Šiuo metu Lietuvoje galima suskaičiuoti bent 50 naudojamų pažinčių programėlių. Į šį sąrašą patenka visiems gerai žinomos „Tinder“ ir „Bumble“ programėlės, taip pat ir mažiau naudojamos „Tabor“ bei „Bloom“.

Atsigręžkime į kone populiariausias ir jau minėtas pažinčių programėles – „Tinder“ ir „Bumble“. Kurdami savo paskyras šiose programėlėse, pažinčių ieškotojai gali nurodyti ieškantys santuokos, ilgalaikių santykių, taip pat asmuo gali nurodyti, jog neieško nieko rimto arba dar ir pats gerai nežino, ką čia veikiąs.

Panašu, kad pastarieji pasirinkimai – ne tokia ir retenybė. Priešingai, peržvelgus pažinčių programėlių naudotojų paskyras matyti, jog nežinančių, ko ieško, arba ieškančių nerimtų santykių yra ne vienas ir ne du.

Tačiau kas iš tiesų slepiasi po tokiais pareiškimais?

Šįkart Delfi kalbina psichologę Gabrielę Stonę, kuri paaiškina, kaip reikėtų vertinti tokią informaciją apie save skelbiančius programėlių vartotojus, ar tikrai tai žymi tik neįpareigojančių santykių troškimą ir ką iš tiesų žmogui reiškia „nieko rimto“ santykių paieškos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją