Gali būti, jog šiems įtakingiems vyrams kūniška meilė buvo ir yra vaistas, padedantis nuimti psichologinį spaudimą, kurį jie neabejotinai patyrė.

JAV Kolorado valstijoje dirbantis seksologas Davidas Shnarchas turi savo paaiškinimą: seksualiniai santykiai – galimybė su savo partneriu patirti ypatingo artumo ir susiliejimo akimirkų. Savo naujausioje knygoje „Intymumas ir geismas“ specialistas jas vadina „sensomotoriniais susitikimo momentais“.

Tomis akimirkomis, tvirtina gydytojas iš Amerikos, širdis ir siela nusiramina, santykiai iš esmės tampa stabilesni, sustiprėja seksualinis susižavėjimas mylimu žmogumi. Be to, neurologai ir kiti mokslininkai su D. Shnarcho įžvalgomis priversti sutikti.

Raktas į sekso su mylimu žmogumi naudą – smegenų gebėjimas, esant reikalui, prisitaikyti. Kitaip tariant, mūsų smegenys gali keistis priklausomai nuo sukauptos patirties. Be to, žmogaus smegenys moka koreguoti struktūrą, bendradarbiauti su kitais organais.

Kalbant apie seksualinius santykius, anot D. Shnarcho, didžiausias smegenų gebėjimo prisitaikyti pliusas išryškėja tada, kai besimylėdama pora išlaiko akių kontaktą. Apie tokį ryšį seksologas yra sakęs: „tai akimirka, kai partnerių mintys susilieja, o emocinis atvirumas pasiekia aukščiausią laipsnį“.

„Seksualinis kontaktas privalo būti bendras veiksmas, o ne būdas gauti pasitenkinimą, pasinaudojus kito žmogaus kūnu“, - įsitikęs neurobiologas iš Miuncheno Ernstas Peppelis. Įvairūs psichologiniai eksperimentai atskleidė, jog žmogus geba suvokti informacijos fragmentus, apjungdamas ją į vientisą paveikslą tik labai ribotą laiko tarpą – tris sekundes.

Kitais žodžiais tariant, kaip teigia E. Peppelis, tikrovė mums trunka viso labo tris sekundes. Mokslininkas kalba apie tai, kad du žmonės, vykdydami bendrą veiką (šiuo atveju – besimylėdami), sinchronizuoja savo trijų sekundžių ritmą. Tai reiškia, jog labai padidėja tikimybė, jog palaimos viršūnę du žmonės pasieks vienu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)