Manoma, jei vyras ir moteris retai mylisi, jų santykiuose kažkas ne taip. Iš tiesų ne visada taip yra, rašoma delfi.ee. Galbūt jiems svarbu ne kiekis, o kokybė. Jie viską žino vienas apie kitą, todėl reti intymūs santykiai būna tarsi fejerverkas.

Kad pora visiškai vienas kitą suprastų sekso klausimais, svarbu žinoti, kokia partnerių lytinė konstitucija.

Kodėl vieniems norisi dažnai mylėtis, o kitiems – retai?

Pradėkime nuo sąvokos „lytinė konstitucija“. Ji būna silpna, vidutinė ir ryški.

Silpna lytinė konstitucija

Šiuo atveju žmogui svarbu, kad santykiuose būtų dvasinis artumas, o fiziniai džiaugsmai – tiesiog malonus priedas. Vaikų pradėjimas gali būti sudėtingas, orgazmai patiriami retai. Su tokiu žmogumi viskas absoliučiai gerai.

Vidutinė lytinė konstitucija

Seksas – ne šiaip fizinis malonumas, o visas jausmų ir emocijų kokteilis. Vaikų pradėjimą ir jų auklėjimą tokie žmonės vertina rimtai, sąmoningai apgalvoja. Intymumas – svarbi jų gyvenimo dalis.

Ryški lytinė konstitucija

Tai – aistrų ugnikalnis: žmogus sekso nori dažnai ir daug. Du kartus per dieną? Mielai. Orgazmą patiria visada. Tokie žmonės pasižymi ryškiu seksualiniu magnetizmu. Kartais ši gyvenimo dalis išstumia kitas (taip pat ir vaikų auklėjimą).

Kaip kartu gyventi žmonėms su skirtingomis lytinėmis konstitucijomis

Skirtinga partnerių lytinė konstitucija – ne nuosprendis. Tiesiog teks šiek tiek pasistengti, kad išsaugotumėte santykiuose ugnį ir aistrą.

Todėl pravartu žinoti vienas kito seksualinį tipą. Tai priklauso nuo to, kas jus stipriausiai jaudina, – tai, ką matote, ką girdite ar lytėjimas.

Pasitikrinkite, koks seksualinis tipas esate

Vizualas

Jei žmogus myli akimis, žavisi gražiomis formomis ir dailiomis linijomis, tikėtina, kad jis – vizualas. Jam svarbu, kad viskas aplink būtų aukščiausio lygio, taip pat ir partneris. Nutįsęs sportinis kostiumas ir neplauta galva nekels geismo.

Kinestetikas

Jeigu tirpstate nuo prisilietimų, bučinių ir meilių žodžių, esate kinestetikas. Tokiam žmogui svarbu fiziniai pojūčiai, jis nepatirs malonumo be ilgo preliudo.

Audialas

O jei žmogus mylėdamasis dejuoda, šnibžda ir pan., jis – audialas. Jam svarbu girdėti partnerį. Ir greičiausiai reikalingi pašaliniai garsai, kad greičiau įkaistų.

Visiems, kas nori ryškaus, stiprų pasitenkinimą teikiančio sekso, svarbu ištyrinėti save ir partnerį. Ir mokėti eksperimentuoti, juk sekse svarbu ne tik pozos, reguliarumas ir technika, bet ir vienas kito supratimas. Intymumas – lyg šokis, kuriame svarbu kiekvienas žingsnis, o be partnerio ritmo pojūčio tiesiog neįmanoma.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją