Pasinaudojus sekso žaislu, labai svarbu su savo kūnu elgtis taip pat, kaip ir po įprastų lytinių santykių, t.y. kulniuoti į vonios kambarį. „Kad sumažintumėt šlapimo takų infekcijų riziką, turėtumėt nusišlapinti tiek prieš naudojimąsi sekso žaisliuku, tiek po to, - sako Standfordo universiteto Moterų seksualinės medicinos programos direktorė, daktarė Leah Millheiser. – Nėra jokio skirtumo, ar naudojate vibratorių, ar turite vaginalinių lytinių santykių su partneriu“.

O ką daryti su pačiu vibratoriumi? Pasirodo, jūsų sekso žaisliukui taip pat reikia ypatingos priežiūros. Ekspertai pataria, kaip reikėtų pasirūpinti savo sekso žaislais, kai jais pasinaudojate.

Nuplaukite

Labai svarbu nuplauti savo sekso žaislą, kai ketinate juo naudotis ir kai juo pasinaudojate, sako L. Millheiser. „Jei tiesiog paslėpsite savo vibratorių stalčiuje, ant jo toliau kaupsis dulkės ir nešvarumai. Taigi prieš sąlytį su kūno skysčiais ir po jo žaislą nuplaukite“.

„Jei naudojate vibratorių tiek analinei, tiek vaginalinei stimuliacijai, tarp pirmojo ir antrojo etapų jį taip nuplaukite. Jei nenuplausite, galite perduoti bakterijas, kurios gali sukelti infekciją, ypač šlapimo takų infekcijas“, - įspėja L. Millheiser.

Sekso žaislus plaukite vandeniu su antibakteriniu muilu. Tačiau niekada nenaudokite antibakterinio gelio ar rankų dezinfekavimo skysčio, jei intymioje vietoje nenorite pajusti stipraus graužimo, pažymi gydytoja.

Atskirkite

„Net nuplovę sekso žaislą, nebūtinai atsikratysite visų virusų, – teigia L. Millheiser. – Tobulai nuplauti žaislą nepavyks, todėl labai svarbu sekso žaislais nesidalyti“. Kitaip tariant, dalijimasis sekso žaislais nereiškia rūpinimosi, kai kalbame apie jūsų ir jūsų partnerio sekso žaislus. Kai juos panaudosite ir nuplausite, laikykite juos atskirai, kad kitą naktį jų nesumaišytumėt.

Saugokite

„Jei turite vibratorių su baterijomis, būtų gerai baterijas išimti, kai sekso žaislu nesinaudojate“, - rekomenduoja „Pleasure Chest“ verslo operacijų vadovė Sarah Tomchesson. Neišėmus baterijų, gali ne tik ištekėti jų skystis, bet ir sutrumpėti paties žaislo tarnavimo laikas, teigia ji.

Prisimenate tas dulkių apnašas? Kad kitą kartą išvengtumėt nepageidaujamų bendrakeleivių, laikykite sekso žaislus nuo dulkių apsaugotoje vietoje. „Laikykite savo sekso žaislus gražioje dėžutėje ar suvyniotus į audeklą, - sako S. Tomchesson. – Tokiu būdu ne tik apsaugosite savo žaisliukus nuo dulkių: kai kuriems žaislams, pagamintiems iš minkštų medžiagų, bus naudinga nesiliesti su kitais daiktais, be to, jie išvengs aukštos temperatūros“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt