Naujausio tyrimo duomenimis, net 84 procentai britų buvo patekę į situaciją, kai juos atgraso žmogaus, su kuriuo bendrauja virtualiai, siunčiamos žinutės. Tiesą sakant, labiausiai erzinantis dalykas, kurį kažkas gali padaryti ankstyvojoje bendravimo stadijoje (tai yra, per pirmą, antrą ar trečią pasimatymą), yra atsakymas vos į vieną klausimą, kai buvo užduota keletas klausimų (40 procentų). Tokius duomenis gavo internetinių pažinčių portalas Match.com, kurio apklausoje dalyvavo 500 britų virš 25 metų.

Vis dėlto, 35 procentai apklausos dalyvių tvirtina, kad per didelis žinučių kiekis taip pat gali atmušti norą susitikinėti toliau, panašiai kaip ir nuobodžių asmenukių gavimas (34 procentai). Ir nors kai kuriems žmonėms patinka jausmaženkliai, 39 procentams per dažnas jų naudojimas taip pat yra atgrasus.

Vienas slidžiausių aspektų – kaip greitai reikėtų atsakyti į žinutes? Ar derėtų sąmoningai lūkuriuoti, jeigu atsakymo į pastarąją savo žinutę laukėte kelias valandas? Ar geriau atsakyti iškart, kai tik atsiranda galimybė? Jeigu vaidinsite sunkiai prieinamą, tai gali labai greitai „atsirūgti“: maždaug trečdalis vienišių buvo atstumti dėl to, kad per ilgai neatsakė.

Įdomu ir tai, kad santykius palaikančios poros turi skirtingus žinučių rašymo stilius: vienos susirašinėja visą dieną, o kitos patikrina gautas žinutes kartą ar du per dieną.

Tiesą sakant, beveik du trečdaliai (63 procentai) teigia, kad jiems labiausiai patinka gauti vieną turiningą žinutę per dieną, nei dažnesnius ir mažiau asmeniškus pranešimus.

Kalbant apie žinučių turinį, nuobodžios asmenukės (34 procentai) ir prasta gramatika (32 procentai) yra labiausiai erzinantys dalykai. Tiesa, moterims gramatinės klaidos labiau rūpi nei vyrams. Joms taip pat mažiau patinka visokie malonybiniai žodeliai, tokie kaip „brangute“ ar „mieloji“ nei stipriosios lyties atstovams (atitinkamai 35 procentai ir 22 procentai).

Šeši dalykai, kurie greičiausiai atgrasys ankstyvojoje pažinties stadijoje:

1. Vienas atsakymas į daugybę klausimų, kurie buvo užduoti pastarojoje žinutėje (40 procentų);
2. Gauta per daug žinučių (35 procentai);
3. Nuobodžios asmenukės (34 procentai);
4. Reikia pernelyg ilgai laukti atsakymo į žinutę (33 procentai);
5. Prasta gramatika (32 procentai);
6. Malonybiniai žodeliai, tokie kaip „brangute“ ar „mieloji“ (28 procentai).

Penki labiausiai atgrasantys jausmaženkliai:

1. Kakutis (26 procentai);
2. Baklažanas (17 procentų);
3. Besišypsantis velniukas (8 procentai);
4. Raumeninga ranka (8 procentai);
5. Veidukas primerkta akimi ir iškištu liežuviu (6 procentai).

Penki jausmaženkliai, dažniausiai naudojami flirtuojant:

1. Veidukas su siunčiamu bučiniu (27 procentai);
2. Veidukas su širdies formos akimis (18 procentų);
3. Veidukas, merkiantis akį (17 procentų);
4. Bučiuojančios lūpos (13 procentų);
5. Veidukas primerkta akimi ir iškištu liežuviu (13 procentų).

Taigi, mes jus įspėjome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (686)