Atrodytų, jog 24-erių Becky Nicolson vaikystė buvo normali. Kaip ir dauguma paauglių, būdama jauna Becky išgyveno dėl savo išvaizdos, ką žmonės galvoja apie ją ir ar turės ji kada nors vaikiną. Patyrusi patyčias mokykloje ir „užsiauginusi“ stiprų nepasitikėjimo jausmą ji ėmėsi drastiškesnių veiksmų nei kiti.

Ji, norėdama labiau pasitikėti savimi ir įrodyti sau, kad yra patraukli, pradėjo seksualiai bendrauti su atsitiktiniais per internetą sutiktais nepažįstamaisiais.

Becky sako, kad per keletą metų nuo 15 iki 20 metų amžiaus, ji permiegojo su maždaug 40 vyrų, sutiktų tokiu būdu.

„Aš susitikdavau su jais mieste ir eidavau kur nors, kur žinojau, jog manęs niekas nepažįsta,“- sako mergina.

„Jei norite susirasti partnerį seksui be įsipareigojimų, tai daug lengviau padaryti internetu negu vietiniame bare, - sako profesorius Andy Phippen.

„Atsižvelgdami į tai, kiek turime laiko, mes arba užsirezervuodavome viešbučio kambarį, arba, jei vyriškis turėdavo automobilį, važiuodavome kur nors ir tiesiog darydavome tai mašinoje,“-sako Becky. Ji prisipažįsta iškart negalvodavusi apie riziką, tačiau bėgant laikui viskas pasikeitė.

„Aš pradėjau suvokti tokio elgesio pavojus ir riziką, - sako mergina. - Tai tapo priklausomybe ir įpročiu, padedančiu gerai jaustis dvi ar tris valandas ar net keletą dienų. Tačiau po to aš jausdavausi tiesiog bjauriai, būdavau nepatenkinta savimi, todėl ir vėl grįždavau prie įprastinių susitikinėjimų.“

Seksas su nepažįstamaisiais

Plymouth Universiteto dėstytojai, bendradarbiaudami su Didžiosios Britanijos Saugesnio Interneto Centro atstovais, atliko išsamų tyrimą apie technologijų naudojimą asmeniniuose santykiuose.
Jie pakvietė internetinėje apklausoje dalyvauti 865 jaunus 16-24 m. amžiaus žmones.

Vienas iš 10 apklaustųjų atsakė, jog jam yra tekę susipažinti su atsitiktiniais seksualiniais partneriais internete. Penkiasdešimt procentų prisipažino išbandę internetinį seksą, naudodamiesi vaizdo kameromis. Trečdalis iš jų tai darė su nepažįstamaisiais.

Profesoriaus Andy Phippen nuomone, šios apklausos rezultatai rodo, kad technologijos yra normali tarpusavio santykių dalis tūkstančiams žmonių: „Jeigu ieškote anoniminių neįpareigojančių seksualinių santykių, tai daug lengviau surasite naudodamiesi internetu, nei varstydami vietinių barų duris.“

Tačiau šio straipsnio Becky dabar perspėja apie galimus pavojus, slypinčius bandant susipažinti virtualiame pasaulyje. Nepaisant rizikos ir įvairių fizinių pavojų, kuomet moterys netgi buvo nužudytos, besikeičiantis požiūris sukelia ir lytiniu keliu plintančių (LKP) ligų didėjimo galimybę.

Gydytojas Chrisas Scottas, dirbantis seksualinės sveikatos klinikoje Londone, mano, kad lengvabūdiškas bendravimas socialiniuose interneto tinklalapiuose turi įtakos seksualinių infekcijų plitimo didėjimui. „Nemanau, kad būtumėte verčiamas seksualiai santykiauti be apsisaugojimo priemonių, tačiau taip susitinkant su žmonėmis rizika visgi išlieka. Jie susitinka dažniausiai spontaniškai tik dėl sekso ir tuo metu iš tiesų nelabai galvoja apie savo seksualinę sveikatą.“

Pažintis internete tik dėl sekso - ar, jūsų nuomone, tai žalinga?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)