Vienas aiškinimas susijęs su evoliucija, kad ir kaip keistai tai skambėtų, rašoma straipsnyje glamour.com. Anot neseniai leidinyje „Journal of Reproductive Immunology“ išpublikuoto tyrimo, nurijus spermą, įprantama prie kito žmogaus DNR, todėl imuninė sistema lengviau prisitaiko prie nėštumo. Daugelis komplikacijų nėštumo metu kyla todėl, kad moters organizmas laiko kūdikio tėvo genus svetimais, taigi, iki nėštumo praryta sperma gali išeiti į naudą nėštumo metu.

Kaip yra su vyrų moterims atliekamu oraliniu seksu? Šitai gali siekti mūsų protėvių elgesį. 2013 m. žurnale „Evolutionary Psychology“ išspausdintame tyrime aiškinta – vyrai, pastebėję, kad jų partnerė sulaukia daugelio kitų vyrų dėmesio, yra labiau linkę patenkinti ją oraliniu būdu. Tyrėjų nuomone, tokiu elgesiu siekiama užbėgti už akių neištikimybei, o tai savo ruožtu saugo nuo spermos konkurencijos ir suteikia vyrams galimybę perduoti savo genus.

Tiesa, nė vienas iš minėtų paaiškinimų neatskleidžia, kodėl homoseksualų poros irgi mėgsta oralinį seksą. Tai – pavyzdys, kaip elgsena susiformuoja, nepriklausomai nuo to, ką galvojame. Iš esmės oralinis seksas žmonėms patinka, nes yra labai malonu arba norima suteikti malonumą partneriui, malonumas – užtektinai svari priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)