Moterys pažinčių svetainėse ieško vyro, vyrai – nuotykio vienai nakčiai

Kaip DELFI pasakojo pažinčių svetainės www.ieškok.lt atstovė Simona Diksaitė, didžioji grupė čia užsiregistravusių žmonių – 25-35 metų amžiaus. Anot jos, vyrai čia dažnai ieško nuotykio vienai nakčiai arba partnerės lytiniam gyvenimui, kitaip tariant, meilužės.

„Yra daug vedusių vyrų, dažniausiai 30-40 metų, kurie ieško jaunų merginų, studenčių, siūlydami joms, kaip dabar madinga, paramą. Jie neslepia, kad yra vedę, tačiau paprastai būna užsislėpę. Jų anketos paprastai be nuotraukų, jie turi užslėptus albumus, užrakintus kodais, kuriuos gauna tik tos merginos, su kuriomis jie pradeda bendrauti. Iš esmės vedusių vyrų bendravimas vyksta jų iniciatyva, jie išsirenka merginas pagal savo skonį ar norus ir jas kalbina. Taip pat atvirai nesiskelbia ir tie vyrai, kurie užima rimtas pareigas.

Manau, rimtų, ilgalaikių santykių norėtų vos pusė vyrų, o likę – nuotykių be įsipareigojimų. Tuo tarpu apie 90 proc. moterų ieško rimtų santykių. Tiesa, kai kurios čia bando užmegzti verslo santykius – siūlo prostitucijos, erotinių masažų paslaugas. Mes labai stengiamės tokius atvejus gaudyti, nes tai nelegali veikla. Yra labai daug išsiskyrusių moterų su vaikais. Jos tiesiai rašo, kad ieško vyro ir tėčio vaikui, niekada nesislepia. Didžiausia moterų grupė – apie 30-ties, tačiau yra ir perkopusių per 5-tą ar net 6-tą dešimtį – jos aktyviai bendrauja, keliasi nuotraukas, ieško draugų, bendraminčių, pažįstamų. Manau, kad jos susitinka su naujais pažįstamais ir gyvai, tikrai nesibaido“, - pasakojo S. Diksaitė.

Anot pašnekovės, moterys, bendraudamos internetu, būna atsargesnės, neskuba susitikti, o vyrams neretai užtenka pasisveikinti ir jie jau prašo mobilaus telefono numerio. Būna ir tiesiog labai aiškių skelbimų: „Du vaikinai liūdi, parašykite, dvi mergaitės“.

„Tiesa, rimtesni vyrai, mano manymu, irgi taip neskuba. Aišku, jie vienu metu bendrauja su keliomis moterimis, ne su viena. Visgi ir jie labiau už moteris skuba susitikti. Jiems ir atstumas – ne kliūtis. Nesvarbu, jei moteris iš Klaipėdos, o jie – iš Vilniaus. Moterys paprastai partnerio ieško savo mieste. Taigi bendravimas vyksta įvairiai – kartais užtenka vienos žinutės ir gyvenimas persikelia į realybę, tačiau turime ir tokių lankytojų, kurie mūsų svetainėje lankosi jau 10 metų. Jie vis ieško ir ieško, ir nežinia, kodėl jiems nepavyksta. Beje, dauguma jų vyrai, ne moterys. Yra lankytojų vyrų, kurie per tuos 10 metų vedė, bet ir toliau čia bendrauja, nes jau turi draugų“, - teigė svetainės atstovė.

Ką žmonės turėtų žinoti, ieškodami partnerio internete? S. Dikšaitė pabrėžė, kad būtina neturėti nerealių iliuzijų bei neskubėti. „Jei moteris ieško rimtų santykių, o gauna laiškus iš žmogaus, turinčio neaiškią anketą, kurios ne visi punktai užpildyti, paslėptos nuotraukos, nereikia kažko ir tikėtis. Arba jei pirmas klausimas yra apie tai, kada turėjai lytinių santykių, taip pat verta susimąstyti. Jei vyras ieško seksualinės partnerės, nereikia tikėtis, kad jis „atsivers“ ir vietoj merginos vienam vakarui staiga užsimanys žmonos. Beje, internete žmonės pakankamai atvirai tokius dalykus sako. Tikrame gyvenime poreikiai maskuojami, žmogus tikrai nesiskelbs, kad jis turi žmoną ir tris meilužes, o čia jis gali laisvai išsakyti savo poreikius. Todėl nėra sudėtinga atsirinkti, nes niekas nuo nieko čia nesislepia“, - tikino pašnekovė.

Žinia, statistikos, kiek užsimezgusių draugysčių internete persikelia į tikrą gyvenimą, nėra, tačiau S. Dikšaitė sakė nuolat gaunanti padėkų: žmonės praneša apie būsimas vestuves ar kad tiesiog yra laimingi su internete rastu partneriu.

Kartu gyvenančios draugės išsiaiškino merginamos to paties vaikino

Pažinčių svetainėje vyko konkursas, kurio metu žmonės dalinosi savo internetinių pažinčių patirtimi. Jos būta įvairios – nuo vedybomis pasibaigusios meilės iki neįtikėtinų kuriozų. Štai viena jauna internauto tikino, kad niekada nepasitiki internete susikurtu žmogaus įvaizdžiu, todėl visada stengiasi su juo susitikti gyvai.

„Dažnai žmogus nuvilia. Internetu bendrauja vienaip, o realybėje – kitaip. Labai įdomiai skamba, kai tau parašo vaikinas ir aiškina, kokia tu graži, gal kada susitinkam, o kai sulaukia neigiamo atsakymo, išvadina visokiausiais savo „gražaus“ žodyno žodžiais ir dar pasiunčia toli toli... Iš tiesų vaikinai nemoka kibinti panelių. Jie rašo, kokia gera tavo figūra, kaip būtų smagu su tavimi nuveikti tai ir tai, bet nesidomi nei tavo vidumi, nei randa apie ką protingai pakalbėti... Kitas tipas vaikinų, kurie nusivylę savimi. Jeigu pagiri vaikiną, jis tau atrašo kad ne, jis toks nėra. Po to ima virkauti, kad jis negražus, nesusiras paneles, nors aiškiai sakai, kad jis tau gražus. O dar geriau, kai man rašo panos ir siūlo intymius dalykėlius, nors aiškiai pasirašau anketoje, kad manęs merginos nedomina... Taigi internetiniai pažinčių puslapiai yra visokiausių žmonių vieta. O iš kur aš galiu žinoti, kad man rašo ne koks apsimetęs pensininkas? Ar ne koks iškrypėlis?“ - vardijo mergina.

Kita mergina pasidalino istorija, kaip jos su drauge, užsiregistravusios tame pačiame pažinčių puslapyje, pačios to nežinodamos bendravo su tuo pačiu vaikinu.

„Buvo labai smagu gauti gražaus turinio laiškus, atsakinėti į juos ir mėgautis komplimentų lavinomis. Gėlės į namus jai ir man, pasimatymai diena po kitos... Tik niekada neklausėme viena kitos, kuo jis vardu, kuo užsiima. Vieną dieną išgirdau draugę kalbant telefonu. Man pasirodė, jog vardas, kuri ji paminėjo, kažką man reiškia. Paklaususi, kur jie susipažino, išgirdau atsakymą, jog pokalbių svetainėje. Vienai – gladiolės, kitai – rožės, kavinukės skirtinguose miesto užkampiuose ir skirtingi telefono numeriai. Apgautos abi! Kad tuo įsitikintume, į pasimatymą, paskirtą vienai iš mūsų, nuėjome abi. Ir ką gi galvojate? Dvi puokštės gėlių, dvi dėžės saldainių ir pasiūlymas susitaikyti. Vaikinas paaiškino, jog vienu metu jam patiko abi panelės, o kai atsirado įtarimų, kad mudvi draugės, pasiruošė pasimatymui trise... Dabar mudvi stengiamės „sėdėti“ skirtinguose interneto portaluose“, - atviravo internautė.

Moteris internete įsimylėjo savo vyrą

Dar viena aprašyta istorija, ko gera, nenusileidžia tobuliausioms meksikietiškoms melodramoms. Išsiskyrusi su vyru moteris, norėdama numalšinti skausmą, susikūrė anketą pažinčių svetainėje. Dėmesio jai netrūko, tačiau nė vienas vyras jos nesužavėjo, kol jai neparašė lemtingasis.

„Jis atrodė kaip mano svajonių vyras – svorio, ūgio duomenys buvo idealūs, išsilavinęs, pasiturintis... Susirašinėjome labai ilgais laiškais, nuo jo laiškų man net oda pasišiaušdavo iš pasitenkinimo, atrodė, kad jis žino slapčiausias mano svajones... Įsimylėjau, nors jo nebuvau mačiusi. Po ilgo bendravimo suplanavome susitikimą, tačiau tuo metu vyras atsiprašinėjo, norėjo sugrįžti. Nors su vyru susitaikėme, aš nesijaučiau laiminga. Nusprendžiau susitikti. Pirmą kartą jam nerašiau SMS, o paskambinau. Jis neatsiliepė, kitą dieną perskambino ir pasiteisino. Balsas pasirodė keistokas, bet mūsų SMS bendravimas buvo priėjęs net iki šnekų, kaip mes tuoksimės, todėl drįsau veltis į tokią avantiūrą.

Kai vyras išvažiavo į darbą, pašokau iš lovos, pasipuošiau, susikroviau daiktus ir išvažiavau. Vos privažiavau degalinę, skambina vyras ir klausia, kur dingau. Išsigandau, pradėjau verkti ir atsiprašinėti. Vyras iškoliojo mane ir pasakė, kad gyvenime neatleis ir nebenorės manęs matyti... Kūkčiodama prašiau, kad jis pasakytų, kad mane myli, tada apsisuksiu, bet jis nepasakė... Po kiek laiko gavau SMS iš internetinės meilės, kad mirė žmogus jo kirpykloje Airijoje ir jis važiuoja į oro uostą. Man buvo šokas. Supratau, kad jis mane apgavo, o aš per jį praradau vyrą.... Po mėnesio sužinojau, kad tą internetinę mano meilę buvo sukūręs mano vyras, kad manęs atsikratytų“, - pasakojo moteris.

Beje, yra ir gražių liūdnų istorijų. Per 5-tą dešimtį perėjusi moteris pasakojo, kaip po trijų mėnesių bendravimo laiškais po pusę nakties susitiko su savo mylimuoju. Jo neišgąsdino net moters prisipažinimas, kad ji gyvena su vyru, kuris mėgsta kitas moteris, tačiau nesiskirs, kol neras sau tinkamo („pragyventi šiais laikais sunku, o maniškis manęs neskriaudžia“).

„Susitikome gražų gegužės sekmadienį. Visą dieną vaikščiojome, po žydinčia obelimi jis mane pabučiavo. Buvome susitikę pajūryje, lijo lietus, basi braidėme po balas. Tokios romantikos nebuvo mano gyvenime, todėl buvau laiminga. Tačiau kartą jis pasakė, kad daug svarstė, daug galvojo, kad su manimi nuostabu bendrauti, kad esu šauni moteris, kad net graži, bet.... tai ne jo moteris. Įteikė man rožę. Verkiau jam ant peties, o jis man pasakė: „Pats tai praėjęs, atleisk“. Ir išėjo... Dabar aš verkiu ir rytą, ir vakarą, galvoju apie man taip patikusį žmogų, o jis čia susirado kitą moterį, kuri atitiko jo susikurtą idealą – žaliomis akimis, šviesių plaukų, galinti jam tikti pagal charakterį ir kitus kriterijus. Linkiu jiems laimės“, - atviravo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)