Gražina Mongirdienė, krikščioniško pažinčių klubo Susitikimai.lt įkūrėja, pataria, kaip vyrams išvengti klaidų renkantis žmoną ir savo vaikų motiną. Kokių moterų vyrai turėtų vengti? Kokiomis savybėmis pasižymi moteris, kuri nuodytų vyrui gyvenimą, nors vyras ir dėtų dideles pastangas gerų santykių išlaikymui?

1. Neturinti vertybinių nuostatų. Jei galvojate apie vedybas, tai žinoma, galvojate ir apie vaikus. Ar norėtumėte, kad jūsų vaikų motina nesugebėtų išaiškinti, kas yra blogai ir kas yra gerai gyvenime? Tiesiog sakytų: bandykite viską – gyvenimas pamokys. Lyg specialiai norėtų padidinti klaidų ir skausmo kiekį vaikų gyvenime. Jums reikia žmonos, kuriai moralinės tiesos yra prioritetas. Dvasinė branda turi būti būsimos žmonos būtinų savybių sąrašo viršuje.

2. Materialistė. Prisimenu vienos merginos pasakojimą, kuris mane, kitaip žiūrinčią į santykius ir negirdėjusią tokios patirties iš man pažįstamų žmonių, gerokai nustebino. Mergina pasidalino savo nuostatomis apie meilę: jai vyrai įdomūs ir žavūs tiek, kiek gali ją apipirkti. Nesugebantys to padaryti netenka ir galimybių būti su ja.

Pasidalino ir praktikomis, kaip ji tai darydavo: „Tarkime, nueiname į parduotuvę ir aš pasiimu batus, kurie man patinka. Matuojuosi juos ir verksmingai sakau: „Kaip norių tokių batų, gaila, neturiu tiek pinigų.“ Vaikinas arba perka, arba ne. Jei neperka, tai keletą dienų rodau prastą nuotaiką, atsisakau susitikti arba išvis neatsakau į skambučius ir žinutes.“ Įdomiausia viso to dalis, kad ši mergina, išsireikalavusi brangių rūbų ir aksesuarų, į brangius barus ar klubus eidavo ieškoti dar didesnes finansines galimybes turinčių vyrų.

Vyrai, neatpažįstantys tokių moterų, ateityje sulauks rimtų problemų.

3. Deivė. Kai kuriems mačo tipo vyrams nuolat reikia demonstruoti savo pranašumą. Tokie vyrai dažnai renkasi „deivės tipo“ moteris. „Deivės tipo“ moteris - tai tikras vyrų siaubas. Tokios moterys mano, kad pasaulis sukasi aplink jas. Jos nesuka galvos dėl to kiek skausmo suteiks kitiems siekdamos savo tikslų. Jos kalba šaltai, kartais net labai atšiauriai. Pirštų spragtelėjimu keliami reikalavimai yra neprotingi ir keliantys nuostabą. Neapsigaukite: jos gali demonstruoti ir labai dvasingas kalbas.

Jei nerandate moteryje nei lašelio nuolankumo, bėkite neatsigręždami. Tęskite paieškas toliau.

4. Seksualioji. Ji visada stengiasi atkreipti dėmesį, dėvėdama provokuojančius rūbus. Flirtuoja beveik su visais, nes tai jai teikia didžiulį malonumą. Facebook’e rašinėja nepadorius komentarus. Sako, kad ji pasiruošusi Jums (ir ko gero ne tik) atsiduoti. Traukitės kuo greičiau ir toliau nuo tokios moters, kol nepapuolėte į jos spąstus.

5. Vaidinga moteris. Neseniai jaunas vyriškis pasidalino savo istorija: „Susitikinėjau su mergina, kuri dėl praeities nuoskaudų pilna pykčio. Prieš pasipiršdamas jai pasakiau, jog ji turi kaip nors su tuo tvarkytis. Pasiūliau nutraukti kuriam laikui santykius. Ji pratrūko baisiu pykčiu ir... dabar mes jau susižadėję.“

Vyriškis suprato, jog nevaldomas pyktis gali sugriauti santuoką. Patarlių knygoje sakoma, jog „geriau gyventi kampe ant stogo nei su priekabinga žmona erdviuose namuose.“ Jei moteris, su kuria susitikinėjate, nuolat kunkuliuoja pykčiu ir yra neatlaidi - jūsų gyvenimas bus apnuodytas nuolatiniais ginčais, durų trankymu ir nesibaigiančia drama. Atsidūrus tokioje situacijoje belieka malda ar rimtos konsultacijos.

6. Kontrolierė. Santuoka yra 50/50 partnerystė. Vienintelis būdas tai pasiekti yra susitarimas. Kartais vyrai mano, kad jie gali valdyti santuoką kaip diktatoriai, o moterys galvoja, jog gali manipuliuoti vyrais, kad pasiektų savo tikslus. Tikriausiai nenorite praėjus vos kelioms savaitėms po vestuvių suprasti, jog jūsų žmona nepasitiki jumis ir nori priiminėti visus sprendimus viena.

7. Mamos dukrelė. Visiškai normalu, kai ką tik ištekėjusi moteris skambina savo mamai ir tariasi ar prašo paramos. Nėra normalu, kai skambinama penkis kartus per dieną ir pasakojama apie kiekvieną santuokinio gyvenimo detalę ir net intymų gyvenimą. Keista, bet tokių moterų būna. „Mamos dukrelės“ leidžia savo motinoms (arba tėvams) visiškai kontroliuoti savo santuokas. Jei turite prielaidų, kad mergina, su kuria susitikinėjate, jums susituokus elgtųsi panašiai – gerai pagalvokite ar susitaikytumėte su tuo.

8. Turinti priklausomybių. Nemažai žmonių, atrodo, gyvenančių įprastą gyvenimą, vis dar kovoja su įvairių tipų priklausomybėmis: nuo alkoholio, nuo narkotikų, vaistų, pornografijos. Gal būt dėl to, kad visuomenė nepakankamai tam skiria dėmesio ir stengiasi paremti žmones kovojančius su priklausomybėmis.

Kaip vyras, tikriausiai nepuoselėsite tuščių vilčių, jog turinti priklausomybių mergina, ištekėjusi atsisakys jų savaime. Būtų neišmintinga taip manyti, nes jei problemos neišsprendžiate dabar, iki santuokos, neverta erzinti likimo, tikintis išspręsti ją vėliau.