Pažeminimai ir nuolatinė kritika

Jei moteris galvoja, kad yra verta geresnio vyro, ji nevengia to pademonstruoti. Ji elgiasi taip, tarsi santykių palaikymas su partneriu yra didžiulė paslauga jam. Moteris tampa kaprizinga, nuolat kritikuoja savo partnerį ir demonstruoja negatyvias emocijas. Apie švelnius žodžius, pagyrimus ar dėkingumą tokios moters partneris gali tik pasvajoti...

Nors iš pradžių vyras gali stengtis tapti geresniu ir įsiklausyti į kritiką, tačiau anksčiau ar vėliau jam pabosta nuolat tenkinti partnerės užgaidas. Užguitas vyras vis mažiau laiko nori praleisti namuose, o tuomet, jei kita moteris jam parodo dėmesį ir švelnumą, nereikėtų stebėtis, kodėl jis tam neatsispyrė.

Nuolatiniai skandalai

Kiekvienas vyras norėtų, kad namai taptų ta vieta, į kurią visada malonu sugrįžti, tačiau taip nutinka anaiptol ne visada. Kartais moterys pradeda taikyti psichologinį terorą: pavyzdžiui, ginčo metu moteriai pasibaigia argumentai, ir tuomet ji puola į ašaras. Ji puikiai žino, kad tokia taktika visada suveikia, todėl tuo sėkmingai naudojasi. Ašaros dažniausiai padeda pasiekti tai, ko ji nori, tačiau nereikėtų pamiršti, kad toks nebrandus elgesys vyrui gali įgristi. Ar jis norės grįžti į namus, kuriuose partnerė kelia skandalus, ar verčiau rinksis būti ten, kur yra vertinamas?

Dėkingumo trūkumas

Santykių pradžioje ir vyras, ir moteris gana dažnai labai stengiasi vienas dėl kito. Įsimylėjimas visada skatina stengtis tapti pačia geriausia savo paties versija, tačiau vėliau gali paaiškėti, kad pastangas deda tik vienas asmuo. Kartais moteris vyro pastangas pradeda laikyti savaime suprantamu dalyku, ir paprasčiausiai pamiršta pasakyti „ačiū“ už komplimentus, staigmenas ar dovanas. Natūralu, kad vyrą ima kankinti dvejonės, ar tikrai verta stengtis, jei jo pastangos nėra vertinamos.

Dažni nuotaikų svyravimai

Vieną akimirką moteris juokiasi, o kitą – jau verkia ar rėkia ant savo partnerio. Nors kartais su nuotaikų svyravimais tenka susidurti mums visiems, tačiau tuomet, jei tai kartojasi nuolatos, partnerės nuotaikų svyravimai pradeda varginti. Žmonės, kurie dar tik ieško savo antrosios pusės, dažniausiai stengiasi būti pozityvūs ir linksmi, tačiau užmezgus santykius šių pastangų kartais nebelieka. Įdomu tai, kad vienos apklausos metu net 97% apklaustų vyrų teigė, kad moterų nuotaikų kaita juos erzina labiausiai. Iš santykių jie tikisi stabilumo, o permainingos partnerės nuotaikos to tikrai negali užtikrinti.

Pavydas ir nepasitikėjimas partneriu

Pavydas – tai tarsi viską griaunanti jėga; ypač tada, jei moteris nuolat įtarinėja savo partnerį ir kaltina jį neištikimybe. Ji nuolatos prašo savo partnerio pasiaiškinti, kur buvo ir ką veikė, o pasitaikius progai dar ir patikrina jo telefoną, kišenes. Vyrą toks moters elgesys pradeda varginti ir atstumia. Dauguma vyrų pavydą vertina kaip moters nepasitikėjimą savimi, tokia moteris praranda savo patrauklumą.

Vyras nežino, ko nori jo partnerė

Žinoma, būtų malonu, kad partneris atspėtų, ko nori jo mylimoji, tačiau tai ne visada yra įmanoma. Pavyzdžiui, pateikime paprastą buitinį pavyzdį: moteris nori, kad jos partneris išneštų šiukšles, tačiau jam apie tai nieko nepasako. Jei vyrui nežino apie poreikį atlikti šį buities darbą, tikimybė, kad jis tą padarys, yra labai menka. Deja, tai gali iššaukti didžiulį moters nepasitenkinimą, tačiau vyras nė nesupras, kodėl tai sukėlė tokią dramą. Jei moteris nuolatos kažko tikisi iš savo partnerio, tačiau apie tai jam nieko nepasako, tai gali smarkiai pakenkti santykiams.

Intymumo stoka

Visi vyrai nori jaustis mylimi ir geidžiami. Manoma, kad vyrai dažnokai eina į kairę ir dėl nepasitenkinimo savo seksualiniu gyvenimu. Vyrai, kaip ir moterys, nori jausti emocinį artumą, po sunkios dienos tiesiog apsikabinti savo mylimąją ir pamiršti visus rūpesčius. Jei moteris yra šalta ir savo partnerį nuolat atstumia, nereikėtų stebėtis, kad jis pradeda ieškoti paguodos už namų ribų.

Vidurio amžiaus krizė

Pasiekę tam tikrą amžių, vyrai, neretai, pradeda krėsti kvailystes. Vidurio amžiaus krizės paveikti vyrai dažnu atveju jaučia stiprų poreikį nuotykiams ir pokyčiams. Vieni vyrai nusprendžia keisti darbą, kiti – leistis į pavojingą kelionę, dar kiti visiškai pakeičia aprangos stilių ar pradeda dairytis į gerokai už save jaunesnes moteris. Tokiam vyrui yra svarbu išbandyti savo meistriškumą lovoje su jaunesne partnere ir įrodyti sau, kad vis dar yra jaunas ir gyvybingas. Neištikimybė tokiu atveju neturėtų labai stebinti.

Nuobodulys

Kartais neištikimybės priežastis yra labai paprasta: vyrui tampa nuobodu. Jį gali pradėti slėgti santykių rutina, ir būtent tai gali jį pastūmėti link neištikimybės. Tiesa, moterys dėl šios priežasties kartais taip pat būna neištikimos, todėl abiem partneriams yra labai svarbu nuolat kurstyti meilės židinį, kad nuoboduliui santykiuose nebeliktų vietos.