Esminiai instinktai

Kaip žinia, oralinis seksas puikiai padeda vyrams susidoroti su stresu. Tačiau kalba ne apie tai. Seksologas Ienas Kerneris, pelnęs populiarumą knygomis „She Comes First“, „He Comes Next“ ir „Be Honest – You‘re Not That Into Him“, sako, kad 100 procentų stipriosios lyties atstovų teiktų pirmenybę kunilingui net prieš įprastą sueitį. Vis dėlto daugumai jų nenorą užsiimti šios rūšies seksu įteigia pačios moterys. Taigi kai tik mes nugalėsime savo drovumą, galėsime visiškai pakeisti šį stereotipą.

Intymi auditorija

Jaunos merginos, kurioms mamos įkyriai pataria „apie tai nė negalvoti“ iki diplomo gavimo, dabar turi gerą kontrargumentą. Mokslininkų prašymu Kolorado ir Kalifornijos universitetų studentės prieš egzaminus rašė rašinius apie seksą. Paaiškėjo, kad po to jos susidorojo su egzaminais sėkmingiau ir geriau nei tos jų kolegės, kurios eksperimente nedalyvavo. Įdomu tai, kad vyriškos lyties studentų egzaminų rezultatų tokia kūryba niekaip neįtakojo.

Dydis turi reikšmės

Dydis turi reikšmės. Tačiau dabar tai ir damų galvos skausmas. Tiesiogine to žodžio prasme. Amerikiečių mokslininkai įvertino daugiau nei tūkstančio moterų su skirtingais biustų dydžiais protinius sugebėjimus. Didelės krūtinės savininkės laimėjo 10 procentų skirtumu. Vyrai tiesiog nespėja to pastebėti, nes jų dėmesį atitraukia gražios formos.

Viena meilė visiems

Norite gero sekso – ieškokite egoistiško niekšelio. Vyrai su seksualine motyvacija, nukreipta išskirtinai į save, puikiai patenkina moteris. Tuo su Kanados psichologais pasidalijo dauguma iš apklaustų 60 laimingųjų, pasirinkusių nuolatiniam intymiam gyvenimui narciziškus mylimuosius. Pasirodo, lova – ne geriausia vieta demonstruoti jausmus mylimam žmogui.

Viską dalijam per pusę

Idealų nebūna. Tačiau jų siekti neuždrausta. Taigi daugiau nei tūkstantis eksperimento Didžiojoje Britanijoje dalyvių patvirtino savo seksualinį susidomėjimą absoliučiai proporcingų formų figūromis. Gaila tik, kad realiame gyvenime surasti tokį partnerį neįmanoma. Žmogaus kūno pusės nėra identiškos ir kiek skiriasi. „Akiai tai nepastebima, o štai protas vis tiek fiksuoja“, - sako psichologas Viljamas Pettersonas.

Valgyk, mylėk, laikykis dietos

Originalų atsakymą į klausimą „kas yra meilė?“ pateikė Izraelio specialistai. Bendra dieta. Pasirodo, mylimasis pasirenkamas ne pagal išorinį patrauklumą ir net ne pagal kokybinius rodiklius. Svarbi žarnyno bakterijų sudėtis. Dar įdomiau tai, kad šių išvadų Tel Avivo universiteto molekulinės biologijos ir biotechnologijų specialistai priėjo tirdami muses. Tačiau jie tikina, kad panašūs seksualinio elgesio modeliai būdingi ir žmonėms.

Plačiai atmerktos akys

Greitai bus galima sutaupyti makiažo ir visažisto paslaugų sąskaita. Bent jau siekiant ištekėti. Vyrų, kurie visiškai nesidomi būsimos gyvenimo partnerės veidu, vis daugėja. Pasirodė, kad vyrams, norintiems lengvo romanėlio, nepakanka tiesiog gražios figūros. Daugiau nei pusė eksperimente dalyvavusių Kalifornijos vyrų negalėjo apsispręsti, kai turėjo tik kūno fotografiją. Tuo tarpu tie, kurie buvo pasirengę eiti prie altoriaus nors ir rytoj, nemanė, kad reiktų apžiūrėti ir galvą – bent jau iš smalsumo.

Aistros kvapas

Žmonės, nekreipiantys dėmesio į tokius kosmetologijos ir parfumerijos išradimus, kaip kad depiliacijos priemonės ir antiperspirantai, žino, kas yra meilė. O štai naivios mokslininkų eksperimento dalyvės nė neįtarė, kad vyrų fotografijos, iš kurių jos turėjo rinktis, buvo slapčia pakvėpintos jų prakaito lašeliais. Todėl ir jų patrauklumą įvertino aukščiausiu balu, nepriklausomai nuo kitų veiksnių. Taigi seksualinio gyvenimo progresas – visai ne judėjimas į priekį, o grįžimas prie gamtos.

Ties nervų krizės riba

Dar vienas intymiojo gyvenimo prieštaringumas. Susijaudinimą garantuoja ne teigiamos emocijos, o visai atvirkščiai. Siekiant kaip reikiant pasirengti lytiniam aktui, geriausia paverkti. O koks orgazmas būna po isterijos! Japonų biologai ašarose rado stipriausią feromoną. Vyrų, kurie linkę kartais paverkti, testosterono lygis išauga pusantro karto. O amžinai nelaimingos damos būna kur kas labiau patenkintos lovoje nei žvalios optimistės.

Ne tik kailiukas

Kišeniniai jorkšyrai ir bolonės – praeitas amžius. Nauja seksualinė kryptis – triušiai. Šalin juokelius apie šių gyvių reprodukcinius sugebėjimus. Viskas rimta. Pastaruoju metu psichologai ir seksologai savo klientų stresus ir kompleksus, trukdančius seksui, gydo triušių terapija. Misurio universiteto profesorė Rebeka Džonson išsiaiškino šių gyvių įtaką nervinei sistemai, ir dabar amerikiečių ligoninėse įrengiami gyvieji kampeliai, siekiant eiti koja kojon su epocha ir patenkinti pačių išrankiausių pacienčių skonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją