Neseniai Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei ketvirtadaliui moterų gėda viešai glėbesčiuotis ar net laikytis už rankų. O kas dešimta moteris net svarstytų nutraukti santykius, jei vyras būtų per daug meilus viešumoje.

Valentino diena moterims šiuo atveju – ne išimtis. Du trečdaliai apklaustų dailiosios lyties atstovų sakė, kad šią dieną jos savo antrajai pusei nėra nė kiek meilesnės nei kurią kitą metų dieną.

MSN atliktos 1 tūkst. moterų apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad 28 proc. moterų jaučiasi nepatogiai, jei kitos poros šalia viešai demonstruoja jausmus. Didžiausios Valentino dienos cinikės gyvena Jorkšyro (Yorkshire) grafystėje, kur net 71 proc. moterų sakė, kad Valentino dieną tikrai nemylėsiančios savo partnerių labiau nei paprastai. Čia gyvenančios moterys taip pat labiausiai susinepatogina, jei kas nors šalia viešai demonstruoja jausmus.

O šiek tiek šiauriau gyvenančios moterys, priešingai, yra romantiškiausios: čia 44 proc. moterų sakė, kad Valentino dieną yra meilesnės savo partneriui.

Santykių ekspertė Treisė Koks (Tracy Cox) sakėL „Norėčiau manyti, kad žmonės nėra meilesni per Valentino dieną todėl, kad jie vienas kitam yra meilūs visus metus. Tačiau įtariu, kad šios paklausos rezultatai tiesiog atspindi mūzų cinizmą komercializuotos Valentino dienos atžvilgiu.“