Pateikiame jūsų dėmesiui penkis svarbius momentus, į kuriuos būtina atsižvelgti santykiuose, kad galima būtų suprasti, jog tinkate vienas kitam.

Intelektas. Be išvaizdos ir kitų paviršutiniškų faktorių, svarbu suprasti, ar įdomu jums su partneriu, ar turite apie ką pasikalbėti, ar moka jis palaikyti pokalbį. Tvirti santykiai egzistuoti gali tada, kai abu partneriai vystosi tuo pat metu, kad vienas netaptų stabdžiu kitam.

Elgesys visuomenėje. Išsiauklėjimas ir geros manieros – visada ir visur svarbūs dalykai. Kai su savo pora komfortiška išeiti į žmones – jums tai ne tik naudinga, jus tai paverčia dar puikesne pora.

Temperamentas. Jūs mėgstate triukšmingą kompaniją, o partneris – pasėdėti namuose. Jūs dievinate aktyvų poilsį kalnuose, o partneris planuoja drybsoti visas atostogas paplūdimyje po skėčiu. Labai svarbu atsižvelgti į judviejų temperamentus, kitaip nuolat kils konfliktai, kurie geruoju nesibaigs.

Paveldimumas. Kiekvienas iš mūsų užaugome šeimose su skirtingais gyvenimo būdais, tradicijomis, pažiūromis. Dėl to atitinkamą elgesio modelį neretai bandome įvesti ir santykiuose. Čia svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip jūsų partneris elgiasi su artimaisiais ir draugais.

Bendri tikslai. Jeigu abu norite to paties, tada ir pasiekti šį tikslą bus lengviau. Kitaip tempsite antklodę kiekvienas į savo pusę, negaudami, ko norėjosi. Atminkite, kad siekių ir tikslų skirtingumas griauna santykius.