Sakoma, kad kiekvienas žmogus turi daug įvairių erogeninių zonų, ir jos nebūtinai yra tose pačiose vietose. Tai, kas malonu vienam žmogui, gali erzinti kitą. Priklausomai nuo žmogaus skiriasi ir pojūčių intensyvumas – vienam reikia intensyvios stimuliacijos, kitam patinka vidutiniška ar švelni.

Erogeninės zonos skirstomos į nespecifines (kaklas, vidinė rankų dalis, krūtinė) ir specifines, kurias daugelis mūsų nesunkiai išvardintume. Bet yra ir tokių, apie kurias galbūt nesate girdėję. Štai jos.

Apatinė nugaros dalis

Apatinėje nugaros dalyje gausu nervų galūnių, be to, oda šioje vietoje yra jautresnė nei kitose nugaros vietose. Dėl šių dviejų priežasčių apatinė nugaros dalis jautriai reaguoja į stimuliaciją ir gali sukelti susijaudinimą.

Įdomu tai, kad šios erogeninės zonos stimuliavimas labiau patinka moterims, nes maždaug toje vietoje yra išsidėsčiusios kiaušidės. Šios vietos glostymas sukelia vibracijas, kurios pasiekia kiaušides, dėl to gali atsirasti stiprus susijaudinimas.

Bamba

Bamba – randelis, likęs nukirpus virkštelę – irgi laikomas erogenine zona. Šiame nedideliame plotelyje gausu nervų galūnių, sujungtų su stuburu per gaktos sritį, todėl bambos stimuliavimas gali atnešti nepaprastų pojūčių!

Dainininkė Madonna žurnalui „SPIN“ yra sakiusi, kad stimuliuodama savo bambą pajunta, kaip nugara perbėga šiurpuliukai.

Pirštai

Dar viena erogeninė zona – pirštai, kuriais paprastai stimuliuojamos kitos erogeninės zonos. Pirštuose yra daugybė nervų galūnių, kurios jautriai reaguoja į mažiausią prisilietimą. Pirštai – viena jautriausių kūno dalių; už jas jautresnis yra tik liežuvis. Štai kodėl duoti yra taip pat malonu, kaip ir gauti!