Olbraito koledžo tyrėjai paprašė 40-ies studentų (20 vaikinų ir 20 merginų) ištarti skaičius nuo 1 iki 10 įprastu balsu, paskui pakartoti pasistengus, kad balsas skambėtų patraukliau, vėliau – ištarti skaičius pasitikinčiu, dominuojančiu, išmintingu balsu.

Kita 40 studentų grupė (20 vaikinų ir 20 merginų) klausėsi balsų įrašų ir dėliojo juos pagal požymius. Pasirodo, tada, kai vyrai stengėsi nutaisyti patrauklesnį balsą, moterims jis neskambėjo patraukliai, o kai moterys stengėsi nutaisyti patrauklesnį balsą, vyrai tai įvertino.

Kodėl? Todėl, kad moterys tada kalbėdavo lėčiau, žemesniu, kimesniu balsu, todėl vyrams toks balsas patiko labiau nei tada, kai jos kalbėdavo kasdieniu, įprastu balsu.

Kai moterys stengdavosi nutaisyti seksualesnį balsą, 7 balų skalėje vyrai įvertindavo jas vidutiniškai 4.29 balo, o kai moterys kalbėdavo įprastu balsu, vidutiniškai įvertindavo 3.45 balo.

Tad kodėl balsas toks svarbus? Mokslininkai sako, kad mūsų gebėjimas keisti intonacijas (ar gebėjimas pastebėti subtilius kito intonacijų skirtumus) yra evoliucijos pokyčių rezultatas. Balsas, kaip ir figūra, amžius, rodo, ar asmuo gali būti tinkamas partneris.

Žinoma, patrauklumą lemia toli gražu ne vien balsas, be to, asmuo su kuriuo atėjote į pasimatymą, be abejonės, kreipia dėmesį ir į tai, ką sakote. Kita vertus, labai moteriška didžiuotis seksualiu balsu ir žinoti, kad priešinga lytis tai pastebi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)