti aistros ugnį mūsų lovoje.

„Tačiau tam tikru metu tiesiog išsenka fantazija, - sako kai kurie žmonės. - Ir kiek gi gali prisifantazuoti su vienu žmogumi?“ Tuomet sakau, kad jie tiesiog nepakankamai kūrybingi.

Dalykitės fantazijomis su sutuoktiniu

Aptarkite, kokią vietą fantazijos turi jūsų santykiuose. Kai kuriems žmonėms geriau neminėti ankstesnių mylimųjų ar seksualių nepažįstamųjų (juolab kaimynų), kiti gali būti atviri apie tai, kas jiems patrauklu.

Susikurkite emociškai saugią vietą sau ir partneriui. Draugas kartą nugirdo kalbant apie tai, kad seksualinėmis fantazijomis reikia dalintis su sutuoktiniais. Jis grįžo namo ir išsyk pasidalijo prisiminimais apie jaunas meilužes su savo pomenopauzinį laikotarpį išgyvenančia žmona. Jei nepakanka takto, rūpesčio ir užtikrinimo, tokios fantazijos gali pakenkti sutuoktinio saugumo jausmui.

Aiškiai išdėstykite, kas yra fantazija ir kas - noras. Vienas vyras ilgus metus kankino savo žmoną savo analinio sekso geismu. Ji to niekada nenorėjo daryti, ir tai tapo susierzinimo šaltiniu abiem.

Atneškite savo mintis, žinias ir fantazijas į miegamąjį. Daugelis mūsų ilgisi užuominų, kaip suvilioti sutuoktinį.

Neskubėkite įgyvendinti fantazijos, jei:

... Partneris tam prieštarauja. Sunku surasti kompromisą tarp abiejų sutuoktinių norų ir poreikių. Žinokite, kokios partnerio ribos, kalbėkitės apie praeitį ir jausmus.

... Pasekmės gali būti skaudžios. Vieni draugai nusprendė užsiimti seksu automobilyje. Seksualinės fantazijos apie tai, kad gali būti užklupti, baigėsi tuo, kad juos pamatė policija. Keturiasdešimtmečių porelė turėjo parodyti savo vairuotojo pažymėjimus. Jiedu atsipirko įspėjimu.

... Nesuprantate, ką jums reiškia fantazija. Nesakome, kad kiekviena seksualinė mintis turi būti išanalizuota, tačiau kai kurias analizuoti reikia. Vyrui, kuris norėjo analinio sekso, reikėjo suprasti, kodėl jis ją taip spaudė. Fantazijos yra komplikuotos. Dėl to iš dalies buvo kaltas jo noras matyti žmoną kaip „blogą mergaitę“, dalis buvo pornografinių filmų įtaka, dėl kurios jis manė, kad žmona jus malonumą, ir nesiklausė jos pačios nuomonės.

Iš dalies tai buvo jo viršenybės jausmas - jis manė žinąs, kas jai yra gerai. O dar kitas dalykas buvo nusivylimas žmonos vagina po vaikų gimimo. Jis pyko ant žmonos, kad šioji atstumia jo naujas idėjas, tuo tarpu pati jokių naujų minčių į miegamąjį neatsineša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)