Taigi, tai nėra vaginos klausimas. „Tai didelis įvykis smegenyse“, – tikina neurologė ir sertifikuota sekso terapeutė Nan Wise.

N. Wise su savo komanda naudojo magnetinio rezonanso skenografiją orgazmo metu ir paneigė galiojantį įsitikinimą, kad smegenys per orgazmą „atsijungia“. Tyrimo rezultatai, pernai metais paskelbti leidinyje „Journal of Sexual Medicine“, rodo, kad sekso metu finišo liniją pasiekti padeda net kelios smegenų zonos.

Jūsų orgazmo kartografija

Yra priežastis, dėl kurios orgazmas atrodo tarsi viską apimanti patirtis – jį sukelia pojūčiai, sukuriami beveik kiekvienoje smegenų zonoje.

„Atlikdami tyrimą pamatėme, kad stimuliavimo metu smegenų aktyvumas didėja, – aiškina N. Wise. – Konkrečiai kalbant, orgazmas apima daug smegenų zonų, kurios prisideda prie pajautimo ir atpildo.“
Įsivaizduokite smegenis kaip švieslentę. Kai pradedate susijaudinti, visos zonos pradeda šviesti, tad kai pasiekiate kulminaciją, pasiruoškite čiupti akinius nuo saulės. „Kai sakome, kad svarbiausias lytinis organas yra smegenys, mes nejuokaujame“, – sako N. Wise.

Kognityvinė kulminacija

Taigi, jeigu orgazmas atsiranda smegenyse, ar gali gera fantazija pakeisti jūsų partnerį (ar vibratorių)? Pasak N. Wise, techniškai – taip.

2016 metais leidinyje „Socioaffective Neuroscience and Psychology“ publikuotas tyrimas parodė, kad vien galvojimas apie genitalijų stimuliavimą smegenyse uždega kelias su orgazmu susijusias smegenų zonas. Tuo tarpu, kai įsivaizduojamas lietimas neseksualioje situacijoje (pavyzdžiui, pas ginekologą), tos zonos praktiškai lieka tamsios.

Todėl sekso metu ar masturbuojantis vertėtų į tai atkreipti daugiau dėmesio – jeigu iš tikrųjų galvosite apie kiekvieną prisilietimą ir pojūtį, fejerverkai jūsų smegenyse bus stipresni.

„Mums tai yra nuostabus gebėjimas sukelti malonumą vien įsivaizduojant genitalijų stimuliavimą, – tikina N. Wise. – Kai mes tai žinome, gali būti, kad tai iš tikrųjų įgalina mus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt