„Partnerio pasirinkimas yra kompleksinis dalykas, - sakė tyrėjas Robin Dunbar. – Jį sudaro ilgi apmąstymai, kuomet žmogus klausia savęs, ar tikrai nori užmegzti artimesnius santykius. Pirminį susižavėjimą gali lemti žmogaus veidas, kūno kalba bei socialiniai veiksniai. Paskui mes pradedame intymesnius vertinimus - pasibučiuojame.“

Tyrėjai apklausė 900 suaugusių žmonių. Jiems buvo užduoti įvairūs klausimai, pavyzdžiui, „Kiek svarbūs, jūsų manymu, yra bučiniai pradinėje santykių stadijoje?“

Nustatyta, kad moterims bučiniai su antrąja puse yra svarbesni nei vyrams, jie joms svarbesni ir ne sekso metu. Apskritai bučiniai moterims buvo visokeriopai svarbesni.

Paaiškėjo ir dar vienas įdomus dalykas: tai, kiek poros bučiuojasi, atskleidžia, kiek laimingos jos yra.

Tyrėjai nenustebo, kad bučiniai naudojami įvertinti potencialius partnerius bei palaikyti gerus tarpusavio santykius, bet jiems pasirodė įdomu tai, kad nerasta ryšio tarp bučinių ir siekio seksualiai susijaudinti.

Tyrimo rezultatai buvo publikuoti „Human Nature“ ir „Archives of Sexual Behavior“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)