Daugumai vidutinio amžiaus moterų kokybiškas lytinis gyvenimas yra vienas svarbiausių jų fizinės ir psichologinės gerovės veiksnių, skelbia delfi.lv.

Tyrime dalyvavo 602 moterys nuo 40 iki 65 metų. Dalyvės papasakojo apie savo seksualinio aktyvumo lygį, įvertino sekso svarbą kasdieniame gyvenime. Be to, pildydamos anketas, moterys nurodė savo amžių, sveikatos būklę ir seksualinio gyvenimo kokybės kaitą metams bėgant.

Rezultatai parodė, kad 66,3 procentai respondenčių yra seksualiai aktyvios (354), tačiau po ketverių metų buvo atlikti pakartotiniai tyrimai ir nustatyta, kad seksualiai aktyvių respondenčių sumažėjo ir dabar buvo tik 228.

„Popkultūra mumyse įtvirtina nuostatą, kad vyresnėms moterims nebereikia sekso, kad lytinio gyvenimo kokybė ir pasitenkinimas seksu jau nebėra prioritetai. Šis tyrimas buvo sumanytas ne siekiant sustiprinti įsivyravusius stereotipus, o informuoti visuomenę apie tai, kad užsiimti seksu vidutiniame, brandžiame ir vyresniame, solidžiame amžiuje yra normalu“, - pasakojo vienas tyrimo vadovų.

Tyrimas taip pat parodė, kad su metais moterys labiau vertino lėtą, pasitenkinimą teikiančią preliudiją, daugiau dėmesio kreipė į bučinius ir glamones.

Reikia pastebėti, kad tyrimo rezultatai fiksavo ir koreliaciją to, kiek seksualiai aktyvi moteris buvo jaunystėje, ir kiek jai svarbus reguliarus lytinis gyvenimas vyresniame amžiuje. Kitaip tariant, moterys, gyvenančios aktyvų seksualinį gyvenimą jaunystėje, pasiekusios vidutinio amžiaus visai nepraras susidomėjimo seksu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)