Kad ir kaip tai būtų žiauru, savanaudiška ir nebrandu, tačiau tiesa tokia – yra tokių žmonių, kurie naudojasi kitais žmonėmis norėdami patenkinti savo savanaudiškus poreikius, nesvarbu, tai būtų dėl seksualinių poreikių, pinigų, nemokamų pasimatymų, laikinos draugystės ir t.t.

Labai dažnai pasitaiko, kad išnaudojamieji pasirenka neigimo rolę, kuomet pastebi įspėjamuosius išnaudojimo ženklus, nes jie nenori patikėti, kad jiems patinkantis žmogus išnaudoja ir kad jie galėtų tapti tokios aferos aukomis.

Tiesos neigimas niekam nepadės, o ypač jums. Jeigu įtariate išnaudojimą, turėtumėte tapti budresniais ir pastabesniais, iš šalies pasižiūrėti į jūsų abiejų santykius ir surinkti įrodančių faktų – taip galėsite viską kaip galima greičiau nutraukti.

Štai keli ženklai, nurodantys išnaudojimo galimybę:

1. Daugiausiai jūs tiesiog mėgaujatės seksu – nesvarbu, koks puikus būtų jūsų seksualinis ryšys, santykiai neturėtų būti vien tik seksas. Turėtumėte eiti į pasimatymus, kalbėtis, pažinti vienas kitą ir panašiai. Jeigu jūs daugiausiai susitinkate vienas kito namuose trumpiems pokalbiams ir seksui, yra galimybė, kad esate išnaudojamas kūniškiems malonumams.

2. Santykiai nejuda iš pasimatymų taško - gerai, visi žinome, kad santykiai prasideda nuo pasimatymų, todėl pradžioje jūs susitinkate, einate vakarieniauti, į kiną ar kitas vietas. Visa tai gerai, tačiau jeigu po kurio laiko vis dar jaučiatės šioje stadijoje – matotės su tuo žmogumi tik tuomet, kai jį kur nors kviečiate savo sąskaita (kinas, vakarienės...), gali būti, kad jus išnaudoja dėl nemokamų pramogų.

Kai kuriami tikri santykiai, jūs norėsite matytis vis daugiau, nebūtinai eiti į pasimatymus – jūs norėsite leisti laiką vienas kito namuose, pajusti intymius išgyvenimus (tiek fizinius, tiek emocinius), susipažinti su vienas kito draugais ir/arba šeima ir galiausiai sutarti, kad oficialiai jūs esate kartu. Jeigu žmogus, su kuriuos susitikinėjate, niekaip neišeina iš šito etapo ir oficialiai su jumis nesisaisto, nors visiškai neprieštarauja jūsų sąskaita eiti į pasimatymus, būkite atsargūs!

3. Skolinate vis daugiau ir daugiau pinigų – juk nieko blogo kartais padėti kažkam pinigais, ypač jeigu tai yra jums patinkantis ir romantišką susidomėjimą keliantis žmogus. Tačiau ir skolinimui yra limitai, nesvarbu, kaip jums tas žmogus patinka ar kaip juo pasitikite, ypač jeigu jie negrąžina skolų. Jeigu susitikinėjate su kuo nors ir jie nuolat prašo jūsų paskolinti pinigų, neduodami jums kažko santykių atžvilgiu, gal būti, kad esate išnaudojami finansiškai. Tokiu atveju turėtumėte nebeskolinti pinigų ir stebėti jų reakciją – ar tas žmogus tebebus šalia jūsų, nors ir nebeskolinate.

4. Dažniausiai susitinkate tuomet, kai jis/ji nuobodžiauja ar neturi ką veikti – natūralu, kad su jus dominančiu žmogumi norite praleisti kaip tik įmanoma daugiau laiko, bet ar šie jausmai yra abipusiai? Jeigu žmogus, su kuriuo susitikinėjate, nuolatos randa pasiteisinimų nesusitikti (užsiėmęs, jau turi planų, kažkas užsuko aplankyti ir t.t.) ir atrodo, kad sutinka susitikti tik paskutinę minutę kai jis/ji turi šiek tiek laiko, realu, kad jumis naudojasi kaip kompanionu/-e, kuomet nieko, kas būtų jiems svarbiau, nevyksta. Saugokitės to, nes žmogus, kuriam jūs patinkate, norės kartu praleisti kuo daugiau laiko ir neišradinės pasiteisinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)