Dažniausiai jaunesnės moterys savanaudiškai vertina savo seksualumą. Jei tokia moteris nepasitiki savimi, tačiau yra jauna ir patraukli, ji visais būdais išnaudoja savo jaunystę ir grožį, kad vyrų pagalba atgautų šį pasitikėjimą.

Toks seksualumas reikalauja nuolatinio savojo „aš“ patvirtinimo, savo vertės ir reikšmingumo įrodymo. Dėl šios priežasties pirmosios raukšlelės, kurias pastebi tokia moteris, sukelia jai siaubą. Juk jos jaunystė ir grožis – prekė, kurią ji parduoda norėdama būti arti vyro,norėdama būti svarbia ir vertinama.

Metams bėgant moteris mokosi, brangina ir priima save su visomis savo silpnybėmis ir privalumais. Jai nebereikia savo vertės patvirtinti seksu. Visiškai save priimdama, ji supranta, kad ir kitas žmogus gali turėti stiprių ir silpnų pusių, todėl žymiai drąsiau elgiasi ir su kitais. Tada seksas nustoja būti jos vertės patvirtinimu arba būdu suvaldyti vyrą ir išlaikyti jį prie savęs.

Seksas tampa žaidimu

Suaugusieji turi daug rūpesčių - darbas, įsipareigojimai artimiesiems, atsakomybė prieš juos. Miegamasis tampa vienintele žaidimų ir atsipalaidavimo vieta. Čia galima būti ir stipria, ir silpna, galima vaidinti. Tokiu atveju žaidimas tampa nesibaigiančiu džiaugsmo šaltiniu.

Amžius mums dovanoja tokią galimybę. Mums neberūpi, kaip kažką gauti pasinaudojus seksualiniu artumu, kažką įrodyti partneriui. Seksas tampa suaugusiųjų santykiais tarp suaugusių žmonių.

Seksas dėl malonumo

Moterims po 40 nėra draudžiamų temų. Ji patenkinta savo kūnu ir nesidrovi savo troškimų. Savo reprodukcinę pareigą tokia moteris būna dažniausiai atlikusi – jos vaikai jau suaugę. Vartojamos kontraceptinės priemonės leidžia jai būti spontaniška ir nebijoti pasekmių.

Jai seksualiniai santykiai atsiveria iš kitos pusės. Jie tampa galimybe gauti seksualinį pasitenkinimą pačiai ir suteikti jį partneriui. Aistra eksperimentuoti, pasitikėjimas savimi ir patirtis – visa tai traukia vyrus, kurie vertina moterų išmintį ir humoro jausmą. Juk vyrams patinka kartu pasijuokti.

Prisimenate Samantą iš „Sekso ir miesto“? Tokių moterų daug ir realybėje. Kažkokia prasme moterys po keturiasdešimties sužydi, tampa jausmingesnės. Jos pradeda geriau suprasti vyrų seksualumą. Su branda ir patirtimi dingsta drovumas. Tokia moteris mielai žaidžia seksualinius žaidimus.

Santykiuose su vyru ji elgiasi kaip lygiavertė partnerė. Intymių santykių metu ji trokšta įvairumo ir aštrių pojūčių. Būtent šiame amžiuje dauguma moterų pradeda patirti orgazmą. Keturiasdešimtmetės be baimės ir drovumo kalba apie savo norus ir poreikius. Tai daro jas seksualiai patrauklesnes jaunesniems vyrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)