„Valant sekso žaislus, apsisaugoma nuo infekcijų, o reguliariai neplaunant, ant jų gali likti bakterijų“, – teigė įmonės „Dame Products“ įkūrėja ir vadovė Aleandra Fine.

Kad apsisaugotumėte nuo infekcijų, reguliariai plaukite sekso žaislus – po kiekvieno naudojimo, rašoma womenshealthmag.com. „Prieš pirkdami sekso žaislą, pasidomėkite, iš ko jis pagamintas, nes valymo būdas priklauso nuo to, iš kokios medžiagos [vibratorius] pagamintas, ir ar turi akumuliatorių“, – aiškino seksologė, knygų autorė Jolie Kerr. – Įprastai tokia informacija būna ant pakuotės, o jei nebūtų, pasiteiraukite pardavėjo arba pasiieškokite informacijos internete.“

Štai į kokius dalykus patartina atkreipti dėmesį:

  • Ar vibratorius pagamintas iš porėtos, ar iš neporėtos medžiagos.


Venkite sekso žaislų iš porėtos medžiagos, nes ant jų net ir po plovimo gali likti bakterijų. Tai pasakytina apie termoplastinę gumą (TPE) ar polivinilchloridą (PVC). Sekso žaislai iš neporėtų medžiagų – iš medicininio silikono, stiklo, medicininio nerūdijančio plieno, borosilikatinio stiklo („Pyrex“).

  • Medžiaga, iš kurios pagamintas žaislas, turi būti medicininė. „Jei ant etiketės tiesiog nurodoma „saugi“, tai nereiškia, kad medžiaga medicininė ar patvirtinta JAV Maisto ir vaistų administracijos (angl. FDA)“, – aiškina A. Fine. Pasak jos, aukščiausias kokybės ir saugumo garantas – terminas „medicininis“.

Kai išsiaiškinote, iš kokios medžiagos pagamintas jūsų sekso žaislas, vadovaukitės šiomis rekomendacijomis:

  • Jei vibratorius silikoninis, stiklinis, nerūdijančio plieno ar medinis ir su akumuliatoriumi: plaukite švelniu antibakteriniu muilu, kuriuo praustumėtės, o po plovimo nuvalykite drėgna šluoste.
  • Jei vibratorius silikoninis, iš borosilikatinio stiklo, nerūdijančio plieno ir be akumuliatoriaus: norėdami nuodugniau išvalyti, įdėkite vibratorių į verdantį vandenį ir pavirinkite arba išplaukite indaplovėje, tik be muilo (pasak J. Kerr, karšti garai puikiai sterilizuoja).
  • Jei pagamintas iš vadinamosios kiberodos, plaukite šiltu vandeniu ir muilu. Dėmesio – per daug muilo gali pakenkti jautriai medžiagai.
  • Jei pagamintas iš plastiko, elastomero, termoplastinio elastomero (TPR) ar gumos: ant šių porėtų medžiagų net ir po plovimo vandeniu su muilu gali likti bakterijų. Tad jei ketinate naudoti vibratorių su partneriu, naudokite prezervatyvą, pataria J. Kerr.

Net ir naudojant vibratorius, būtina apsauga.

Siekiant sumažinti infekcijos riziką, vienas iš būdų – užmauti ant vibratoriaus prezervatyvą. „Naudojant prezervatyvą, mažėja rizika perduoti bakterijų, ypač jei sekso žaislu dalinasi partneriai. Tik reikia naudoti prezervatyvui tinkamą lubrikantą, t. y. vandens pagrindo lubrikantą“, – teigė A. Fine.

Ne mažiau svarbu tinkamas vibratoriaus laikymas

Kai jūsų sekso žaislas bus švarutėlis, J. Kerr pataria jį nušluostyti su sausu rankšluosčiu, o laikyti rekomenduoja dėžutėje arba medžiaginiame maišelyje, kad apsaugotumėte nuo kontakto su bakterijomis.

Jei dėžutės ar maišelio, kuriame įsigijote vibratorių, neišsaugojote, ne bėda – jų galite įsigyti internete. Geriausia, kad maišelis būtų su užtrauktuku arba užspaudžiamas ir skalbiamas – taip tikrai saugiau.

Saugiai į maišelį supakuotą sekso žaislą laikykite pastovioje vietoje – naktinės spintelės stalčiuje, spintelėje vonios kambaryje ar drabužių stalčiuje. Psichoterapeutė, seksologė Holly Richmond pataria nelaikyti vibratoriaus arti aliejų, pudrų ir kvepalų. Švariai, tinkamoje vietoje laikomas vibratorius neperneš į jūsų organizmą jokių kenksmingų medžiagų ir ilgiau tarnaus.

Būna pirkti sekso žaislų valiklių

Pasak A. Fine, patogus variantas – specialiai vibratoriams skirti plovikliai, tik patartina pirkti vandens pagrindo ploviklius (aliejaus ir silikono pagrindo plovikliai gali suardyti silikoną, todėl jų nepirkite).

Ieškokite hipoalergeninių putų be parabenų, be sulfatų ir be alkoholio. Jų užpurkškite ant sekso žaislo, įtrinkite į jį, palaikykite 10 sekundžių, tada nuplaukite po vandeniu ir nušluostykite.

Taip pat būna vandens pagrindo antibakterinių putų, kurių sudėtyje nėra ne tik alkoholio ir parabenų, bet ir glicerino, triklozano. Tai tinkamas variantas jautriai odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)