Jums gerą širdį ar gražų vyrišką veidą su stipriai išreikštu smakru? Suprantama, geriausia būtų gauti ir viena, ir antra. O ką, jeigu „du viename“ šį kartą nesigauna? Tada, ko gero, tekis apsispręsti, kokiais tikslais šias širdis ir veidus renkatės.

Panagrinėti šiuos klausimus nusprendė Vusterio universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai. Jie pasiūlė daugiau kaip 200 moterų pasirinkti, remiantis ir išoriniais duomenimis, ir vyro elgesio ypatybėmis. Žinoma, sąlygos nebuvo visiškai realios, tačiau bent jau arti jų.

Tyrimo dalyviams buvo parodytos kelios dešimtys vyrų nuotraukų – nuo gražuolių mačo iki niekuo neišsiskiriančių ir netgi neišvaizdžių vyrų. Paskui eksperimento autoriai modeliavo kiekvienam vyrui įvairias situacijas ir siūlė jų veiksmų variantus.

Štai, pavyzdžiui, gražuolis mačo skuba pietų, nusiperka sau sumuštinį, lekia atgal į biurą ir prabėga pro alkaną benamį. O štai visiškai niekuo neišsiskiriantis stipriosios lyties atstovas toje pačioje situacijoje savo sumuštinį atiduoda benamiui. Arba atvirkščiai: brutalus mačo ropščiasi į medį nukelti ten įstrigusio kačiuko, o kuklus nepastebimas tylenis praeina pro šalį, nekreipdamas jokio dėmesio į širdį draskantį murkimą.

Apskritai, psichologai sugalvojo daugybę situacijų. Tyrimo metu kiekvienas iš vyrų sulaukė vertinimų. Paskui damoms buvo pasiūlyta išsirinkti patį patraukliausią vyrą. Beje, dviejose nominacijose: ilgalaikei partnerystei ir aistringam vienos nakties romanui.

Grįžtant prie lyderių, liaudies išmintis pasirodė esanti teisinga.
Ilgalaikiams santykiams moterys pirmenybę teikė ne itin efektingos išvaizdos vyrams, užtat išskirtinai geraširdžiams, kurie pastebi kiekvieną alkaną benamį ir medyje įstrigusį kačiuką. Beprotiškos aistros nakčiai tyrimo dalyvės rinkosi tikrovėje bemaž neegzistuojančius veikėjus: gražuolius mačo, kupinus altruizmo ir gerumo. Dėl to, beje, mažai kas ir abejojo.

Gerokai įdomesnis „sidabro medalio“ aistringo romano vienai nakčiai kategorijoje likimas. Antra vieta čia atiteko visai ne išvaizdiems piktadariams, kaip galima buvo tikėtis. Juos pakankamai užtikrintai įveikė išoriškai ne itin patrauklūs vyrai, kurie pasižymi gerumu ir altruizmu.

Ko gero, tai gera žinia vienišiems ir teigiamomis savybėmis išsiskiriantiems vyrams, kurie niekaip negali susirasti antrosios pusės. Jiems visiškai nebūtina pažinčių svetainėse slėptis už Chaviero Bardemo ar Brado Pitto nuotraukų. Geros širdies gali visiškai užtekti, kad tik būtų galimybių tą gerumą pademonstruoti. Žinoma, visa tai galioja su sąlyga, kad moterys tyrimo metu sakė tiesą. O dėl to net psichologai kažin ar gali būti šimtu procentų tikri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1503)