Paaiškėjo, kad daugiau nei pusė ištekėjusių moterų, kurios iki vestuvių neturėjo intymių santykių arba turėjo jų tik su būsimu vyru, patenkintos savo santuoka. Tarp turėjusių mažiausiai du partnerius laimingų buvo 42 proc. O tarp moterų, iki vestuvių turėjusios santykių su 10 ir daugiau vyrų, laimingų buvo 22 proc.

Amerikiečių tyrėjai teigia, kad mūsų praeities patirtis, ypač kalbant apie meilę, turi įtakos būsimai santuokai.

Mokslininkų nuomone, tie, kurie turėjo daugiau partnerių, sunkiai susitaiko su savo sutuoktinių trūkumais, nes turėjo alternatyvų.
Daugelis iš vadinamosios YOLO kartos („you only live once“ – liet. „gyveni tik kartą“) mano, kad tai, kas vyksta jaunystėje, neturi įtakos ateičiai. Bet tyrimai rodo ką kita – seksas su daugeliu partnerių kelia didelę grėsmę šeimos tvirtumui.

Mokslininkai jau prieš kelerius metus ėmė kalbėti apie naująjį puritoniškumą ir pasaulinę seksualinę kontrrevoliuciją. 2012 m. Nicky Howard iš Niujorko universiteto sužinojo, kad jos vyrą šokiravo jos iki santuokos turėtų partnerių skaičius. Neatsargus įrašas dienoraštyje sukėlė patologinį pavydumą, o galiausiai santuoka iširo.

Tada universiteto aspirantė atliko tyrimą, kuris parodė: 50 proc. moterų ir 45 proc. vyrų pareiškė, kad ikisantuokinių partnerių skaičius neturi viršyti 10.

Na o dažni nesutarimai tarp sutuoktinių, kad ir kaip keistai tai skambėtų, neturi poveikio šeimos laimei. Amerikiečių mokslininkų teigimu, jei vyras ir žmona per mažai pykstasi, greičiausiai tai rodo santykių atšalimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (677)