Kuo geriau išsimiegate, tuo karštesnė aistra – viskas taip paprasta, sako mokslininkai. Logiška, kad sekso norėsis labiau, jei nebūsite išvargę ir pikti (įtraukite šį punktą į sąrašą dalykų, kurie slopina libido), tačiau už sekso ir miego sąsajos slypi dar ir absoliučiai fiziologinis veiksnys. Pasirodo, kokybiškas poilsis skatina tam tikrų sekso hormonų, pvz., androgenų ir estrogeno (kurie kelia lytinį susijaudinimą) gamybą, rašoma shape.com.

Tai paaiškintų Mičigano universiteto Medicinos fakulteto mokslininkų išvadas – jie pastebėjo, kad gerai išsimiegant sekso norisi daugiau, o pats seksas darosi aistringesnis, teikia didesnį pasitenkinimą. Kaip sako tyrimo vadovas, daktaras Davidas Kalmbachas, nėra stebuklingo miego valandų skaičiaus, į kurį reikėtų orientuotis, tiesiog jei dažniausiai būnate paniurę, jums akivaizdžiai reikia daugiau miego.
Na ir pritaikykite gyvenime (miegamajame) šiuos patarimus:

Pamėkite rytinį seksą...

Dauguma porų užsiima seksu vėlai – apie 23 val. bet šis laikas toli gražu ne pats geriausias.

„Tuo metu dėl didelio kiekio miego hormono melatoninio žmogus darosi apsnūdęs, o energijos teikiančių hormonų, pvz., testosterono, lygis būna žemas, – aiškina sanatorijos „Manhattan Beach“ Kalifornijoje miego sutrikimų specialistas, dakataras Michaelas Breusas. – O karštam seksui reikia absoliučiai priešingų dalykų.“

Ką daryti? Mylėkitės ryte, kai melatonino organizme mažai, o testosterono daug – puikus derinys fejerverkams (ir dar vienas patarimas – seksas po rytinio sporto teikia dar daugiau malonumo).

...ir seksą po susitaikymo

Savo seksualiniu gyvenimu patenkinti žmonės rečiau skundžiasi miego sutrikimais nei kiti, rodo leidinyje „Health“ aprašytas tyrimas. Priežastis – bet kokio pobūdžio intymumas, taip pat ir seksas, mažina stresą, todėl geriau miegate, teigia tyrimo autoriai. Po konfliktų ypač sunku užmigti, tad jei tik įmanoma, susitaikę po barnių, pasimylėkite, net jei prireiks kelių minučių nusiraminti.

Pasistengti verta – seksas po pykčių gali būti labai aistringas, o po tokio sekso pabusite kur žvaliau nusiteikę (vienas tyrimas parodė – miegą trikdantys konfliktai labai kenkia sveikatai, taigi stop sunkiems, varginantiems pokalbiams, imkitės veiksmų, o paskui kietai miegokite).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)