Mažai kas nežino, kad feromonai renkantis partnerį vaidina nemenką vaidmenį. Daugybė tyrimų parodė, kad moteris patraukliausia vyrui būtent ovuliacijos metu, kai feromonų išsiskiria daugiausia ir kai ji pasiekusi vaisingumo piką. Tačiau iki šiol niekas neįtarė, kad kai kuriais atvejais moters kvapas gali sukelti stipriosios lyties atstovų nerimą.

Amerikiečių mokslininkai atliko eksperimentą, kurio pagrindinė dalyvė buvo 21 metų studentė. Vyrų, bendravusių su ja, buvo paprašyta įvertinti jos patrauklumą. Paaiškėjo, kad partneres turintys vyrai merginą ovuliacijos periodu vertindavo kur kas žemesniais balais, nei kitais periodais. Mokslininkų manymu, jie joje pasąmoningai jautė grėsmę savo santykiams, juk jei mergina pasiruošusi pastoti, vadinasi, netoli ir iki neištikimybės. Siekdami išvengti pagundos, vyrai įtikindavo save, kad ji visai neseksuali.

Kai kurie mokslininkai mano, kad iš tikro vyrai apgavo tyrinėtojus ir tiesiog stengėsi savo atsakymais parodyti, kiek yra ištikimi savo antrosioms pusėms ir kad visai nė negalvoja apie neištikimybę. Taip elgiasi vyrai, bendraudami su savo žmonomis: „Žinoma, brangioji, ši ilgakojė manekenė man visai nepatinka, čia vien kaulai ir silikonas“.

Tačiau faktai byloja ką kita. Vyrų elgesys smarkiai keičiasi ovuliacijos metu, tai pastebi net striptizo šokėjos. Tomis dienomis, kai šokėjoms didžiausia tikimybė pastoti, jos gauna kur kas daugiau arbatpinigių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)