Seksas be įsipareigojimų – plati tema, beveik kaip vegetarizmas, religija. Atsiras pasisakančių „už“, bus ir pasisakančių „prieš“.

Pragmatikai ir romantikai

Suprantama, kodėl nereikėtų norėti vien sekso. Juk visi nori būti mylimi, reikalingi, vieninteliai, nešvaistyti seksualinės ir dvasinės energijos bet kam. Taip galvoja ne tik moterys, bet ir vyrai, nepaisant paplitusios nuomonės, kad seksas jiems reiškia mažiau nei moterims
Bet yra ir tokių, kuriems vien seksas neatrodo žalingas psichikai. Jiems nereikia jausmų, kad gautų malonumą iš seksualinių santykių. Lygiai taip nebūtina įsimylėti žmogaus, kad kartu domėtumėtės sportu, gamintumėte valgį ar šoktumėte tango. Visgi dauguma įsitikinę – jei žmogus geba mėgautis seksu, nepriklausomai nuo to, ar yra įsimylėjęs, jis turi didelių problemų. Gal jam reikia kreiptis į seksopatologą? Tas jį išgydys nuo amoralaus potraukio seksui. Juk normalūs žmonės mylisi tik jausdami meilę.

Savas žaidimas

Gyvenimas rodo – žmonės dažnai patys sau netikėtai įsitraukia į ieškančių sekso be įsipareigojimų klubą.
Daugelis išbandžiusių seksą be įsipareigojimų taip leido laiką po išsiskyrimo ar tuo metu, kai siek karjeros ir nebūtų pakakę dvasinės stiprybės padaryti kažką laimingą. Seksą be įsipareigojimų renkasi nepriklausomi žmonės arba nepatyrę tikros meilės, ar iš principo nenorintys su kuo nors sieti gyvenimo. Seksas be įsipareigojimų jiems tinka – jokių skambučių, pavydo scenų ir nereikalingų klausimų.

Nieko asmeniško

Moteriai seksualinis susilaikymas nekenkia. Argumentas, kad sekso nebuvimas kenksmingas sveikatai, neturi pagrindo. Užtai žinoma, kad seksualinis aktyvumas gerina ne tik fizinę sveikatą, bet ir psichinę. Peršasi išvada – naudingiau seksas nei savigrauža.
Na bet seksas be įsipareigojimų teisingas paisant tam tikrų taisyklių.
Pirma, būtinas saugumas. Niekam nereikia lytiniu būdu plintančių ligų, neplanuoto nėštumo nuo žmogaus, su kuriuo niekas nesieja.

Antra, seksu be įsipareigojimų susigundančios moterys sako – yra pavojus emociškai prisirišti prie partnerio. Patariama nemiegoti kartu, negalvoti apie partnerį ir įtikinti save, kad ilgalaikiams santykiams jis netinka. Nesibučiuoti – radikalus patarimas...
Trečia, sekse be įsipareigojimų reikia nuolat išlaikyti atstumą. Jei moteris vertina vyrą tik kaip lytinį partnerį, jam tai turi būti aišku. Sąžiningumas ir atvirumas būtinas.
Gėlės ir mažos dovanėlės griauna atstumą. Restoranai, kinas, kava ryte į lovą – formatui „tik seksas“ netinka, nes tai siejasi su dėmesiu ir rūpesčiu.

Atsakomybė už savo jausmus – pati sunkiausia, todėl jei įsitikinimo, kad seksas be meilės malonus, neverta nė bandyti.

Retai pasitaiko žmonių, kuriems seksas be įsipareigojimų – gyvenimo būdas. Dažniausiai tokie santykiai laikini. Gilūs, jaudinantys santykiai suteikia kur kas daugiau laimės nei trumpalaikis ryšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)