Buvo atlikta apklausa, bandant išsiaiškinti, kas gali versti moterį atstumti vyrą, kuris jai patinka. Apklausoje dalyvavo apie 100 žmonių. Ir štai kas paaiškėjo, rašo ru.delfi.lt.

„Tiesiog nenoriu“

Daugumos merginų manymu, vienintelė išmintinga priežastis atsisakyti sekso – tai seksualinės traukos partneriui nebuvimas. Visa kita gali būti lengvai įveikiama.

„Nieko išskyrus mano pačios nenoro. Kai yra žmogiška aistra, nėra ir būti negali jokių kliūčių“.

„Teoriškai – daug kas: nuo neskustų kojų iki numatomo ankstyvo kėlimosi. Bet, kaip rodo praktika, nei depiliacijos nebuvimas, nei rizika, nei perspektyva būti nemiegojus dvi paras manęs nesustabdydavo. Neabejotinai sustabdyti gali tik du dalykai – arba nenoriu apskritai, arba nenoriu konkrečiai to žmogaus“.

Saugią situaciją kiekviena panelė nusako savaip: kažkuriai tai žinojimas, kad niekas neįeis į kambarį, kažkuriai – prezervatyvo naudojimas. Bet svarbiausia – panelė turi suprasti, kad čia ir dabar su tuo žmogumi jai niekas nekelia grėsmės. Beje, pats žmogus taip pat.

„Mane sustabdo prezervatyvo nebuvimas“.

„Žmonės. Jeigu yra tikimybė, kad kas nors užeis/pastebės ar panašiai – man nekyla nei mažiausio noro“.

„Mėnesinės, prezervatyvo nebuvimas, supratimas, kad seksas su tuo žmogumi gali sukelti problemų vėliau“.

Nepasitikėjimas savimi

Moterims labai svarbu gerai atrodyti, būti seksualiai patraukliomis ir prisižiūrėjusiomis. Būtent dėl to daugeliui – ypač jei kalbama apie pirmą seksą su nauju vyru – savotiškas „Stop“ signalas yra pedikiūro ar depiliacijos trūkumas.

„Suplyšo pėdkelnės. „Močiutės“ kelnaitės. Per didelis plaukuotumas tam tikrose vietose. Taip, šiuo požiūriu esu itin standartinė“.

„Jei partneris yra vienas iš tų senų gerų draugų, tai sustabdyti gali tik mėnesinės. O jei situacija yra iš serijos „jau taip seniai apie jį svajojau ir štai, jis visas tavo, imk greičiau kol nepabėgo“, tai sustabdyti gali ir depiliacijos trūkumas“.

„Jei jis yra man svarbus vyras, tai pasitikėjimui savimi ir savo puikumu reikalinga depiliacija, pedikiūras ir prancūziški apatiniai“.

Higiena

Labai daug kam svarbi higiena – galimybė nusimaudyti prieš ir/arba po sekso. Būtent tai, beje, kartais sutrukdo panelėms mylėtis nestandartinėse vietose – apžvalgos rate ar lifte.

„Banalios higienos – dušo, ežero, upės ar bent jau higieninių servetėlių – trūkumas. Pas mane ten visuomet turi būti švaru“.

„Jei nesustabdys, tai bent jau tikrai pristabdys: „Reikėtų nusiprausti ir dantis išsivalyti“.

Kvapas

Iš visų pojūčių – uoslės, regos, skonio, klausos ir lytėjimo – sekso metu svarbiausias pasirodė esantis pirmasis. Per apklausą niekas nė žodeliu neužsiminė apie partnerio išvaizdą ar, pavyzdžiui, jo skonį (nors sekso metu liežuvis gana dažnai panaudojamas).

„Jeigu numatomas pirmasis seksas su konkrečiu žmogumi, tai gali sustabdyti tik ką suvalgytas svogūnas ar česnakas. Iš jo pusės taip pat...“

„“Svogūno ar česnako kvapas, seniai neplauti plaukai, jų kvapas. Mano pačios nepraustumas ir nemalonus kvapas“.

„Alaus kvapas iš vaikino burnos“.

Nebanalu, bet faktas

Apklausoje buvo nemažai tokių atsakymų, kurių negalima buvo pritaikyti nei vienai standartinei situacijai.

„Tik ką nulakuoti nagai arba tai, kad vėluoju į susitikimą“.

„Jei mane pykina! Tai vienintelė priežastis“.

„Maniau, kad niekas netrukdo, o naktį staiga supratau – kai meilė yra tokia stipri, toks didelis švelnumas, kad baisu ją sugadinti gyvo daikto badymu gyvu daiktu. Na, viskas taip nežemiška, o čia iš kažkur prakaitas, pynimasis kojomis ir plaukais, dūsavimai. Ne, ne, vienintelis reikalingas dalykas – apsikabinimai ir švelnūs bučiniai“.

„Pastarosiomis dienomis su nuostaba suvokiau, kad mane gali sustabdyti mano pačios susidomėjimas. Jei aš esu kūrybinio proceso įkarštyje (nesvarbu, kuo užsiimant), tai seksas manęs visiškai nedomina, o jo prašymai tiesiog erzina, netgi kai visos sąlygos jam yra ir niekas lyg ir netrukdo. Beje, vyrui taip pat – darbo metu prie žmogaus geriau nelįsti“.

Psichologo komentaras

Pagal apklausos rezultatus matomos kelios tendencijos. Seksui sutrukdyti gali vieno arba abiejų partnerių nenoras, stiprus apsvaigimas nuo alkoholio ir negalavimai. Antra tema – tai nepasitenkinimas savimi. „Plaukuotumas netinkamose vietose“, manikiūro, pedikiūro trūkumas ir „močiutiškos“ kelnaitės, na ir viešos, neįprastos vietos bei higienos trūkumas. Pradėsime nuo pabaigos – nuo higienos sąlygų trūkumo.

Manyčiau, kad egzistuoja idėja, jog seksas yra purvinas užsiėmimas, todėl atsiranda ir stabdžiai. Neįprastų vietų baimė greičiausiai byloja apie tradicines pažiūras ir nenorą eksperimentuoti. O „močiutiškos“ kelnaitės yra labiau susijusios su pačios moters savigarbos trūkumą. Galbūt tai patogu, bet viena iš subrendusios moters savybių – grožio siekis. O taip apsirengus vykdomas akivaizdus sekso atstūmimas.

Nepalankumas sau tokiai, kokia yra, įžvelgiamas ir žodžiuose apie tai, kad gali sutrukdyti „plaukuotumas ir manikiūro trūkumas“. Nejaugi visiškai negalime teigiamai vertinti savęs natūralios? Ar manome, kad vyrai yra nepakankamai supratingi ir nežino, kad kai kurio moterų kūno dalys būna plaukuotos, o jei jos neplaukuotos, tai greičiausiai yra ne prigimtis, o mūsų pačių veiksmų rezultatas.

Trumpa išvadų santrauka: seksui gali sutrukdyti noro trūkumas ir pasąmoninis tabu seksui bei sąmoningai nesuvokiamas sekso vengimas (patogūs, bet negražūs apatiniai) ir nepalankumas sau, savęs nemylėjimas. Iš praktikos dar galima būtų pridurti, kad labai neretai įsižeidimas, nepasitenkinimas vyrais ir pretenzijos jiems taip pat yra praktiškai neįveikiama kliūtis, siekiant sekso.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)