1. Kai nė vienas nenusiteikęs derintis

Viktorija pasakoja apie savo išsiskyrimą ir pripažįsta, kad kartais, net ir esant stipriai meilei, nė vienas iš partnerių nėra pasirengęs derintis.

„Mūsų gyvenimo ritmas buvo gana skirtingas. Mano darbo laikas buvo fiksuotas, o Olegas dirbo su projektais, jį įpareigodavo tam tikri terminai. Savaime suprantama, jis dirbdavo, kai turėdavo įkvėpimo. O įprastai įkvėpimas jį aplankydavo vakarais. Jis galėdavo dirbti visą naktį. Ryte, kai aš išeidavau į darbą, Olegas saldžiai miegodavo iki trečios valandos. Buvo labai sunku rasti akimirkų, kai abu nemiegame. Nė vienas iš mūsų nebuvo pasirengęs keisti savo gyvenimo ritmą, derintis prie kito, todėl teko išsiskirti.“

2. Kai gėdijiesi partnerio išvaizdos

Nors sakoma, kad išvaizda mažai svarbi, svarbiausia, kad žmogus būtų geras, vis tik sunkoka ignoruoti vizualų žmogaus įvaizdį, įsitikinusi Natalija.

„Nesmagu pripažinti, bet man būdavo gėda išeiti į viešumą su Artūru. Jis turėjo vienerias kelnes, kurių galai buvo nubrizgę. Ir tai dar ne viskas – jos buvo dviem dydžiais didesnės, todėl kas penkias minutes reikėdavo jas pasitaisyti. Man pavyko įkalbėti jį nusipirkti naujas kelnes. Taip, Artūras jas nusipirko. Net dvejas. Bet paaiškėjo, kad parduotuvėje jų nė nepasimatavo. Ir vėl jos pasirodė esančios dviem dydžiais didesnės.

Supratau, kad nenoriu atstoti jam mamos, kuri moko, kaip rengtis. Paskutinis lašas, perpildęs taurę, buvo apsilankymas muziejuje. Jis susikimšo marškinius į kelnes. Kai pasakiau, kad tai atrodo gana keistai, jis atšovė, kad marškinių apačioje skylutė, kurią jis slepia. Nebeturėjau nė žodžių, nė kantrybės.“

3. Kai karjera svarbiau už santykius

Prisimindama praeitį, Armina drąsiai teigia – tada į viską, kas vyko jos gyvenime, žiūrėjo pro rožinius akinius ir daug ko nepastebėdavo, laimė, viskas susiklostė taip, kaip susiklostė.

„Nesuprantu, kodėl mes su Aleksu apskritai pradėjome draugauti, bet dabar prisimindama, kaip viskas klostėsi, suprantu – mūsų niekas nesiejo. Jis buvo visiškai kitoks nei aš. Matėsi, kad Aleksas nori prabangaus gyvenimo – jis nešiojo didelį laikrodį, spindinčius lakuotus batus, švarkus. Kasdien savo instagramo paskyroje publikuodavo po asmenukę. Ir visą laiką reklamuodavo savo verslą, taip pat ir socialiniuose tinklalapiuose, pridėdavo prie nuotraukų grotažymę „#businessman“, mėgdavo pateikti svetimų citatų. Jis daugiau laiko skirdavo savo plunksnų kedenimui ir įvaizdžio puoselėjimui nei man. Galiausiai iš mūsų santykių, kaip ir iš jo verslo, nieko gero neišėjo.

Praėjus kiek laiko po išsiskyrimo jis man parašė žinutę – klausė, ar galėtų kai ko praprašyti. Atrašiau, kad negaištų laiko ir tiesiai šviesiai paklaustų. O tada jis paklausė, ar galėčiau padėti jam finansiškai, nes turi sunkumų su verslu. Mūsų pokalbis buvo gana trumpas. Dabar džiaugiuosi, kad viskas taip susiklostė ir jis nekreipė į mane dėmesio, tikriausiai tada į viską žiūrėjau pro rožinius akinius ir kai kurių dalykų nepastebėjau.“

4. Kai skubinami įvykiai

Ilonos istorija rodo, kad kartais ir vyrai skubina įvykius ir per anksti ima planuoti bendrą ateitį.

„Su Robertu susipažinome klube. Iš karto supratau, kad jis gerokai už mane vyresnis. Roberto draugas buvo mano bičiulės pažįstamas. Mergina leido laiką su jais, ir man neliko nieko kito, tik linksmintis Roberto draugijoje. Iš pradžių viskas buvo gerai – mes šokome, kalbėjomės, bučiavomės. Viskas buvo puiku. Paryčiais nusprendėme skirstytis, o jis pasisiūlė pavežti mane su taksi. Pamaniau – gerai, ir sutikau. Kai privažiavome namą, Robertas pasakė, kad nori eiti pas mane. Aš nesutikau, nes gyvenau su tėvais, o ir apskritai to nenorėjau, taigi ir atsakiau – šį vakarą nieko nebus.

Dar klube apsikeitėme telefonais. Ryte pabundu ir matau – daugybė praleistų skambučių ir žinučių – ar jau pabudau, ką veikiu, ką ketinu veikti. Ir prašymas atvažiuoti pas jį, nes jo tėvai nori su manim susipažinti. Nieko sau. Iki tol maniau, kad visko prisigalvoti gali tik moterys, bet šis pavyzdys įrodo – vaikinai irgi sugeba apsisunkinti sau gyvenimą. Daugiau su juo nebesusitikome.“

5. Kai pasipūtimas trukdo susitaikyti

Paula mano, kad išsiskyrimo su Povilu priežastis buvo pasipūtimas, kuris neleido nė vienam nulipti nuo pjedestalo. Tai nutraukė rimtus santykius, trukusius net septynerius metus.

„Nuo pat santykių pradžios buvo aišku, kokie mūsų charakteriai. Nusileisti? Tai buvo praktiškai neįmanoma. Bet mes mylėjome vienas kitą, todėl kvailus ginčus kažkaip išspręsdavome. Buvo sunku, bet kartu kažkaip pavykdavo.

Bėgo laikas, įpratome vienas prie kito. Didelės aistros nebebuvo, bet mums ir toliau buvo gera kartu. Iki vieno kvailo barnio, kurio priežasties nė neatsimenu. Tai buvo buitinis konfliktas, bet tarp mūsų akimirksniu atsirado gili praraja. Deja, mums nepavyko susitaikyti – rasti kelio vienam pas kitą, nusileisti. Dabar dėl to gailiuosi, nes tai buvo pirmoji mano meilė. Galbūt ne paskutinė, bet tikra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)