1 žingsnis. Būkite sąžininga su savimi.

Iš pradžių išmokite vadinti daiktus tikraisiais vardais. Jūs ir toliau susitikinėjate su vedusiu vyru, nors ir žinote, kad tai neleistina. Ar tikrai galite garsiai pasakyti, kad didžiuojatės tokiais santykiais? Pasijuskite kitos moters kailyje: kaip jaustumėtės sužinojusi, kad mylimasis jums neištikimas? Gal jums tai jau buvo sakyta ne kartą, bet dabar pažvelkime tiesai į akis: problema ta, kad jums visiškai nerūpi, kokį poveikį jūsų veiksmai turi kitos šeimos gyvenimui.

2 žingsnis. Nusivilkite idealu.

Šis idealas velniškai nutolęs nuo to realaus vyriškio, kurį kasdien mato jo žmona. Jūs neskalbiate jo purvinų drabužių, nebarate dėl išmėtytų po visą butą kojinių ir pakelto unitazo dangčio, negirdite jo knarkimo visą naktį ir nesiginčijate, kas pabaigė vyną ir neišmetė butelio. Kai susitikinėjate su vedusiu, matote prieš save idealų vyrą, bet visiškai nežinote realybės.

3 žingsnis. Parašykite „pasiaiškinimą“.

Kaip išsiskirti su vedusiu vyru? O ar apskritai reikia tai daryti? Jei vis dar abejojate ir niekaip nesiryžtate užbaigti pražūtingų santykių, atėjo laikas pabūti vienumoje, pasiėmus popieriaus ir rašiklį. Populiarus (nes veiksmingas!) psichologinis metodas: padalinkite popieriaus lapą į dvi skiltis. Pirmoji – teigiamos emocijos, antroji – neigiamos. Surašykite visas iki vienos priežastis, kodėl jūs norite likti su šiuo vyru, ir kodėl norite nutraukti su juo santykius.

Pasufleruosime. Pirmas punktas minusų skiltyje: „Jis vedęs.“ Prisiminkite viską, kas tarp jūsų įvyko nemalonaus: tą kartą, kai jis jus nuvylė paskutinę akimirką atšaukęs susitikimą, beasmenės dovanos per gimtadienį, o gal net visai jokių dovanų.

Jei jums patinka seksas su juo, prisiminkite, kaip jautėtės, kai iškart po fizinės iškrovos jam reikėjo skubiai išvykti, kad nuvežtų žmoną pas gydytoją. O nepatogi užpakalinė automobilio sėdynė žiemą vietoj šiltos lovos? Taip, ir nepamirškite kaltės jausmo prieš kitą moterį ir jos šeimą.

4 žingsnis. Neieškokite pasiteisinimų.

Labiausiai paplitusi visų meilužių versija: „Jų santuoka nuo pat pradžių buvo pasmerkta.“ Stop. Neapgaudinėkite savęs. Jei santuoka iš tiesų būtų buvusi pasmerkta, ji jau būtų iširusi labai seniai. Realybė tokia: palaikydamas ir šeimyninius santykius, ir nesantuokinį ryšį, vyras tiesiog nori gauti tai, kas geriausia iš „abiejų pasaulių“.

Neatsikalbinėkite fraze: „Mes giminingos sielos“ arba „Visi geri vyrai arba vedę, arba gėjai“. Nepaisant paplitusios nuomonės, pasaulyje daug prieinamų ir tinkamų viengungių. Reikia save gerbti ir palaikyti tik tuos santykius, kuriuose esate iš tiesų vertinama. Netikėkite aistros akimirką ištartais žodžiais: „Labai noriu išsiskirti.“ Jei norėtų – būtų išsiskyręs jau vakar.

5 žingsnis. Kreipkitės palaikymo į draugus.

Paskambinkite artimoms draugėms, susitarkite susitikti ir išliekite joms savo širdį. Turime omenyje tik patikimus, laiko patikrintus žmones, kuriais galite pasitikėti. Papasakokite joms apie tai, kad nusprendėte išsiskirti su vedusiu vyru. Paprašykite jų palaikyti jus. Tai jums padės silpnumo akimirką – žinodama, kad teks atsakyti už savo žodžius, pasijusite stipresnė ir ryžtingesnė.

6 žingsnis. Atsakykite į svarbiausią klausimą.

O dabar svarbiausias klausimas: „Kaip išsiskirti su vedusiu vyru“ techniškai? Priklausomai nuo jūsų santykio lygio ir asmeninio komforto / diskomforto, jūs tai galite padaryti asmeniškai arba telefonu. Jei labai bijote pokalbio – parašykite jam laišką elektroniniu paštu. Svarbiausia taisyklė – santykių nutraukimo nepaverskite svarstoma tema.

„Ar tau neatrodo, kad mūsų santykiai niekur neveda?“ arba „Gal būtų geriau užbaigti tuos slaptus pasimatymus?“ Tai suteiks jam galimybę eilinį sykį papasakoti jums, kaip „viskas pasikeis į gera“ ir kad „tai laikina“, ir kad jis kaip tik ruošėsi „prisipažinti apie viską žmonai“. Tiesiog pasakykite jam, kad tai pabaiga. Taškas. Būkite stipresnė. Gyvenime jūs turite problemą ir jums reikia ją išspręsti.

7 žingsnis. Sugriaukite šabloną.

Jei anksčiau jau bandėte nutraukti šiuos ar panašius santykius, ko gero pastebėjote, kad egzistuoja tam tikras elgesio šablonas. Kaip išsiskirti su vedusiu vyru? Neteisingas atsakymas toks: jis būna paliktas trims dienoms, ketvirtą dieną paskambina, jūsų širdis ištirpsta, nes visas tas dienas jam buvo labai sunku, ir viskas vėl grįžta į senas vėžes. Užteks! Pradėkite darbe naują projektą, į kurį galėsite pasinerti visa galva, arba pasiimkite atostogų. Kartą ir visiems laikams išeikite iš šio užburto rato.

8 žingsnis. Išbraukite jį iš savo gyvenimo.

Vyras neabejotinai norės jus susigrąžinti, bet neleiskite jam įtikinti savęs grįžti. Pasistenkite vengti net trumpalaikių kontaktų su savo buvusiu meilužiu. Pakartokite: buvusiu! Ištrinkite jo laiškus, nuotraukas, elektroninio pašto adresą, telefono numerį ir pranešimus, užblokuokite jį visuose socialiniuose tinkluose.

Išmeskite dovanas... Tuos brangius auskarus taip pat! Visiškai ir negrąžinamai išbraukite jį iš savo gyvenimo, jei norite permainų. Jūs negalite likti draugais, kaip grubiai ir žiauriai tai beskambėtų, bet tai geriausias būdas išsiskirti su vedusiu vyru. Nuklijuokite šį pleistrą – lai žaizda gyja. Išmokite pasitikėti savimi ir savo sprendimu.

9 žingsnis. Pakeiskite gyvenimo būdą.

Tai gali būti ir kardinalūs pokyčiai, ir keli nežymūs. Pasikeiskite šukuoseną, raskite naują hobį, pradėkite lankyti jogą ar pilvo šokį, iš pagrindų susitvarkykite namus ir pan. Kas dvi savaites palepinkite save nauja suknele, o kiekvieną ketvirtadienį – šokoladuku. Surenkite namuose beprotišką kostiumų vakarėlį. Bandydama pakeisti gyvenimą į gera, galite rasti vidinę ramybę.

10 žingsnis. Nepraleiskite naujų galimybių.

Susipažinkite su naujais žmonėmis. Išmėginkite aklą pasimatymą arba atvirai flirtuokite pažinčių svetainėje. Atsiminkite, kad kaip ir kiekviena kita moteris turite teisę tikėtis, kad šalia esantis vyras jus gerbs, o ne slėps nuo visų savo pažįstamų. Meilės santykiuose jūs privalote jaustis ypatinga, būti tokia, kokia esate, mėgautis, o ne griežti antruoju smuiku. Tad imkitės kontroliuoti savo gyvenimą jau dabar.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (508)