Karjeros moteriai geriau paslėpti savo ginklus, ietis ir strėles kabinete – namuose jų nereikia, ten kita erdvė, ten nesigirdi darbuotojų susirėmimų garsų, namuose gyvena tik jūsų šeima. Šalia artimųjų galima pamiršti savo padėtį ir tapti tiesiog rūpestinga žmona (jei turite jėgų) arba pavargusiu katinėliu, užmigusiu ant vyro peties.

Pamėginkite susirasti mėgstamą užsiėmimą, kad harmonizuotumėte moterišką pradą (dekupažas, mezgimas, kulinarija), paskaitykite knygų, kuriose aukštinama moteriška prigimtis, jos suaktyvins atitinkamus charakterio bruožus, pasidomėkite rytietiškais šokiais, Rytuose moters kultas labai stiprus (pvz., arabiški, indiški šokiai).

Kai atidarote savo namų duris, pasistenkite išjungti galvoje besisukantį skaitliuką. Darbe (jei nesate pardavėja sekso reikmenų parduotuvėje, nedirbate sekso telefonu ar nesate šokėja) įsijungia vyriškasis pradas, mumyse aktyvuojasi vyriška energija, skirta siekti rezultato, kovoti su konkurentais, uždirbti pinigų.

Tuo metu moteriška energija lūkuriuoja, laukia savo valandos. Todėl namuose reikia būti moterimi, o ne vadove – būkite švelni su savo vyru, bendraukite su vaikais, virkite šeimai vakarienę. Priešingu atveju moteriška energija neišlaisvės, o tai dažnai tampa ginekologinių ligų priežastimi ar netgi seksualinių santykių su sutuoktiniu priežastimi.

Tegu darbas netampa populiariausia šeimos pokalbių tema, geriau pakalbėkite apie vyro darbinę kasdienybę, pagirkite jį už pasiekimus, palaikykite ginčytinose situacijose. Dažniau sakykite vyrui, kad mylite jį tokį, koks jis yra. Supraskite – jam reikia besąlygiškos meilės, už tokį požiūrį jis pasirengęs daug ką atleisti.

Kad vyras jaustųsi saugus, reikia jo ko nors paprašyti, tai yra, pademonstruoti, kad jis jums reikalingas. Kalbama ne tik apie materialinius išteklius. Pavyzdžiui, galima paprašyti mylimojo pastatyti namą ir pabrėžti, kad jis geriausiai iš visų susidoros su tokia užduotimi. Jei moteris nieko neprašo ir bet kokią vyro pagalbą priima kaip savaime suprantamą dalyką, suardomas balansas „imti – duoti“. Galiausiai šeimos gyvenime prisikaupia nuoskaudų, įtampos, konfliktų.

Harmoningiems santykiams trukdo ir kitas kraštutinumas – jeigu vyras pareiškia: „Išbandžiau daugelį indų plovimo priemonių, išsirinkau geriausią – žmoną“, jūs palengva virsite virtuviniu kombainu.

Negalima leisti, kad taip atsitiktų, todėl norint išsaugoti šeimoje ramybę, sutuoktiniams reikia dalintis namų ruošos darbus.

Neseniai britų sociologai paskaičiavo, kiek moteris uždirbtų, jeigu jai mokėtų už namų ruošos darbus. Suma būtų nemenka. Tyrėjai įtraukė į sąrašą ne tik namų ruošos darbus, bet ir šias moteriškas profesijas: taksi vairuotojos, sporto trenerės, stilistės, siuvėjos ir telefono operatorės.

Kartais moteris tampa darbo netekusio ar nepatenkinto savo darbu vyro vadybininke. Rūpestinga moteris turėtų atsargiai išsiaiškinti, ką norėtų dirbti vyras ir padėti jam susirasti tinkamą darbą. Mylimos moters pasmerkimas ar abejingumas galutinai sunaikina vyro pasitikėjimą savimi.

Patarimas pirmam pasimatymui

Per pirmą pasimatymą nekalbėkite apie darbą, tada neteks kaltinti proto, sąmoningumo ir kitų savybių, kad eilinį kartą vyras paspruko, nespėjus suvirškinti deserto. Žinokite – pasiekimai darbe toli gražu ne pats stipriausias afrodiziakas.

Galima vos užsiminti apie gerą darbą, neteikiant tam didelės reikšmės. Jeigu pašnekovas pajus, kad nesate susikoncentravusi siekti karjeros aukštumų, didelė tikimybė, kad santykiai rutuliosis toliau. Be to, jei garsiai giriatės pasiekimais, vyras tarsi nublanksta jūsų akyse, be to, šitaip galite pritraukti nevykėlį ar vadinamą Alfonsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją