„Esu 35 m. heteroseksualus vyras. Neseniai atradau slaptą, moraliniu požiūriu abejotiną malonumą. Bare susipažinau su moterimi, kuri darbo reikalais buvo atvykusi į mano miestą. Ji neslėpė, kad yra ištekėjusi, bet nėra ištikimą savo vyrui. Mūsų pažintis tą vakarą baigėsi seksu ir nuo to laiko nepaliauju apie tai galvoti. Darant neleistinus dalykus apima jaudulys. Man žavu meluoti, slapstytis, kraują kaitina rizika būti susektam, nors realybėje tikrai nenoriu būti pričiuptas kokios nors moters vyro.

Trumpai tariant, aš noriu permiegoti su daugiau ištekėjusių moterų. Neseniai papasakojau savo draugams apie savo troškimus, visi mane pasmerkė ir išpeikė. Sakė, norėti sekso su ištekėjusiomis moterimis – visiškai neleistina, nepriimtina. O man tai neatrodo baisiai blogai – galiausiai tango šoka du. Noriu paklausti – kokia romanų su vedusiomis moterimis etika? Ar tai, ką padariau (ir ką noriu toliau daryti), yra tikrai blogai?

Šeimos židinio griovėjas“

Z. Zane‘o atsakymas:

Į klausimus, susijusius su etika, nebūtinai yra „teisingas atsakymas“, būtent todėl atsakyti į tokio pobūdžio klausimus nėra lengva (tačiau įdomu). Neabejoju – dalis šią skiltį skaitančių žmonių yra įsitikinę, kad jokiomis aplinkybėmis negalima miegoti su susituokusiais žmonėmis. Kiti galvos: jūs – du suaugę žmonės, apgaudinėti vyrą – jos sprendimas, tad jei kas ir kaltas, tai ji, o ne tu.

Asmeniškai mano pozicija būtų maždaug per vidurį tarp vienų ir kitų. Manau, suvilioti laimingai ištekėjusią ir neketinančią savo sutuoktinio apgaudinėti moterį – viena, o permiegoti su ištekėjusia moterimi, kuri neslepia apgaudinėjanti sutuokti, – kas kita.

Jei sakytum, kad tave jaudina ištekėjusių moterų viliojimas, nes žavi mintis apie sugriautą santuoką, patarčiau to nedaryti. O jeigu moteris nori eiti į kairę (kaip ta, su kuria susipažinai bare), tai jau ne tavo nuodėmė. Na ir tebūnie, kad šiuo atveju tave jaudina šito susitikimo tabu pobūdis (tik būtinai naudokis prezervatyvu, juk nenori užsikrėsti lytiniu būdu plintančią liga ar kad ji pastotų; ir turbūt neorėtum, kad į tavo duris paskambintų jos vyras ir tave sumuštų).

Sakai, kad norėtum permiegoti su daugiau ištekėjusių moterų. Ką gi, pasvarstykime, kur galėtum susipažinti su tokiomis, kurios apgaudinėja savo sutuoktinius. Nebūčiau pagalvojęs, kad savo skiltyje rekomenduosiu Ashley Madison svetainę, vis tik rekomenduoju.

Tiems, kas nežino: Ashley Madison – svetainė žmonėms iš monogamiškų sutuoktinių porų ar dar nesusitukusių porų, kurie nenori būti ištikimi partneriui. Svetainė buvo įkurta 2002 m., jos šūkis: „Gyvenimas trumpas. Užmegzk romaną.“

Svetainėje – daugybė moterų, norinčių apgaudinėti vyrą ar draugą. Šioje svetainėje yra apie 70 mln. žmonių iš viso pasaulio (per pandemiją narių padaugėjo, vien 2020 m. svetainėje užsiregistravo 5,5 mln. žmonių). Manau, šioje svetainėje rasi daugybę įsipareigojusių moterų, su kuriomis galėsi „kur kas etiškiau“ permiegoti.

„Google“ paieškos sistemoje tikrai rasi barų, į kuriuos renkasi nuotykių ieškančios ištekėjusios moterys.

Mano nuomone, turėtum mažiau paisyti kitų žmonių (pvz., savo draugų) nuomonės ir daugiau galvoti apie tai, ko pats nori, juk į tavo klausimą nėra vieno „teisingo“ atsakymo. Paklausk savęs – ar naktimis ramiai miegosi ir sąžinė negrauš, kad miegi su ištekėjusiomis moterimis? Jei jauti, kad neturėsi ramybės, patarčiau paieškoti kitokių būdų, kaip patirti jaudulį, darant draustinus dalykus, užuot ieškojus nuotykių su ištekėjusiomis moterimis. Gali įsivaizduoti seksą viešumoje arba susipažinti su moterimi, kuri yra atviruose santykiuose ir pažaisti, kad apgaudinėjate jos vyrą.

Jeigu jautiesi ramus, žinodamas, kad ištekėjusios moterys šiaip ar taip yra apsisprendusios būti neištikimos sutuoktiniams, pirmyn – ieškok tokių ryšių. Suteik džiaugsmo tiek sau, tiek joms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)