Jungtinėje Karalystėje šiuo metu tuoktis norinčioms poroms į vestuves leidžiama pasikviesti ne daugiau kaip 30 svečių, todėl būsimi jaunikiai ir nuotakos gali rinktis – arba atidėti šventę geresniems laikams, arba nusiteikti kitokioms nei norėtųsi iškilmėms, rašo „The Sun“.

Tuos, kurie deda visas pastangas, kad vestuvių šventė būtinai įvyktų, kartais tikrai norisi užjausti. Ir kokių tik sumanymų žmonėms negimsta, galvojant, kaip pritempti šventę iki svajonių varianto!

Kartais belieka pasigėrėti neprilygstama išmone, bet būna ir taip, kad tenka gūžčioti pečiais. Tarkim, sprendimas suskirstyti svečius pagal svarbą, sutikite, skamba nekaip.

Vis dėlto būtent taip nutarė pasielgti vieni jaunavedžiai – priskirti kiekvieną svečią A, B arba C kategorijai.

Apie novatorišką sistemą būsimi vestuvių svečiai sužinojo iš atnaujintų kvietimų. Štai ką jiems teko perskaityti:

„Brangūs draugai ir artimieji, prašome suprasti, kad į vestuvių dieną vyksiantį pokylį galime pakviesti ribotą skaičių svečių. Kad ir kaip norėtume tą džiugią dieną matyti visus, kuriuos pakvietėme, privalome sugrupuoti svečius, nes tiktai taip galime būti tikri, jog nepažeisime nustatytų apribojimų.

Privilegijuotoje A grupėje atsidūrusių laimingųjų jaunikis ir nuotaka maloniai paprašė kuo greičiau atsakyti į gautą kvietimą, mat jeigu jie negalėtų dalyvauti vestuvėse, jų vieta būtų perleista kam nors iš žemesnės B arba C grupės.

Visiems likusiems jaunavedžiai pranešė štai ką: „Atidžiai stebėkite mūsų vestuvių svetainę: joje pranešime, jei netikėtai atsilaisvintų vieta.“

Na, nieko sau, ar ne?

Bet šitai dar ne viskas. Tuoktis besirengianti pora taip pat nurodė, kad tie, kurie pakviesti po vieną, su partneriu ateiti negalės, o tų, kurie turi vaikų, buvo primygtinai paprašyta palikti atžalas namuose.

Nieko nuostabaus, kad šis kvietimas (jei galima tai pavadinti kvietimu) įplieskė debatus platformoje „Reddit“. Vieni teigė, kad pora padarė tai, ką privalėjo, kad galėtų susituokti šiais COVID-19 plitimo laikais, kiti pliekė jaunuosius dėl nemandagumo ir elementaraus supratimo stokos.

„Nesuprantu, kodėl nebuvo galima palaukti, kol apie dalyvavimą praneš tie, kurie buvo priskirti A grupei, o tada susisekti su kuo nors iš B kategorijos“, – stebėjosi vienas komentatorius.

„Nei COVID-19, nei bet kurios kitos aplinkybės nepateisina sprendimo grupuoti žmones pagal svarbą. Taip elgtis bet kuriuo atveju yra nemandagu. Nenorėčiau dalyvauti vestuvėse, į kurias būčiau pakviestas tik todėl, kad negalėjo ateiti kažkas kitas“, – parašė pasipiktinęs asmuo.

„Kai siaučia COVID-19, tokia praktika tampa vis labiau įprasta. A grupei paprastai priskiriami artimiausi giminės, o B sudaro tetos, dėdės ir pusbroliai. Į C grupę dažniausiai įeina draugai ir kolegos“, – aiškino trečias diskusijos dalyvis.

„Mano vestuvių planuotoja patarė pasielgti būtent taip, bet aš vestuves atšaukiau“, – paminėjo dar vienas žmogus.

Vestuvės dažnai neapsieina be įvairių kuriozų, o draudimų dėl COVID-19 galiojimo laikais su jomis siejami nutikimai įgauna tam tikrą specifiką.

Tarkim, viena pora kvietimus svečiams surašė ant apsauginių veido kaukių. Beveik visi, kurie tuos kvietimus gavo, akimirką pagalvojo, kad tai – tamponai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)