Nors vis dar yra tų, kuriems nedrąsu lankytis erotinių prekių parduotuvėje ar įsigyti jų internetu, vis dažniau jos įtraukiamos į kalėdinių dovanų sąrašus. „Fantazijos.lt“ atstovė Deimantė Lembartienė atsiųstame pranešime spaudai džiaugiasi, kad kiekvienais metais lietuviai darosi vis mažiau konservatyvūs ir erotines dovanas normalizuoja, anot jos, tai tampa įprastu dalyku.

Pasak atstovės, dažniausiai tokias dovanas renkasi įsimylėjėliai ir įteikia vienas kitam, dažnai jos naudojamos dviese ir tokiu būdu paįvairinama kasdienybė.

„Šiemet vis daugiau klientų intymias dovanas dovanoja ne tik savo antrai pusei, bet ir kolegoms, draugams, šeimos nariams ar pasidovanoja patys sau“, – sako D. Lembartienė.

Svarbiausia atlikti namų darbus

Taisyklės panašios kaip ir renkant bet kurią kitą dovaną – svarbu išsiaiškinti žmogaus, kuris tą dovaną priims, norus ir poreikius, renkant dovaną iš parduotuvės suaugusiems asortimento, komunikacija prieš dovanojant itin svarbi. Reikėtų prisiminti, kad vis dar yra dalis konservatyvių, nelinkusių eksperimentuoti žmonių, kurie neapsidžiaugs, o kaip tik pasijaus nepatogiai, gavę erotinę dovaną. Tiesa, yra ir kita dalis – tie, kurie norėtų išbandyti erotines prekes, bet patys nedrįsta įsigyti, tokius žmones dovana ne tik pradžiugins, bet ir paskatins išeiti iš komforto zonos.

Išsiaiškinti, ar tokia dovana suteiks teigiamų emocijų jos gavėjui, galima ir nesugadinant staigmenos. Užtenka mestelti kelias užuominas, galima pasidalinti savo asmenine patirtimi ar pasakyti įdomų faktą susijusį su erotinėmis prekėmis, o tuomet belieka stebėti dovanos gavėjo reakciją.

Jei dovana skirta partneriui, jo poreikius išsiaiškinti paprasčiau intymioje aplinkoje, pavyzdžiui lovoje. „Visada galima, o gal net, manyčiau, būtina kalbėtis su savo partneriu apie abiejų seksualinius lūkesčius, o renkant kalėdinę dovaną yra puiki proga tai padaryti “, – sako įmonės atstovė.

Sekso žaisliukai

Išsirinkti labiausiai poreikius atitinkančią dovaną padeda ir specialistai. „Klientai noriai renkasi dovanas iš mūsų asortimento, taip pat nevengia konsultuotis, prašyti pagalbos, rekomendacijų renkantis“, – pastebi D. Lembartienė.

Nors kalbėti intymiais klausimais jau tampa įprasta, svarbu gerbti aplinkinius, kurie gali pasijusti nepatogiai išvydę erotinę dovaną, ypač, jei dovaną planuojate įteikti viešoje vietoje, pavyzdžiui, restorane. Tokios dovanos yra intymios, tad geriausia supakuoti, taip, kad atidarius nesukeltų nemalonių jausmų ar gėdos prieš aplinkinius. Tokiais atvejais geriausia dovaną įteikti akis į akį arba pridėti raštelį, kuriame gavėjas būtų perspėtas dovaną atidaryti vienas. Tai galima paversti, net tam tikru smagiu užuominų žaidimu.

6 patarimai, kaip išrinkti ir įteikti intymią dovaną:

1. Išsiaiškinkite, kokia artimojo nuomonė apie erotines prekes.

2. Jeigu renkate dovaną tam, kuris niekada netyrinėjo erotinių prekių parduotuvės asortimento, galbūt verčiau rinkitės „saugesnius variantus“ – masažinius aliejus, patalynės kvepalus, afrodiziakus ar meilės lašus.

3. Tokią dovaną įteikite privačioje aplinkoje.

4. Intymią dovaną pasistenkite supakuoti ir pridėkite raštelį, kuris subtiliai užsimintų, kad dovaną verčiau atidaryti vienam.

5. Įvertinkite savo santykį ir jeigu jaučiate, kad nežinote žmogaus poreikių, visuomet galite padovanoti intymių prekių parduotuvės dovanų kuponą.

6. Mylimajam tokios dovanos įteikimą galite paversti žaidimu ir ją išpakuoti drauge, galbūt įtraukiant užuominas ar įvairias užduotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją