Jis gali tiesiog šiaip sau išrūkti į barą su draugais, nors jūs lyg ir ruošėtės kartu aplankyti mamą. Arba vaikščioti bute vien su apatiniais, nepaisant to, kad greitai ateis svečių.

Į visus jūsų priekaištus jis ramiai atsako: „Taip, mylimoji, daugiau taip nedarysiu. Atleisk, aš pasitaisysiu.“ Ir tikrai kelioms dienoms pakeičia savo elgesį, bet paskui vėl elgiasi taip, kaip anksčiau.

Ką daryti? Tęsti tokią taktiką toliau ir nuolat jam priminti apie jo trūkumus? Kelti skandalus? O gal iškart skirtis?

Ekstremalės ir radikalių konfliktų sprendimų metodų mėgėjos gali pasirinkti vieną šių variantų. O štai diplomatėms visai gali pavykti perauklėti mylimąjį.

Pakeisti vyriškį galima dviem būdais: „rimbu“ arba „pyragu“. Reikiamo metodo pasirinkimas priklauso, visų pirmą, nuo jūsų antrosios pusės psichologijos.

Pirmasis kelias: geruoju

Prizas už atlikimą

Tiesa tokia, kad vyrą galima perauklėti tik tinkama paskatinimo sistema.

Pavyzdžiui, jūs pasakojate vyrui, kaip būtų šaunu nueiti kartu į naująjį spektaklį. Jis sutinka, jūs jam tokia dėkinga, kad grįžus išpildote vieną jo seksualinių fantazijų (jei ji ir jums priimtina). Arba, pavyzdžiui, už teisingą elgesį galima jam pagaminti mėgstamą patiekalą. Svarbiausia – leisti jam suprasti, kad vertinate jo pastangas ir atsakote tuo pačiu.

Tu man, aš tau

Antrasis variantas panašus į pirmąjį. Skirtumas tas, kad čia moteris turi iškart pasakyti, ką ji padarys, jei brangusis atsisakys nemalonaus jai įpročio.

Beje, moterys – visai ne idealios. Vyrą gali erzinti, pavyzdžiui, įprotis išmėtyti apatinius po visą butą arba pernelyg stiprus kvepalų aromatas miegamajame. Galbūt geriau vienas kitam padaryti ką nors gero ir atsikratyti vaidų šaltinio?

Lyginimas su „blogais“ vyrais

Geras būdas paauklėti savo vyriškį – kartais papasakoti jam apie draugės vyrą. Jam reikia suteikti visas tas savybes, kurios jums nepatinka jūsų antrojoje puselėje.

Pavyzdžiui, pasakojate, koks blogas Mildos vyras. Dažnai užsisėdi su draugais bare, visas prasmirdęs tabako dūmais, eina miegoti nenusiprausęs po dušu. Ir pridurti: gerai, kad tu tuo nepiktnaudžiauji.

Tokiu būdu labai taktiškai pasakote, kas konkrečiai jums nepatinka. O jis, jei jus myli ir gerbia, užsimanys keistis ar bent jau atkreips dėmesį į tai, apie ką jis greičiausiai nė nesusimąstė.

Jei nė vienas šių būdų neveikia, bandysime problemas spręsti „bloguoju“.

Antrasis kelias: bloguoju

Antrasis kelias – tai provokacijos ir grasinimai. Tiesa, be kriminalinių elementų.

Bausmė už neatlikimą

Kai jau nepadeda pyragas, metas imtis rimbo. Jūsų mylimasis nenustoja laidęs šiurkščių juokelių apie silpnąją lytį? Pasakykite, kad jis gali mylėtis su vyrais, jei jau moterys tokios blogos.

Vyras mėgsta grįžti iš darbo ir rasti viską paruošta, bet nuolat užtrunka su draugais aptarti „paskutinių naujienų“? Kartą kitą palikite jį be maisto.

Lyginimas ne jo naudai

Dar vienas „rimbo“ variantas – sugėdinti vyrą. Mes nemėgstame, kai mus lygina su kitais ne mūsų naudai.

Jei naudodamos „pyrago“ metodą jūs ant draugės vyro suvertėte visas blogybes, tai dabar reikia padaryti viską atvirkščiai. Priminkite saviškiui visas jo nuodėmes ir trūkumus. Ir su kartėliu ištarkite: „Už ką man tokia laimė? Štai Kotrynos vyras ją ant rankų nešioja, dar viską, ką tik ji užsimano. O tu – amžinai nedėkingas...“

Ultimatumas

Radikaliausias perauklėjimo būdas, kurio imamasi tik nevilties akivaizdoje. Kai nė vienas išvardytų variantų netinka, laikas kelti ultimatumus. Ir išties, kodėl turite kęsti jo blogus įpročius? Jei jis negali suprasti, kad jums nemalonūs jo įpročiai, jo flirtas su jūsų draugėmis, jo žygiai, ar verta toliau gadintis nervus?

Geriau iškart pagrasinti skyrybomis – gal persigalvos. O jei ne, galbūt jis ne tas vyras, kurio jums reikia.

Tokia psichologinė ataka tikrai turės poveikį. Tik vienintelis klausimas – koks bus jos rezultatas. Ir vėlgi viskas priklauso nuo vyro psichologijos. Be jos žinojimo geriau nepersistengti – ypač tuo atveju, jei jis jums tikrai brangus.

Kodėl vyriškis leidžiasi perauklėjamas? Tiksliau, kokiais atvejais jis tai daro? Atsakymas labai paprastas.

Jei vyriškis jus myli, jei jūs jam reikalinga, jei jus brangina – jis būtinai pasikeis dėl jūsų. Tik nepamirškite, kad iš jūsų jis tikėsis to paties. Sėkmės gludinant kampus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)