Trečiadienio pavakare laiškelį išsiunčiau 50 merginų ar moterų.

Atsisakiusių – nedaug

Meilužėmis iškart sutiko būti septyniolika, kategoriškai atsisakė šešios. Keturiolika merginų neatmetė galimybės tapti seksualinėmis partnerėmis, bet pareikalavo mano nuotraukos ar ilgesnio susirašinėjimo. Jos nepanorau siųsti, nes pamaniau, kad ir taip kandidačių – per akis. Penkios pranešė pagalvosiančios. Aštuonios pažinčių svetainių narės į mano pagalbos šauksmą per parą neatsiliepė. Per pusantros dienos nusprendžiau susitikti su šešiomis pretendentėmis. Deja, pabendravau su keturiomis: vienai staiga atsirado skubių darbų, o dar viena persigalvojo ir mane paliko it musę kandusį.

Amžinai pavargęs vyras

Pirmoji atsiliepė Sigita ir už valandos pasiūlė susitikti kavinėje. Apsivelku kostiumą, įsidedu į piniginę penkis šimtus litų, ir – į „trasą“. Kiek susikausčiusi 27 metų moteris įsidrąsina po 80 gramų „Alitos“ brendžio ir pradeda išpažintį.

Jos vyras – smulkusis verslininkas, apsikrovęs darbais, namo grįžta vėlai arba labai pavargęs. Su žmona atsigula į lovą, bet greitai nusigręžia ir tuoj pat užknarkia. Jaunai moteriai verkiant trūksta sekso. Sigita į naktinius klubus beveik nevaikšto, todėl daugiausia šansų susirasti neišsekusį vyrą – pažinčių svetainėse.

Tačiau moteris guodžiasi, kad jose įsiregistruoja labai daug iškrypėlių, trokštančių sekso „čia ir dabar“, siuntinėjančių nuotraukas, kuriose – jų vyriški pasididžiavimai. Nejaugi paliksi „nelaimėje“ dailią moterį?! Gavęs garantiją, kad vyras viename bankų administratore dirbančios Sigitos neseka ir manęs nenušaus ar nesudaužys akinių, pasiūlau jai triskart per savaitę „paišdykauti“ mano išnuomotame bute.

Dvejų metukų sūnų auginanti dailios figūros Siga iškart linkteli galvą. Vienintelė jos sąlyga – kad butas būtų tvarkingas. Paklausta, ko norėtų už man teikiamą malonumą, kandidatė nuleidžia akis, truputį sutrinka ir po nosimi išlemena visko turinti. Tiesa, po ilgokos pauzės priduria, jog nepakenktų svetainės baldų komplektas.

„O paskui – pagal situaciją. Viskas turi būti natūraliai“, – pokalbį baigė administratorė.

Kvepalai ir abonementas

Ketvirtadienį prisistačiau dar trims pretendentėms į meilužes. Su 22 metų Agne, neseniai baigusia bakalauro studijas Vilniaus pedagoginiame universitete, vidudienį Fabijoniškėse gurkšnojame kavą prekybos centre „Mandarinas“ esančioje „Čili“ picerijoje. Mergina užeigoje baugščiai dairosi. Taip pat ji elgėsi ir prie įėjimo į prekybos centrą, išlipusi iš 1997 metų laidos „Mercedes“.

„Jei mus pamatytų mano draugas, būtų „šakės“. Bet neturėtų aptikti. Jis dabar kažkur miesto centre važinėja“, – ramina būsimoji pradinių klasių mokytoja.

Agnė jau apsisprendė tekėsianti už savo nuolatinio draugo, dirbančio vadybininku vienoje metalu prekiaujančioje įmonėje. Bet iki vestuvių dar labai norisi paragauti uždrausto vaisiaus. Kai pasiūlau pasivaišinti, kandidatė ryžtingai užsisako vištienos salotų, natūralių apelsinų sulčių ir alkoholinį kokteilį „Angelo bučinys“. Agnė nė kiek nesibaimina, kad ją sustabdys kelių policininkai.

„Šiame kokteilyje labai nedaug alkoholio“, – paaiškina pašnekovė. Pajutęs, kad greitai pokalbis gali pakrypti apie orą, einu prie reikalo. Kuo galėčiau atsidėkoti būsimai pedagogei, padėsiančiai man atsipalaiduoti po sunkių dienos darbų?

„Man patinka gražūs daikčiukai. Dievinu „Chanel“ kvepalus. Dar gerai būtų, kad nupirktum abonementą į sporto klubą. Pradėjau labai storėti, valgau daug picų, kažkodėl apetitas pasidarė žvėriškas. Žiūrėk, ant pilvo jau yra keli gelbėjimo ratai“, – pradinius reikalavimus būsimam lovos draugui iškėlė Agnė.

Laikas vynioti meškeres, nes po 20 minučių Gedimino prospekte manęs lauks Deimantė.

Nereikli advokatė

Trečioji pašnekovė, atrodo, labiau išsilavinusi už abi ankstesnes kartu sudėjus. Baigusi teisės ir ekonomikos mokslus Vilniaus universitete, beveik kasdien po knygą perskaitanti, daugybę tarptautinių žodžių mokanti 31 metų apkūnoka Deimantė dirba advokate. Pajutęs, kad moteris šiek tiek kompleksuoja dėl savo svorio, skubu malšinti įtampą.

„Tu man patraukli. Man nepatinka labai lieknos, manekenių tipo, lėliško grožio moterys“, – nemažai vilčių suteikiu teisininkei. Deimantė turi draugą kompiuterių specialistą, kuris pluša Anglijoje. Tarp jų ryšys dėl didelio atstumo blėsta. Moteris nebesitiki, kad su juo žengs prie altoriaus.

„Aš jau ieškau kito draugo. Galiu pabūti tavo meiluže, bet šeimų aš neardau“, – nukirto „tvirtus“ moralinius principus pademonstravusi advokatė. Klausimas apie mano atlygį moterį suerzina. „Pati uždirbu daug pinigų ir ničnieko man nereikia. Aš – ne prostitutė“, – griežtu tonu informuoja pretendentė, viešbučio „Novotel“ bare su pretendentu į meilužius gurkšnodama brendį.

Svaiginasi narkotikais

Ketvirtoji kandidatė nuo idealiai punktualių pirmų trijų pirmiausia išsiskyrė tuo, jog į pasimatymą Gedimino prospekte esančioje „Double coffee“ pavėlavo 35 minutes. Tiesa, SMS dukart atsiprašė, jog vėluos, nes įstrigo transporto kamštyje.

Ryškiu suvalkietišku akcentu „čiulbanti“ 18-metė Gabija kremta mokslus verslo vadybos mokykloje. Nuo Marijampolėje likusių tėvų ištrūkusi mergina mėgaujasi laisve sostinėje ir trokšta kuo giliau pasinerti į įvairiausius gyvenimo malonumus. Neseniai pilnametystės sulaukusi Gabija prisipažino vartojanti narkotikus. Ne kasdien, bet maždaug kartą per mėnesį.

„Užsimetu“ dvi su puse tabletės ekstazio ir su draugėm varau į naktinius klubus, dažniausiai „Helios“. Tai mano norma dabar. Vienos tabletės man jau per mažai. Bandžiau kokaino, amfetamino, bet nuo jo manęs „neveža“ ir labai pykina. Kartą padauginau ekstazio, vos širdis nesustojo“, – savo pojūčius atskleidžia jaunoji narkomanė.

„Narkotikų pardavėjai iš mano akių supranta, kad būnu „užsimetusi“, prieina ir pasiūlo. Tai dažniausiai nepilnamečiai, nes jie žino, kad dėl savo amžiaus vis tiek nesės į kalėjimą“, – pasakoja Gabija.

Draugu nesižavi

Intriguojantį mūsų pokalbį nutraukia būsimosios verslininkės draugo skambutis. Be vargo suvokiu, kad jis įnirtingai kamantinėja Gabiją, kur ji šiuo metu yra. Lengviau atsidūstu, nes nuovoki suvalkietė paslapties neišduoda. „Žadu jau skirtis su tuo draugu. Sužinojau, kad eina į kairę. Jis ir šiaip labai keistas. Žino, kad su ekstaziu negalima gerti „šnapso“, bet vis tiek vartoja. Tada išsprogsta akys, jis tampa agresyvus, užeina haliucinacijos“, – draugu nesižavi palaidinę su gilia iškirpte vilkinti mergina.

Auskarą nosyje įsivėrusi Gabija ir toliau ketina „gaudyti kaifą“, bet tik be alkoholio. Pinigų reikia ir mokslams. Penkių tūkstančių litų per metus. Todėl suvalkietė nesismulkina ir kartelę man, verslininkui, užkelia labai aukštai – 100 eurų už vieną lytinį aktą.

Kad keistas ir pavydus jos draugas, ilgai nesulaukęs Gabijos, nepradėtų jos intensyviai ieškoti, paskubomis atsisveikinu ir pėdinu pas fotomodelį Ramunę.

Fotomodelis apgavo

Nekantriai, pliaupiant lietui, laukiu gražuolės prie restorano „Pizza Jazz“ Vokiečių gatvėje. Ateiti į pasimatymą ji pažadėjo tiesiai iš soliariumo. Savo anketoje interneto svetainėje Ramunė skelbia savo kūno matmenis 92–63–98 ir rašo, jog ieško solidžių turtingų ponų, ne jaunesnių kaip 35 metai. Žodžiu, tokių kaip aš.

Varvinu seilę kas pusę minutės dirsčiodamas į laikrodį. Milžiniškam mano nusivylimui, fotomodelis atsiunčia pranešimą: „Negalėsiu ateiti“. Kilo įtarimų, kad Ramunė vis dėlto mane matė, bet nepanoro užmegzti draugystės. Man bestoviniuojant pro šalį praėjo aukšta mergina, labai panaši į tą, kurios nuotrauka yra interneto svetainėje ir kuri prisistato Ramune. Praeivė mane nužvelgė nuo galvos iki kojų ir pasuko savais keliais. Matyt, nepasirodžiau aš jai panašus į klestintį verslininką.

Ištvirkusios – ne visos

Keletas potencialių meilužių iškart nesiveržė susitikti. Pirmiausia jos norėjo sužinoti, kokios iš manęs išpeš naudos. Nijolė paprašė 150 litų už valandą sekso, Dalia panoro 1000 litų per mėnesį, bet bus galima mylėtis be prezervatyvo ir patirti palaimą santykiaujant orališkai. Labiausiai apetitu nesiskundė Gabrielė, kuri įsigeidė „Audi TT” (nebūtinai naujos), bet prisiekė būsianti ideali meilužė.

Tačiau tikrai ne visos moterys alpsta nuo sekso su svetimu vyru ir materialinių gėrybių. Savo skelbimą, iš kurio išėmiau informaciją, jog esu verslininkas ir galiu atsilyginti, išsiunčiau kitoms 25 merginoms ir moterims. Atsiliepė tik gerokai perkopusios penktą dešimtį ar ypatingu grožiu gamtos neapdovanotos dailiosios lyties atstovės.

Teko paskaityti ir mandagių atsisakymų, ir sugėdinimų, ir atviro pasmerkimo.

„Tu esi visiškas nevykėlis. Kad ir kokią karjerą padarytum, tu esi niekas, nes nesugebi sukurti tobulų santykių šeimoje. Arba nesugebėjai susirasti tinkamos žmonos. Dar blogiau, kai žmonės gyvena kartu tik dėl vaikų ar bendro turto“, – raudonuoti mane vertė 30-metė Audra, besiskelbianti, kad ją domina seksas dviese.