Kodėl moterys jaudinasi dėl vyro tylėjimo?

-Jai atrodo, kad jis kažką sumanė;
-Jis kažką slepia;
-Jo jausmai jai atšalo;
-Jis nenori dalintis savo jausmais;
-Jis abejingas, jos nebemyli;
-Jis pyksta;
-Jis kažkuo susirūpinęs.

Moterys sprendžia pagal save, juk būtent jos tyli tokiose situacijose. Užsisklendžia, kai įsižeidžia, supyksta, susinervina. Kad nuslūgtų emocinė įtampa, joms reikia išsikalbėti. Reikia tik pradėti, ir problemos menkėja, taip vienu metu ir apmąstoma ir ieškoma sprendimo.

Vyrams yra kitaip. Jie problemas sprendžia apmąstydami tyloje. Tiesa, kai kurie savo nesibaigiančiu kalbėjimu niekuo nenusileidžia moterims. Plepūs vyrai dažniausiai lengvabūdžiai ir tušti. Jie kalba vietoj to, kad ieškotų sprendimų ir stengtųsi padaryti moterį laimingą.

Tikras vyras dažniausiai nedaugžodžiauja

Moterys kartais svajoja apie santūrius, nekalbius vyrus, kurie geba prisiimti atsakomybę ir rasti sprendimus be ilgų pokalbių. Taip yra dėl to, kad vyrai visada atsako už savo žodžius.

Mažiau žodžių – daugiau darbų. Tylėjimas – auksas. Šiose patarlėse - visa liaudies išmintis apie tylėjimo vertę.

Kartais būna labai sunku patylėti, ypač jeigu tai liečia jus. Gebėjimas suvaldyti kilusias emocijas, ištvermė, ramybė – stipraus vyro charakterio požymis. Gebėjimas nesišvaistyti žodžiais vertinamas taip pat, kaip ir gebėjimas atsakyti už savo žodžius.

Vietoj to, kad skųstųsi, moterys turėtų didžiuotis jų gebėjimu valdytis, emociniu tvirtumu, kurio taip dažnai pritrūksta emocingoms ir greitai užsiplieskiančioms moterims.

Tylėjimas kartais geriau nei žodžiai parodo moteriai apie vyro meilę, jei jis įrodo ją savo elgesiu.

Daugelis vyrų lengvai prisipažįsta meilėje, apipila daugybe pažadų, kuriuos pamiršta jau kitą dieną. Jų žodžių vertė menka.

Tačiau tylėjimas turi ir kitą pusę. Tai gali būti tik kaukė. Tyleniai gali būti ir tomis „tyliomis kiaulėmis, kurios gilią vagą knisa“. Geriau juos pažinus jie gali pasirodyti esą visiškai ne tie, kokie pasirodė ir pradžių. Ne veltui sakoma – nori atrodyti protingas, tylėk.

Tylėjimas dažnai padeda sukurti kažkokį mįslingą reikšmingumą, o plepėjimas išduoda visas silpnybes. Aišku, norint geriau pažinti žmogų, teks anksčiau ar vėliau jį prakalbinti.

Kaip prakalbinti vyriškį, jei jis visą laiką tyli?

Stebėjimų duomenimis, paprastai tylenis vyras pagyvėja pastebėjęs, kad ir moteris įtartinai tyli. Jis staiga pasikeičia su ja vietomis ir pradeda jaudintis, ieškoti jos tylėjimo priežasčių. Ypač jeigu įprastai gyvenime ji plepa nenutildama.

Taigi jei norite, kad vyriškis netylėtų, šiek tiek patylėkite. Ir užsitęsus pauzei jūsų tylenis ims kalbėti ir atvers jums naujas savojo charakterio savybes.

Tylėjimas tylėjimui nelygus

Kartais santykiai tarp vyro ir moters taip supaprastėja, išsisemia, kad atrodo, nebėra apie ką tarpusavyje šnekėti. Arba jis nebenori leistis į kalbas, nes mano, kad dialogas gali virsti barniu, o konfliktas emocionaliai išsunkia abu.

Dažnai konfliktinėse situacijose moteris nesuteikia galimybės vyrui suvokti to, ką ji pasakė. Ji skuba daryti išvadas, kritikuoja, smerkia. Ir tokiu atveju ginčas pasiekia tokią stadiją, kad vyras nebenori nieko išsiaiškinti, keistis. „Kad tik ji nutiltų“ – mąsto jis. Dažnos ir grubesnės mintys: „Užsičiaupk pagaliau“. Ir jis užsisklendžia, nutyla ilgam. Tokiu atveju bandymas jį prakalbinti gali baigtis netikėtu protrūkiu.

Be to, šiame stresų kupiname gyvenime vyras dažnai taip pavargsta, kad paprasčiausiai nebeturi jėgų pokalbiams. Pasistenkite tai suprasti. Leiskite jam pailsėti, elkitės švelniau, rūpestingiau, jauskite jo nuotaiką. Nuslūgus darbo dienos įtampai, vyras, pailsėjęs ir atgavęs jėgas, būtinai su jumis išsikalbės apie tai, kas įvyko, kas jam guli ant širdies, ko nori ir apie ką svajoja.

Nesibaiminkite vyro tylėjimo, nepamirškite, kad geriausias pokalbis – tyla, kurioje abu jaučiasi neįsitempę ir tai, kas svarbiausia, supranta be žodžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)