Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria – neskubėkite galvoti apie skyrybas, net jei jums atrodo, kad judviejų su antrąja puse niekas nebesieja. Jūsų dėmesiui keletas dalykų, kurie daugeliui porų atrodo rimtos priežastys skyryboms, bet taip tikrai nėra.

1. Jūs nebesijaučiate beprotiškai įsimylėję. Meilė yra jausmas, o jausmai turi savybę nuolat kisti. Todėl visai nenuostabu, jei po kelių draugystės metų nebesijaučiate beprotiškai įsimylėję dvidešimt keturias valandas per parą. O kodėl manote, kad turėtumėte taip nuolat jaustis? Jei jausmai šiek tiek atšalo, dar nereiškia, kad kada nors jie vėl nesuliepsnos dar karščiau nei kada nors anksčiau.

2. Kartais norite laiką leisti be antrosios pusės. Ilgalaikiai santykiai yra rimtas įsipareigojimas, tačiau visgi jūs esate du atskiri žmonės su savo poreikiais, todėl visiškai normalu, kad kartais norite laiką leisti atskirai. Patikėkite, to nori daugybė įsipareigojusių žmonių ir tai tikrai nėra ženklas, kad jūsų santykiai patiria krizę.

3. Jūsų konfliktai visada labai aršūs ir nė vienas nenorite nusileisti. Konfliktuoti reikia ne tik mokėti, bet ir būti tam tinkami nusiteikus. Tačiau juk visi kartais grįžta pavargę po darbo ar tiesiog neturi nuotaikos stengtis ieškoti kompromisų. Tokiomis dienomis rasti bendrą kalbą su mylimu žmogumi gali būti labai sunku. Patikėkite, tikriausiai reta pora nėra nė karto gyvenime aršiai susikivirčijusi, todėl po barnio tikrai nereikia pulti krautis daiktų ir galvoti apie skyrybas.

4. Kartais būti drauge jums yra nuobodu. Jei jūsų santykiai trunka jau ne vienerius metus, natūralu, kad jūs tikriausiai jau tūkstantį kartų esate girdėję, kaip jis vaikystėje iškrėtė kokią nors išdaigą arba kokių keistų patiekalų ji ragavo, kai studijų laikais keliavo po Aziją. Tikriausiai ne kartą pagalvojote, kad jums pabodo klausyti tų pačių istorijų, todėl judviejų pokalbius vis dažniau pakeičia televizorius, o akių kontaktą – kompiuterio ekranas.

Tai gali atrodyti neabejotinas ženklas, kad išgyvenate santykių krizę. Tačiau neskubėkite daryti išvadų – su nuoboduliu santykiuose susiduria dauguma porų. Tiesiog stenkitės neužsidaryti savyje, nes tuomet jūsų santykiai tikrai nepagerės. Perskaitėte naują knygą? Jus nustebino bendradarbės poelgis? Papasakokite tai antrajai pusei. Dalintis savo gyvenimu su mylimuoju ar mylimąja yra labai svarbu kuriant ilgalaikius harmoningus santykius.

5. Jus erzina kai kurios partnerio savybės. Nė vienas žmogus nėra tobulas, taigi jūsų mylimasis ar mylimoji taip pat turi ydų – tai suprasite iš karto, kai tik praeis pirmasis susižavėjimas ir į santykius nebežiūrėsite pro rožinius akinius. Normalu norėti, kad jūsų antroji pusė atsikratytų vienos ar kitos ydos. Bet jei jūs norite būti su šiuo žmogumi net žinodami visus jo ar jos trūkumus, nerimauti dėl santykių ir jūsų jausmų tikrai nėra pagrindo.

6. Yra klausimų, dėl kurių jūs niekada nesutarsite. Turbūt nustebtumėte sužinoję, kiek daug porų nesutaria tam tikrais klausimais daugybę metų. Tačiau tai nereiškia, kad pora negali kurti ilgalaikių santykių. Svarbiausia išmokti būti lanksčiam ir gerbti mylimojo ar mylimosios nuomonę, net jei su ja negalite sutikti. Pamirškite nesutarimus ir verčiau galvokite apie dalykus, kurie jus sieja!

7. Jūs ne visada jaučiatės taip, tarsi būtumėte viena komanda. Žinoma, jūs turite stengtis būti komanda ir kuo geriau suprasti vienas kitą. Tačiau ilgalaikius santykius kuriančios poros ne visada geba dirbti kaip komanda, ir tai visiškai normalu. Juk net ir komanda ne visada sužaidžia geriausiais savo rungtynes.

Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad daugelis klaidingai suvokia sąvoka „dirbti kaip komandai“. Tai jokiu būdu nereiškia, kad visais klausimais visada turite sutarti su savo antrąja puse. Kartais komandiniame darbe turi dirbti tik vienas asmuo tam, kad padėtų kitam.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!