Kaip ir visi mergvakariai, organizavimas prasidėjo nuo dalyvių sąrašo sudarymo, temos parinkimo ir biudžeto suskaičiavimo. Kadangi daugelis dalyvių buvo vienišos, jaunos ir studijuojančios merginos, biudžetas buvo ribotas. Bet žinau iš patirties, kad įsimintiną šventę galima suorganizuoti ir minimaliais kaštais. Į šventės organizavimo detales neįsitrauksiu, o tiesiog papasakosiu, kaip praėjo viena įsimintiniausių dienų jaunajai.

Mes (septynios jaunosios draugės) ankstų rytą susitikime su išnuomoto autobusiuko vairuotoju. Autobusiuką išpuošėme erotinėmis žavių vaikinų nuotraukomis. Pačios buvome pasipuošusios juodomis kokteilinėmis suknelėmis, visos dėvėjome vienodo atspalvio ryškiai rožines pėdkelnes, o plaukuose buvome įsisegusios po tokio paties atspalvio gėlę. Šią spalvą pasirinkome neatsitiktinai, jaunosios pamergės vestuvėse puošis šio atspalvio suknelėmis.

Papuošusios autobusiuką buvome nuvežtos prie jaunosios namų, kur mūsų jau laukė bernvakariui susiruošę vaikinai (brolio draugai) su kojinėmis ant veidų. Buvome suplanavę, kad netikėtumo dėlei merginos grobs jaunikį, o vaikinai jaunąją ir išsiveš įvykdyti po vieną iš anksto suplanuotą užduotį.

Pagrobimas prasidėjo mūsų nesėkmingu įsiveržimu į kaimynų butą. Dėkoju supratingiems kaimynams, kad mums neiškvietė policijos pareigūnų (visgi vaikinai dėvėjo kaukes). Įsiveržimas į jaunųjų namus buvo netikėtas. Jaunoji nesitikėjo, kad ją išsiveš vaikinai. O dar buvo nuvežta į mokymosi vairuoti aikštelę ir buvo mokoma vairuoti automobilį.

O mes, savo ruožtu, nusivežėme jaunikį į moterų sporto klubą, kur jis labai šauniai su merginomis atliko aerobikos pratimus. Gal pratimai ir nebūtų tokie įspūdingi, jeigu jaunikis nebūtų dėvėjęs aptempto ir visas grožybes išryškinančio stringų-triko.

Po šių rungčių jauniesiems buvo užrištos akys ir įvyko susikeitimas. Toliau mūsų pramogos vyko su jaunąja. Vykome į Trakus, kur turėjome fotosesiją su įvairiais namų apyvokos reikmenimis (mikseriai, puodai ir t.t.). Išvargintos daugybės nuotraukų skaniai papietavome jaukioje kavinukėje, kur jaunoji kepė mums kibinus.

Po sočių pietų ir skanių gėrimų grįžome į sostinę. Šaunusis autobusiuko vairuotojas mus išleido viešojo transporto stotelėje, nes buvome susiplanavusios striptizo šokio mokymo pamokėlę troleibuse. Turėjome pasirūpinosios muziką, buvome išmokusios kelis judesiukus, kuriuos ir pademonstravome visų iš nuostabos žado netekusių keleivių akivaizdoje.

Jaunoji pradžioje drovėjosi, bet įkvėpta mūsų, o ir gaivių gėrimų, prisijungė. Šokiai buvo puikūs ir nepamirštami! Troleibusu pasiekėme išnuomotą butą, kuriame buvo sukurta jauki ir erotiškai nuteikianti aplinka. Ant sienų puikavosi savo grožybių neslepiantys vaikinai, grindys buvo nuklotos minkštomis pagalvėlėmis, „mini staliukai“ lūžo nuo vaisių ir užkandžių gausos. Grojo romantiška muzika.

Greitai užkandusios ir atsigaivinusios suskubome jaunąją papuošti skuduryne įsigyta jaunosios suknele. Suknelė buvo puiki, trumputė, nėriniuota ir idealiai tiko jaunajai. Galvą papuošėme pasiūtu, žemę siekiančiu veliumu. Pasipuošusios susėdome į išsikviestus taksi automobilius ir pajudėjome santuokų rūmų link.

Man su keliomis merginomis pavyko į vietą nuvykti anksčiau, o jaunoji su keliomis draugėmis važiavo „ilgesniu“ keliu ir į vietą atvyko kiek vėliau. Atvykusi jaunoji neteko žado. Santuokų rūmų laiptai buvo apdėti degančiomis žvakutėmis, kurios mirksėjo nuo vėjo gūsių. Laiptų viršuje, prie pat įėjimo į metrikacijos biurą, buvo įsikūrę muzikantai. Vaikinas gitara grojo romantišką muziką, o mergina švelniu balsu dainavo visiems gerai žinomas dainas. Ant laiptų jaunosios laukė tariamas jaunikis...

Aukštas, išvaizdus vaikinas, kuris vietoj jaunosios puokštės rankose laikė gėlių vazoną. Abiejose laiptų pusėse stovėjo po pamergę, kurios rankose laikė gėlių žiedlapius ir popierinius baltus balandžius. Priekyje, vietoj metrikacijos biuro darbuotojos stovėjau aš, ir rankose laikiau pasiruoštą skaityti priesaiką.

Jaunoji, lydima kelių draugių, nedrąsiai žengė laiptais. Ją pasitiko vaikinas, kurio ji nė karto gyvenime nebuvo mačiusi. Vaikinas švelniai paėmė ją už rankos, įteikė gėlių vazoną ir prigludęs prie skruosto švelniai pabučiavo. Jaunoji net susigraudino. Ši akimirka buvo nuostabi.

Kaip vėliau visi kalbėjome, tai buvo generalinė repeticija prieš vestuves. Perskaičius priesaiką su pagražintais žodžiais įteikiau jaunajai santuokos liudijimą. Pamergės paleido balandžius, iššovėme šampaną, „jaunieji“ grojant gyvai muzikai sušoko savo pirmąjį šokį. Buvo nuostabu ir neįtikėtina.

Nusileidus nuo laiptų („jaunąją“ ant rankų nešė jaunikis) mūsų laukė užsakytas baltutėlis limuzinas. Limuzine dainavome, gurkšnojome gėrimus ir smagiai kikenome. Nė nepastebėjome, kaip prabėgo laikas ir mus limuzinas privežė prie naktinio klubo įėjimo. Buvo nuostabu, kai prasiskyrė visi prie įėjimo laukę žmonės ir mus praleido pačias pirmas.

Vėliau viskas vyko žaibišku greičiu: šampanas, užkandžiai ir eilės vyrų rikiavosi prie mūsų. Jaunoji buvo pašokdinta, turbūt, visų klube buvusių vienišų vaikinų. Linksmybės tęsėsi iki ryto. Paryčiais išsiskirstėme, o kitą dieną susiskambinusios negalėjome atsidžiaugti šauniai praleista švente!

Lolita

***************

Šis rašinys yra konkurso „Mergvakaris, kurio nepamiršiu“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)