Ir dabar žinomas kūrinys „Kama Sutra“ buvo parašyta tarp ketvirto ir antro amžiaus prieš Kristų. Nors „Kama Sutra“ – toli gražu ne vien patarimų sekso klausimais knyga, joje pateikiama nemažai vertingos informacijos, vaizduojamos įvairios sekso pozos, rašo thevintagenews.com.

1. Tik misionieriaus poza yra natūrali.

XIII a. vokiečių filosofas Albertas Didysis apibūdino sekso pozas toli gražu ne taip liberaliai kaip „Kama Sutros“ autorius.

Albertas Didysis buvo vyskupas, kurį po mirties Katalikų bažnyčia paskelbė šventuoju. Jį dar vadino universaliuoju gydytoju, turbūt tai paaiškintų, kodėl jis ne tik rūpinosi tikėjimo reikalais, bet ir aptarė sekso pozas. Kaip rašo news.com.au, Albertas Didysis patarė, kad vienintelė natūrali seksualinės sueities poza yra misionieriaus poza, o visos kitos pozos – tik netinkamas elgesys.

Universalusis gydytojas netgi sudarė sąrašą, kuriame pateikė penkias vis mažiau priimtinas mylėjimosi pozos. Tai pozos gulint vienas prieš kitą, sėdint, stovint, o pirmą vietą užėmė visų netinkamiausia – „tergo“ poza, vyskupui buvo priimtiniau lotyniškai įvardinti šuniukų pozą.

Nežinoma, ar Albertas Didysis buvo empiriškai išbandęs aprašytas pozas.

2. Damos, nejaudrinkite vyro ranka.

Įvairiomis epochomis nestinga keistų ar prastų patarimų sekso klausimais. 1680 m. išėjo knyga „Veneros mokykla, arba damų malonumai, įvardinti praktikos taisyklėmis“. XVII a. knygoje rašoma apie žavią, jauną, dar nekaltą merginą Katherine ir apie vaikiną Rogerį, kuris trokšta atimti jai nekaltybę. Nešvankia kalba knygoje pateikiama patarimų apie vyro penio glamonėjimą ranka: „Nepatarčiau moteriai jaudrinti vyro ranka, nes ji turi tinkamesnę vietą, skirtą priimti jo instrumentą.“

Pateikiamas ir gana keistas patarimas apie maistą. Sužinome, kad Rogeris – vis tik ne toks jau nedoras vaikinas. Po intymios sueities jis pasiūlo Katherine suvalgyti pistacijų. Jis informuoja merginą, kad pistacijos geriau nei bet kas kita pasaulyje padeda atgauti jėgas po sekso.

Pora

3. Negerai, jei mylintis vyras kažkur skraidžioja mintimis.

1861 m. seksualinės fiziologijos dėstytojo Jameso Ashtono knygoje „Gamtos knyga“ pateikiama patarimų, kokį poveikį maisto produktai turi seksui. Joje patariama valgyti lenktasėklių žalių pupelių, pomidorų, svogūnų ir šparagų, nes būtent šios daržovės yra stipriausi afrodiziakai.

Skaitytojai taip pat informuojami, kad „tam tikras maistas, manoma, stimuliuoja seksualinius organus“. Valgykite kiaukutinių jūrų gyvūnų, jūrinės žuvies ir vėžlio mėsos, nes juose daug fosforo.

„Gamtos knygoje“ pateikiama ir filosofinių patarimų – pvz., kaip susilaukti sveikų palikuonių. Pasirodo, mylintis reikia susikoncentruoti ir susitelkti: „Jei vyras, atlikdamas šį aktą, skraidžios mintimis, produktas bus prastas, o jei žmona pastos, palikuonis bus paliegę.“

Rašoma, kad genijų, kurie pradėdami vaikus galvojo apie kažką kita, palikuonys yra kur kas menkesnio intelekto nei jų tėvai.

4. Masturbuotis nesveika.

Karalienės Viktorijos laikais nestigo prastų patarimų apie seksą. Sutapo daugelio nuomonė apie masturbavimąsi. Henry‘o Hanchetto knygoje patariama vengti tam tikrų maisto produktų ir gėrimų, kad nepajustumėte potraukio gėdingam aktui (garstyčių, vyno, alaus), be to, skatinama nuo jaunystės pažaboti geismą. Tėvai turi visą dieną duoti vaikams tiek darbo, kad prieš miegą jie būtų nuvargę ir nebenorėtų masturbuotis. Šis patarimas labiau taikytinas berniukams, nes mergaičių „seksualinis potraukis silpnas ar jo apskritai nėra, taigi tik visiškai sugedusios moterys pasiduotų pagundai masturbuotis“.

5. Nemiegokite su sutuoktiniu nei vienoje lovoje, nei tame pačiame kambaryje.

XX a. pradžioje nuskambėjo patarimas, kad sutuoktiniai turi miegoti atskirai, jei nori, kad jų seksualinis gyvenimas neprarastų aistros. Šis patarimas pateikiamas 1902 m. knygoje „Ką turėtų žinoti jauna žmona“.

Knygoje rašoma: „Daugelyje anglų šeimų esantis paprotys, kad sutuoktiniai turi kiekvienas savo miegamąjį, mūsų laisvę mėgstančiai prigimčiai gali pasirodyti šaltas, bet ar ne geriau tinkama savikontrolė, nei laisvė, virstanti palaidumu? Tiesa, durys tarp miegamųjų neturėtų būti uždarytos, bet faktas, kad yra du miegamieji, malšina daugelį pagundų ir saugo nuo familiarumo, kuris nepageidaujamas net santuokiniame gyvenime.“

Knygoje skamba dar vienas patarimas – moterims intymi sueitis patartina tik tokiu atveju, jeigu jos nori susilaukti kūdikio.

6. Niekada nenaudokite lubrikantų.

Net ir įsibėgėjus XX a., patarimai buvo ne mažiau keisti. 1917 m. britų rašytojas, vienas iš pirmųjų edukatorių sekso klausimais Walteris Gallichanas parašė knygą „Santuokos psichologija“. Vienas iš kertinių jo patarimų jau girdėtas – nesimasturbuoti, priešingu atveju susirgsite, sutriks psichika, o galiausiai tai sukels visuomenės degradavimą. Kaip sulaikyti žmones nuo masturbavimosi? Viskas tėvų rankose – jie privalo tinkamai auginti vaikus, maitinti juos „nestimuliuojančiu maistu“ ir „protingai rengti“.

Po dvejų metų, 1919 m., amerikiečių psichologas H. W. Longas savo knygoje „Sveikas seksas ir sveikas seksualinis gyvenimas“ patarė jokiu būdu nenaudoti lubrikantų. Anot autoriaus, naudoti lubrikantus nepadoru. Intymių kūno dalių tepimas lubrikantais, anot jo, yra tas pats lyg teptum burną taukais, kad maistas lengviau slystų į skrandį.

7. Grindų plovimas padeda moterims išlaikyti dailią figūrą.

Na ir paskutinis, bet ne mažiau keistas patarimas iš seksologijos srities. 1963 m. knygynuose pasirodė Ann Landers knyga „Pokalbiai apie seksą su paaugliais“. Pasak autorės, „namų ruošos darbai, ypač grindų plovimas, ne tik padeda moterims išsaugoti figūrą, bet ir yra naudingi sielai. Ir jie padės pažaboti seksualinį apetitą.“

O kaip ši autorė pataria vaikinams slopinti seksualines pagundas?

„Nesėdėkite ir neskaitykite šlamšto, kuris tik kaitina vaizduotę ir stimuliuoja seksualumą. Nukreipkite savo energijas į naudingas veiklas. Žaiskite futbolą, krepšinį ar beisbolą. Žaiskite tenisą, golfą, stalo tenisą, amerikietiškąjį futbolą ar rankinį. Tobulinkite plaukimo techniką, nuplaukite automobilį, nudažykite garažą, mokykitės groti trombonu, statykite jachtą, ruoškite namų darbus, nupjaukite žolę, sutvarkykite palėpę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)