Prancūzams nuo kovo antros pusės leidžiama išeiti iš namų tik pas gydytoją, nusipirkti maisto į artimiausią parduotuvę arba pasivaikščioti aplink namus.

Daugelis iš nuobodulio skambina į policiją. „Žmonės skambina bet kokia dingstimi ar apskritai be dingsties, – teigė policijos spaudos atstovė. – Jiems tiesiog norisi pasikalbėti.“

Į Dižono miesto policiją paskambino moteris, sunerimusi, kad dėl karantino negalės išleisti vyro į pasimatymą su meiluže. Jos teigimu, sutuoktinis eidavo pas meilužę kiekvieną savaitgalį, bet įvedus karantiną, jam teko likti namuose.

Kito miestelio gyventoja skambino į policiją ir skundėsi, kad po skyrybų užmezgė romaną su vyru. „Bet jis gyvena už 25 kilometrų nuo manęs. Kaip mums užsiimti patys suprantate kuo, kai įvestas saviizoliacijos režimas?“ – skundėsi dama.

Dar vienas prancūzas paskambino į policija pasiteirauti, ar jo arklį paglostęs vyras negalėjo jo užkrėsti koronavirusu.

Yra ir tokių, kurie nesilaiko apribojimų. Vieną vyriškį sulaikė už 50 km nuo namų – jis paaiškino, kad norėjo suvalgyti prancūziško nacionalinio troškinio. Kitas išėjo iš namų nuplauti automobilio. „Nieko čia blogo“, – pareiškė jis teisėsaugininkams.

Anksčiau buvo pranešama, kad Barselonoje policija sulaikė orgijos dalyvius, kurią jie ketino rengti karantino metu. Tiesa, dalis jų buvo apsvaigę nuo narkotikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (909)