Mokslininkai išsiaiškino, kad moterys patiria orgazmą rečiau nei vyrai, o 93 procentai dailiosios lyties atstovių partnerio orgazmą laiko savo prioritetu. Savo ruožtu tik 36 procentai vyrų rūpinasi tuo, kad malonumą patirtų ir jų partnerė.

Sekso ekspertė Rita Lasmanė tvirtina, kad dauguma vyrų nesistengia suteikti malonumo moterims: „Daugelis ignoruoja faktą, kad vyrui vidutiniškai tereikia vos šešių minučių, kad susijaudintų, o moterims – dvidešimt šešių. Turint omenyje tai, kad lytinis aktas trunka vidutiniškai šešias minutes, tai moterys paprasčiausiai nespėja susijaudinti ir patirti orgazmo“.

Jeigu jums sunku pasiekti orgazmą arba jūs niekada jo nepatyrėte, imkitės iniciatyvos. Aptarkite situaciją kartu su savo partneriu, gali būti, kad jis net nenutuokia, kad jums nėra taip lengva pasiekti pasitenkinimo viršūnės, kaip jam. O kad galėtumėte patirti palaimą dažniau, štai jums keturi veiksmingi patarimai.

Geriau save pažinkite ir mokykitės įsiklausyti į savo pojūčius

Papasakokite partneriui, kas jus sujaudina ir kas jums nepatinka. Jeigu nepažįstate savo kūno ir jo reakcijų, neturėsite ką papasakoti. Todėl skirkite laiko pažinčiai su savo kūnu. Išbandykite masturbaciją – taip geriau suprasite, kas jums teikia ypatingą malonumą.

Atkreipkite dėmesį į tai, kas tokiu metu vyksta su jūsų kūnu, kokios mintys ateina į jūsų galvą. Įsiminkite, kokios kūno vietos jautriausios ir į ką jos reaguoja geriausiai – švelnius ar tvirtesnius prisilietimus. Taip galėsite suprasti, kokie veiksmai ir judesiai sekso metu padės jums pasiekti orgazmą.

Svarbu, kad jūs būtumėte čia ir dabar, tame kas vyksta. Išsiaiškinkite, kokia atmosfera jus jaudina: saulės šviesa rytais ar prislopintas apšvietimas naktį, jums reikia muzikos (jeigu taip, tai kokios) ar mėgstate seksą tyloje, kokie kvapai jus jaudina, o kas iškart pakerta norą tęsti.

Nusiteikite seksui

Vienas iš būdų, padedančių patirti orgazmą – mėgautis juo iš anksto. Jeigu vakare susitinkate su antrąja puse, stenkitės įsivaizduoti, kuo užsiimsite vėliau. Tai padės psichologiškai nusiteikti artumui ir todėl fiziniam susijaudinimui prireiks gerokai mažiau laiko. Pasistenkite vizualizuoti kažkokias detales, savo reakciją, vietą, atmosferą, pojūčius.

Beje, būkite atsargūs su alkoholiu: taurė ar dvi gal ir padės atsipalaiduoti, tačiau jeigu išgersite daugiau, nukentės sekso kokybė.

Poza ir prisilietimai turi teikti jums malonumą

Nesigėdykite imtis iniciatyvos ar bent jau papasakokite savo partneriui apie tai, kokios pozos ir judesiai jums patinka. Daugeliui moterų patinka pasiekti orgazmą raitelės pozoje – ji leidžia valdyti savo kūną, pasvirimo kampą, judesių gylį, o ir galima sau padėti rankomis. Pabandykite klubais piešti ovalą – taip papildomai stimuliuosite klitorį.

Šuniukų poza užtikrina gilesnį prasiskverbimą, be to, tinka toms moterims, kurios nėra labai savimi pasitikinčios. Būdama nugara į partnerį, moteris pamiršta su kūnu susijusius savo kompleksus.

Beje, stimuliuojant kelias erogenines zonas iš karto, orgazmą galėsite patirti greičiau. Pavyzdžiui, jeigu partneris glostys jūsų klubus oralinio sekso metu arba lies krūtinę, kaklą, sėdmenis ir kitas jautrias zonas, orgazmo ilgai laukti nereikės.

Neskubėkite į finišą, o mėgaukitės procesu

Net jeigu labai norite pasiekti orgazmą, vertėtų prisiminti, kad seksas – ne sprintas, kurio pagrindinis tikslas – kuo greičiau finišuoti. Mėgaukitės procesu, net jeigu nepasiekiate orgazmo per penkias ar dešimt minučių.

Jūsų kūnui reikia laiko, kad tai įvyktų. Mėgaukitės kiekvienu bučiniu, prisilietimu ir paglostymu.
Atsipalaiduokite ir atsiduokite tam, kas vyksta. Panašu, kad tai geriausias būdas orgazmui pasiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1141)