Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt primena, kad yra dalykų, apie kuriuos turėtumėte pagalvoti prieš pradedant verslą su mylimuoju ar mylimąja.

1. Įsitikinkite, kad galite dirbti kartu. Su antrąja puse dirbti galite tik tada, jei namuose jūs – puiki komanda. Neabejokite, kad kuo labiau esate suderinami, tuo geriau jums seksis dirbti kartu. Paklauskite savęs, kaip judu sprendžiate buitines problemas, vaikų auklėjimo klausimus ir kilusius ginčus. Jei visuomet papildote vienas kitą ir daugeliu klausimų sutariate, tuomet galite galvoti ir apie bendrą verslą.

2. Apsvarstykite bendro darbo su sutuoktiniu privalumus ir trūkumus. Atminkite, kad kaip ir asmeniniuose santykiuose, verslo santykiuose kartais taip pat gali kilti krizės. Jei iš tiesų planuojate dirbti kartu su savo antrąja puse, turėtumėte iš karto pagalvoti, kaip elgsitės, kai kils krizė ne tik jūsų asmeniniuose santykiuose, bet ir darbiniuose. Apsvarstykite, ką darysite, kad tokia krizė nepakenktų jūsų tarpusavio santykiams.

3. Aiškiai apibrėžkite savo vaidmenis. Kiekvienas žmogus turėtų tiksliai žinoti, kokios jo pareigos ir atsakomybė darbe. Jei su sutuoktiniu planuojate kurti bendrą verslą, iš anksto pasiskirstykite veiklos sritimis ir sutarkite, kas už kurią sritį bus atsakingas. Leiskite sutuoktiniui spręsti klausimus, susijusius su jo atsakomybės sritimi. Tam tikrais klausimais galite pasitarti, bet ne primesti savo nuomonę. Kai kiekvienas žino, už ką yra atsakingas, sutarti yra kur kas paprasčiau.

4. Stenkitės tobulinti savo bendravimo įgūdžius. Tai svarbu ne tik todėl, kad kiltų mažiau kivirčų su sutuoktiniu, bet ir todėl, kad jūsų bendravimas su kitais kolegomis būtų sklandesnis. Jei jus įžeidė mylimojo ar mylimosios pasakyti žodžiai ar priimtas sprendimas, turite mokėti apie tai racionaliai pasikalbėti ir aiškiai išdėstyti savo poziciją. Pavyzdžiui, jei antroji pusė nesidomi jūsų pasiektais rezultatais, nepulkite kaltinti ir kelti barnių. Verčiau ramiai sutarkite, kad kasdien tam tikru metu aptarsite verslo klausimus ir pasidalinsite tuo, ką kiekvienas iš jūsų nuveikė.

5. Skirkite laiko asmeniniams santykiams. Porų, kurios kartu dirba, didžiausia bėda ta, kad jos dažnai pamiršta skirti laiko asmeniniams santykiams. Per didelis dėmesys karjerai gali paskatinti asmeninius santykius palikti nuošalėje, o tai jums kaip porai tikrai neišeis į naudą. Todėl reguliariai skirkite laiko tik jums dviems ir sutarkite, kad tuomet nė žodeliu neužsiminsite apie darbus. Idealu, jei sutartumėte profesinius reikalus aptarinėti tik darbe, o namuose visus šiuos klausimus pamirštumėte.

6. Pasverkite finansinę riziką. Prieš pradedant bendrą profesinę veiklą labai svarbu įvertinti būsimą finansinę riziką. Kai su sutuoktiniu dirbate vienoje vietoje, visa jūsų šeima yra priklausoma nuo vieno pajamų šaltinio. Tai nėra labai saugu, todėl ypač gerai turite pasverti finansinę riziką ir pagalvoti apie šeimos finansinę ateitį.

7. Stenkitės, kad jūsų santuoka būtų pirmoje vietoje. Kad ir kaip jums sektųsi darbe, judviejų santuoka visgi turėtų būti abiejų jūsų prioritetas. Kai kurios poros kartais taip pasineria į verslą, kad pamiršta, kas iš tiesų yra svarbu. Jūsų meilė visada turėtų būti pirmoje vietoje ir čia negali būti jokių išimčių. Jei nesilaikysite šios taisyklės, tik laiko klausimas, kada santykiuose gali kilti krizė.