„Ashley Madison“ skandalas pernai vasarą stipriajai lyčiai suteikė klaidingą saugumo jausmą. Nesantuokiniams romanams užmegzti skirtos svetainės „AshleyMadison.com“ tarnybinės stotys buvo užpultos programišių: jiems pavyko nugvelbti milžinišką kiekį jautrios informacijos apie didžiąją dalį šios svetainės naudotojų. Vėliau ši informacija buvo paviešinta internete.

Buvo paviešinta milijonai elektroninių pašto adresų, kurių dauguma, kaip kalbama, priklausė vyrams.

Manoma, kad dalis pažinčių ieškančių žmonių anketų buvo netikros ir sukurtos pačios svetainės. Kaip teigia Didžiosios Britanijos bulvarinis laikraštis „Daily Mail“, 40 tūkstančių moterų šioje svetainėje dalijosi šešiais tokiais pačiai elektroninio pašto adresais. „Ashley Madison“ šį teiginį paneigė. Tačiau vis tiek nepraraskite budrumo.

Žinoma, kad moterys pasiduoda neištikimybės pagundai. Seksualumą tirianti mokslų daktarė Kristen Mark teigia, kad neištikimos būna apie 19 procentų dailiosios lyties atstovių. Jos gali ryžtis neištikimybei visai dėl kitų priežasčių nei vyrai. Ir jos nėra tokios kvailos, kad asmeninę informaciją keltų į didžiausią pasaulyje nesantuokinių ryšių interneto svetainę.

Jeigu jūsų santykiai svyruoja, egzistuoja penkios priežastys, kurios gali pastūmėti jūsų moterį į kito vyro lovą.

Kodėl ji renkasi neištikimybę: jos amžius

Teisininko padėjėja Marsha iš Bostono turėjo viską, ko vyras galėtų norėti iš žmonos: ji buvo graži, protinga, linksma, jau nekalbant apie lankstumą, kurį jai suteikė jogos treniruotės. Tačiau artėjant keturiasdešimtmečiui ji permiegojo su savo jogos instruktoriumi.

„Ji jautė, kad grožis blėsta, – tikina santuokos terapeutas, mokslų daktaras Paulas Hokemeyeris. – Romanas leido jai pasijausti labiau geidžiama“.

Taip, puiku, tačiau kasmet milijonai žmonių sensta, tačiau nepuola dėl to po jogos pamokos į lovą su savo instruktoriumi. Tad kuo Marsha kitokia?

Pasak vienos teorijos, mes nesąmoningai sureikšminame besibaigiančią gyvenimo dešimtį. Tai patvirtino ir 2014 metais atliktas tyrimas. Kai mums lieka metai iki „ridos skaitiklio“ pervirtimo, mes labiau suvokiame laiko tekėjimą ir vertiname jaunystę, todėl kartais darome kvailystes, nes kaip niekad aiškiai pajuntame, kad laikrodis tiksi.

Ko galima imtis? Užpildykite kalendorių. Apmąstymai, ką nuveikėte ar ko nepadarėte per pastarąjį dešimtmetį, gali paskatinti niūrias mintis, teigia gyvenimo kokybe besidomintis mokslų daktaras Michaelas Stegeris.

Taigi būkite toks vyras, kuris imasi veiksmų. „Jeigu patinka kelionės, suplanuokite gimtadienio išvyką, kuri pasitarnaus bendram gėriui. Pavyzdžiui, į Havajus, jeigu jūs abu visada norėjote leistis į žygį pėsčiomis vulkano link“, – toliau kalba M. Stegeris.

Bonusas: Kai susidurs akis į akį su lava, paskutinis dalykas, apie ką jūsų žmona pagalvos, bus jos jogos instruktorius.

Kodėl ji renkasi neištikimybę: pinigai

35 metų Emily turėjo daugybę priežasčių niršti ant savo sutuoktinio. Po to, kai ji jo banko kortele apmokėjo keliais pirkiniais per daug, jis sukarpė kreditinę kortelę jos akyse, taip žaisdamas žeminantį galios žaidimą.

„Nuo šiol turėjau jam sakyti kur einu, kad jis man nustatytų išlaidų ribą“, – piktinosi moteris.

Jeigu norime visa tai pasakyti gražiai: jis darė viską, ką gali, mėgindamas suvaldyti šeimos biudžetą, ir peržengė ribą keliais kilometrais. Problema slypi tame, kad pernelyg didelė finansinė kontrolė, ypač kai ji vykdoma konvulsijų principu, sukelia patį didžiausią pasipiktinimą ir gali pastūmėti jūsų antrąją pusę atsimokėti, perspėja P. Hokemeyeris.

Būtent tai Emily ir padarė. „Praėjus keliems mėnesiams po incidento, aš permiegojau su savo studijų laikų vaikinu“, – prisimena moteris.

Ko galima imtis? Nesigriebkite kontrolės ir nebaksnokite pirštais. Verčiau pasidalinkite finansine atsakomybe pasinaudojant tokia biudžeto sudarymo programėle kaip „Mint“, kuri praneš jums abiem apie artėjančias išlaidų ribas. Tokiu būdu abu būsite atsakingi už pinigus, atkeliaujančius į jūsų sąskaitą ir iš jos iškeliaujančius.

Kodėl ji renkasi neištikimybę: ji laukia princo

Jūs viliatės, kad jūsų žmona supranta, kad tobulų vyrų nėra. Tačiau kelyje pasimaišo toks kaip „Kyle'as“. Jis rašo eilėraščius ir siunčia gėles, be to, atrodo tokiu jautriu. Tokie vyrai kaip Kyle'as verčia moteris suabejoti savo santuokomis. Taip nutiko ir trisdešimtmetei Sarah, dirbančiai dantiste Šiaurės Karolinoje.

Kai žmonės iš partnerio tikisi tobulumo, paprastai juos tai atveda prie ilgalaikio nusivylimo. Šią tiesą patvirtino ir 2014 metais atliktas tyrimas, kurio rezultatai buvo pristatyti leidinyje „Journal of Experimental Social Psychology“.

„Lyginant su juo, mano vyras atrodė pilkas, – dalijasi Sarah. – Miegojau su juo dėl to, kad buvau įsitikinusi, kad jis užpildys mano gyvenimo tuštumas“.

Ką gi, bent jau vieną tuštumą Kyle'as tikrai užpildė, bet netrukus po to Sarah ir jos sutuoktinis atsidūrė teisme, kur buvo narpliojama jų skyrybų byla.

Ko galima imtis? Jūs negalite būti viskuo, ko jai norisi, ir turite su tuo susitaikyti. Kaip ir jai teks su tuo susitaikyti. Vis dėlto, galite tapti nors truputį geresniu, nei esate. Kai kitą kartą susiriesite dėl menkniekio, išbandykite šį triuką: „Kovos vyksta praeityje arba dabartyje. Tad verčiau persijunkime į ateitį“, – sako knygos „Dėkoju tau už ginčus“ („Thank You for Arguing“) autorius Jay Heinrichsas.

„Jeigu pykstatės dėl to, kuris darys pietus, pasakykite: „Aš sudarysiu valgio ruošimo grafiką, jeigu sutiksi pietums valgyti kiaušinius“, – pataria autorius.

Jūs niekada netapsite Žaviuoju princu, tačiau bent jau siūlotės retkarčiais paruošti omletą.

Kodėl ji renkasi neištikimybę: ji nori būti bloga

Kai jos santuoka pradėjo aižėti, 25 metų rinkodaros asistentė Ali atsidūrė lovoje su chuliganu, kurio visada vengė. „Kai susitikau jį, atrodė, kad mes neišvengiamai atsidursime lovoje“, – prisimena moteris.

Kąąąąą? Kodėl protingos moterys turi svajonę atsiduoti banditų tipo vyrams? Mokslininkai šį fenomeną vadina „ovuliacijos perėjimo hipoteze“.

Kai moters vaisingumas pasiekia piką, racionaliai mąstanti moteris pradeda jausti potraukį vyrams, kurių šiaip nenorėtų sutikti tamsioje, tikina netrukus pasirodysiančios knygos apie pasimatymus ir santykius autorė, mokslų daktarė Vinita Mehta. Ir tai nebūtinai moters kaltė. Tai mūsų senosios mokyklos išgyvenimo instinktai.

Vyriški genai didina tikimybę, kad vaikai turės tvirtą sudėjimą, kurio reikia išgyvenimui. Pasak V. Mehtos, moksliniais tyrimais įrodyta, kad moters impulsas nuklysti į šalį dar labiau padidėja, jeigu vyras fiziškai ne toks patrauklus, kitaip tariant, jis neatitinka įprastinių standartų.

Ko galima imtis? Orientuokitės į labiau išsivysčiusį jos instinktą – smegenis. Stiprybė slypi ne vien jėgoje. Demonstruokite jai, kad esate išsilavinęs, sėkmingas ir pasitikintis savo jėgomis, taip pat orientuotas į įsipareigojimus.

V. Mehta siūlo ieškoti šiuolaikiškesnių savo privalumų demonstravimo būdų. Pamėginkite pasidalinti patirtimi, kuri rodo jūsų stipriąsias puses – teatru, muziejumi ar pasivaikščiojimu po miškus. Po viso to ji gerai pagalvos, ar verta toliau rizikuoti santykiais dėl vienos nakties nuotykio.

Kodėl ji renkasi neištikimybę: ji tiesiog nori daugiau

Kuris nenorėtų būti tuo vyru, kurio žmona vos išėjusi į viešumą palinksta ir sušnabžda: „Aš nemūviu kelnaičių. Eime pažiūrėti, ar nerasime ramios vietelės“.

Tačiau kartais, realiame gyvenime, beprotiškas seksas dar nėra viskas. Būtent taip prasidėjo 31 metų Lisos, dirbančios pardavėja, problemos. Ji norėjo mylėtis kiekvieną naktį, o jos vaikinas – ne. „Jis man tai suteikdavo tik kartą per savaitę. Ir ko jis tikėjosi“, – savo nuklydimą bando pateisinti ji.

Iš tiesų, kai seksualiniai lūkesčiai nesutampa, tai labai greitai gali baigtis problemomis.

Ko galima imtis? Kaip teigia sekso tema besidominti mokslų daktarė Debby Herbenick, yra dvi pagrindinės priežastys, dėl kurių moterys ryžtasi neištikimybei: ji jaučiasi negeidžiama ir nepatraukli, ypač bėgant metams.

Seksas yra vienas iš būdų šiai problemai išspręsti, antras – branginti ją už tai, kas ji yra, o ne tai, kuo norėtumėte, kad ji būtų.

Neįžeidinėkite savo moters bereikšmiais komplimentais. Įsiklausykite, ką ji sako, ir priimkite ją tokią, kokia yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1657)