Šiuolaikinėje visuomenėje skirtingų žmonių požiūris į seksą per mėnesines gali skirtis iki kraštutinumų. Vienos poros sekso moters menstruacijų metu atsisako, kitos – ir toliau mėgaujasi intymiais malonumais. Dar kiti – svarsto, ar tuo užsiimti saugu, ar tai nekenkia sveikatai?

Apie tai, ką kiekvienam reikėtų žinoti, time.com portale pasakoja seksologė Tara Ford.

Medikai sako – galima

„Jei moteris jaučiasi gerai, tuomet puiku, galima mėgautis seksu visą mėnesį, be pertraukų, – sako T. Ford. – Tai natūralu ir saugu abiem partneriams.“ Kad neišteptumėte patalų, ji rekomenduoja pasitiesti rankšluostį ar mylėtis duše. Krešulių baimintis nereikia – tai senos kraujo ląstelės, tai visiškai normalu. Galima naudoti moterišką prezervatyvą. Arba net ir vyriškas prezervatyvas tiks – bent jau partneriui bus daugiau švaros.

Gali net labai patikti abiem

Moteris jaudina skirtingi dalykai. Jei menstruacijos skausmingos, sekso tikrai nesinorės. Bet kitas seksas per menstruacijas netgi labiau jaudina. Pirmą dieną estrogeno ir testosterono lygis žemas, trečia dieną ima didėti. „Kai kurios moterys šiuo metu greičiau susijaudina ir yra jautresnės, be to, išskyros gali pasitarnauti kaip lubrikantas, – teigia T. Ford. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją