Taip, kartais žmonės sutinka su lytiniais santykiais dėl nederamų priežasčių, o vėliau dėl to gailisi. Todėl reiktų susimąstyti apie savo elgesio motyvus ir galbūt kartais verčiau atsisakyti sekso. Susipažinkime su keliomis klaidingomis priežastimis, dėl ko žmonės užsiima seksu.

Jaučiatės verčiami užsiimti seksu

Jeigu jūs nenorite užsiimti seksu, tačiau partneris daro spaudimą, geriau nesutikti. Jeigu jūs tai padarysite, labai tikėtina, kad vėliau jausitės labai blogai. Prievartinis seksas jokio malonumo jums nesuteiks. Jeigu jūs nenorite užsiimti seksu, suprantamai tai paaiškinkite savo partneriui, kad vėliau netektų gailėtis.

Ekstremaliais atvejais spaudimas gali būti traktuojamas kaip seksualinis priekabiavimas arba prievartavimas. Jeigu jums kyla įspūdis, kad žmogus, norintis pasiekti savo, yra pasirengęs taikyti jums ne tik emocinį, net ir fizinį spaudimą, pasistenkite išeiti iš situacijos – bėkite.

Kartais atrodo, kad nusileisti ir paklūsti paprasčiau, tačiau jeigu jūs to nepadarysite, jausitės kur kas geriau. Prisiminkite, kad seksu reikia užsiimti tada, kai to nori abu partneriai.

Galvojate, kad taip tapsite patrauklesni

Jauni žmonės neretai siekia užsiimti seksu, kad kitų akyse atrodytų „kietesni“. Tiesa, ir tarp suaugusiųjų pakanka tokių, kurie mano: jeigu visi reguliariai užsiima seksu, tai ir aš turiu tai daryti, nepaisant to, kad nesu santykiuose. Tačiau jeigu intymus artumas su atsitiktiniu partneriu jums iš tikrųjų nemalonus, nedarykite to.

Kartais žmonės užsiima seksu, nes nori parodyti, kad yra atviri ir neturi prietarų. Nepamirškite, kad pozityvus požiūris į seksą nereiškia, kad į lovą reikia gulti kuo dažniau ir su kuo pasitaiko. Žinoma, jeigu jums tai teikia malonumą, pirmyn.

Pozityvus požiūris į seksą reiškia tai, kad jums patinka seksas, jūs to nesigėdijate ir mėgaujatės tuo. Tai kur kas svarbiau, nei sekso reguliarumas ir partnerių kiekis.

Jums atrodo, kad taip tapsite geresne žmona ar drauge

Moterims labai ilgai buvo kalama, kad užsiimti seksu – viena jų prievolių prieš partnerį. Žinoma, yra ir tokių moterų, kurios mano, kad partneris privalo jas seksualiai patenkinti. Vis dėlto, sveiki intymūs santykiai – tai ne seksas iš pareigos, nes abu partneriai turi jausti malonumą.

Jeigu vienintelė priežastis, dėl ko užsiimate seksu su vyru ar partneriu – pareigos jausmas, vadinasi, jūsų santykiuose kilo problemų. Pasistenkite suprasti, kodėl nenorite intymaus artumo su savo partneriu, ir pasikalbėkite su juo arba kreipkitės pagalbos į specialistus.

Naivu manyti, kad nieko nesiėmus vieną gražią dieną viskas susitvarkys. Labai tikėtina, kad abejingumas ir pareigos jausmas virs pasibjaurėjimu.

Norite atkeršyti

Kerštas – ne geriausias pretekstas seksui. Taip, filmuose ir serialuose toks siužetas naudojamas gana dažnai. Tačiau realybėje toks seksas jums nesuteiks malonumo ir neprivers jaustis geriau. Jus ne tik pasmerks artimieji, bet ir patiems bus gėda. Įskaudinsite žmogų, kuris įskaudino jus, įskaudinsite ir save.

Prieš ryždamiesi tam, gerai pagalvokite, kuo jums tai padės. Gali būti, jog suprasite, kad absoliučiai niekuo.

Jums šio žmogaus gaila arba nenorite jo įžeisti

Gailestis – ne pati geriausia motyvacija seksui. Jeigu iš tikrųjų norite kam nors parodyti palaikymą, padarykite tai kitais būdais. Norint padrąsinti žmogų, nebūtina su juo gultis į lovą.

Galbūt seksas su juo bus labai malonus, tačiau pagalvokite, kas bus toliau… Jeigu žmogui blogai ir jo reikia pagailėti, intymus artumas jam gali reikšti gerokai daugiau nei jums.

Būna ir tokių atvejų, kai žmonės užsiima seksu „iš padorumo“ arba todėl, kad mano, kad „jeigu jau mes taip toli nuėjome, reikia viską padaryti iki galo“, kitaip žmogus įsižeis. Tačiau nepamirškite, kad jums nereikia daryti to, ko jūs nenorite, vien dėl to, kad atrodytumėte mandagus. Net jeigu anksčiau leidote žmogui aiškiai suprasti, kad norite su juo užsiimti seksu, jūs turite teisę persigalvoti. Jeigu tai, kas vyksta, jums nemalonu, jūs galite tai nutraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)