Naujosios pažinčių strategijos, apie kurias ankstesnės kartos nieko nežinojo, ne visiems įkvepia pasitikėjimą. Vieni tiesiog nemano, kad internetinėje pažinčių svetainėje pavyks surasti sau tinkantį ir patinkantį žmogų, rašo „Marie Claire“.

Kiti norėtų, kad gyvenimo meilę pasiųstų pats likimas, todėl kandidatų atrankos pagal anketų duomenis juos net atgraso savo nenatūralumu. Be to, daugelis laikosi nuomonės, kad tiesiogiai susipažinusių žmonių poros yra tvirtesnės nei tų, kuriuos suveda internetas.

Ar taip tikrai yra, pasakyti nelengva, bet paieškojus veikiausiai pavyktų rasti šią nuomonę patvirtinančių duomenų. Kad ir kaip būtų, neturėtume pamiršti ir tų metodų, kuriais kliovėsi mūsų mamos bei močiutės, juolab kad jie iki šiol pasiteisina, taigi, yra verti gyvenimo partnerį trokštančių susirasti piliečių dėmesio.
Meilė

Kuo dažniau būkite tarp žmonių

Stenkitės kuo daugiau laiko praleisti su draugais ir pažįstamais. Viena vertus, bendravimas sumažina laukimo sukeliamą įtampą. Kita vertus, susitikinėjant su draugais gyvenimas atrodys kupinas prasmingų įvykių.

Svarbu ir tai, kad buvimas tarp žmonių – tai puiki proga lavinti bendravimo įgūdžius, suvokti stipriąsias savo savybes, plėsti akiratį ir susirasti naujų patrauklių veiklų. Tegul jūsų dėmesys krypsta ne vien į meilės paieškas. Žvelkite į pasaulį plačiai atvertomis akimis ir leiskite sau mėgautis visomis jo spalvomis.

Neieškokite naujų pažinčių

Gal manote, kad ideali vieta pažinčiai su „tuo vieninteliu“ yra kavinė arba kino teatras? Tačiau, kaip liudija žmonių iš ankstesnių kartų istorijos, lemtingos, iki vedybų ir laimingo santuokinio gyvenimo nuvedančios pažintys gali įvykti kasdieniškiausioje aplinkoje: universitete, darbe, netgi kieme.

Be to, apsidairykite aplinkui, pažvelkite įdėmiau į tuos, kurie jus supa. Gal užuot vaikščiojus į pasimatymus su nepažįstamaisiais, vertėtų labiau pasidomėti tais, kuriuos jau pažįstate?

Nekelkite pernelyg griežtų reikalavimų išvaizdai

Socialinių tinklų klestėjimo amžiuje išvaizda gali būti apgaulingesnė nei įprastai. Tikrai neverta pernelyg prisirišti prie potencialaus partnerio išvaizdai keliamų reikalavimų. Kur kas prasmingiau pasigilinti į žmogaus charakterį ir pomėgius. Patrauklūs ir priimtini vidiniai bruožai neretai ir išvaizdą padailina!

Nepervertinkite žodžių

Seno sukirpimo romantikai įsitikinę, kad pačioje pažinties pradžioje neverta kreipti pernelyg daug dėmesio į tai, ką žmogus kalba. Juk jisai gali jaudintis, todėl šnekėti ne visai tai, ką galvoja.

Taip pat nenuliūskite, jeigu į akį kritęs vyras nėra girdėjęs apie mėgstamiausią jūsų režisierių arba praleido vakarykštę žinių laidą. Romantiškos prigimties žmonės įsitikinę, kad svarbu ne žodžiai, o poelgiai.

Suartėti galima tada, kai norisi

Psichologai rekomenduoja nevaržyti savęs jokiomis „veiksmingomis strategijomis“, apie kurias rašo populiarūs tinklaraštininkai ir influenceriai. Tikrai nereikia skaičiuoti pasimatymų, tikint, kad iki tam tikro skaičiaus seksas yra tabu.

Kada ryžtis intymumui, galite spręsti tik jūs pati. Nėra jokios prasmės savęs varžyti, lygiai kaip nereikėtų daryti ko nors per prievartą – palaukite, kol jausitės pasirengusi. Pasitikėkite savais jausmais, o ne pseudoekspertų piešiamais scenarijais: jei pernelyg uoliai vadovausitės „protingomis“ rekomendacijomis, galite nepastebėti tikrų emocijų.

Bendra buitis gali palaukti

Žmonės neretai skuba pradėti bendrą gyvenimą, tačiau šį žingsnį geriau atidėti iki to momento, kada nė kiek neabejosite savo pasirinkimu. Leiskite sau patirti kuo daugiau romantikos, laukimo ir pasimatymų teikiamo džiaugsmo. Vargu ar didžiausias jūsų noras – pagaliau įžengti į etapą, kai kartu plausite indus ir išnešinėsite šiukšles.

Jeigu nemylite, negaiškite laiko

Kai nuo pažinties bus praėję kažkiek laiko, turėsite priimti rimtą sprendimą. Jus gali žavėti jūsų kavalieriaus talentas, protiniai gebėjimai ar socialinė padėtis, galite būti pakerėta jums rodomo dėmesio, tačiau privalote sąžiningai atsakyti sau į klausimą, ar jūs tą žmogų mylite.

Privalote tikėti, kad anksčiau ar vėliau sutiksite žmogų, kurį nuoširdžiai galėsite pavadinti tuo vieninteliu. Ar ne vertėtų tad nustoti gaišti laiką bendraujant su vyru, kuris jums nekelia stiprių jausmų, ir taip apgaudinėti ir jį, ir save pačią?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)