14
Kitas

Patirtis priklauso nuo daugybės veiksnių

Patikimos informacijos trūkumas ir populiariojoje kultūroje įsišaknijęs seksizmas gali stipriai atsiliepti moters sveikatai, rašo theatlantic.com.

Kai būdama 23 metų Therese Shechter prarado nekaltybę, tai netapo įsimintinu įvykiu, kurio ji tikėjosi. Priešingai, tai buvo visiškai blanki patirtis, turint omenyje išankstinę jos „reklamą“.

Dabar kino filmų kūrėja tapusi moteris pastaruosius šešerius metus darbavosi prie naujo savo dokumentinio filmo „How to Lose Your Virginity“ (angl. kaip prarasti nekaltybę), kuriame iš naujo apžvelgia savo patirtį, įskaitant rūsyje esančias patalpas, kuriose tai nutiko – ganėtinai juokinga, bet čia dabar įsikūrusi gėlių parduotuvė pavadinimu „Bloom“ (angl. žiedas). Juostoje Th. Shechter aptaria „mitus ir mizoginiją“, kuri slepiasi už vienos labiausiai institucionalizuotų visuomenės iniciacijų.

Pakalbėjusi su istorikais, susilaikymo šalininkais, sekso mokytojais ir skaisčiomis bei neskaisčiomis prisistatančias moteris, Th. Shechter išsiaiškino, kad ji ne vienintelė turėjusi tam tikrą išankstinį supratimą apie tai, koks turėtų būti seksas.

Egzistuoja daug plačiai paplitusių ir neobjektyvių mitų skaistybės tema: kad pirmieji lytiniai santykiai taps negrįžtama transformacija, pakeisiančia tavo kūną ir sielą; kad egzistuoja „teisingas“ būdas prarasti savo nekaltybę ir tai, kaip tu ją prarasi, turės įtakos visam tavo likusiam gyvenimui; kad tai bus maloniausias ir magiškiausias jausmas; kad tai bus skausmingiausia patirtis gyvenime.

Šie mitai gyvuoja iš dalies todėl, kad trūksta informacijos apie tai, kas pirmosios sueities metu vyksta su žmogaus organizmu, tiksliau, su mergystės plėve. To dažniausiai nemokoma nei mokykloje, nei gali rasti internete, nei tai papasakos medicinos paslaugų tiekėjai.

„Kalbėjau su daugybe moterų, kurios bijo turėti pirmuosius lytinius santykius, nes mano, kad tai bus siaubingas skausmas ir jos neteks daugybės kraujo“, - sako Th. Shechter, kurios dokumentinio filmo premjera buvo parodyta vasario 8 dieną „Fusion Network“ kanalu ir artimiausiais mėnesiais bus rodoma įvairiuose JAV miestuose bei kitose šalyse.

14
Kitas

Patirtis priklauso nuo daugybės veiksnių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (730)