Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 6 problemas, egzistuojančias šiais moderniais laikais ir trukdančias kurti ilgalaikius santykius.

1. Negalime apibrėžti, kaip turi atrodyti poros santykiai.

Paprašykite dešimt žmonių apibūdinti santykius, kuomet galima sakyti, kad vyras ir moteris yra pora, ir pamatysite, kad visų jų atsakymai skiriasi. Kiek kartų iš savo draugės girdėjote, kad ji vis dar vieniša, nors jau kurį laiką išskirtinai su vienu vaikinu beveik visuomet leidžia laisvalaikį? Ar jūsų draugas yra sakęs, kad jis niekam nėra įsipareigojęs, nors su savo simpatija jau seniai peržengė platoniškų santykių ribą?

Taigi kaip manote, kada galima drąsiai sakyti, kad vyras ir moteris užmezgė romantiškus santykius ir yra pora – kai jie kartu dažnai leidžia laisvalaikį, palaiko seksualinius santykius, o gal tik tuomet, kai ima kartu gyventi? Šios ribos, kada santykiai jau yra rimti, kiekvienam yra skirtingos, todėl kartais kyla daug nesusipratimų.

2. Pamiršome pasimatymų žavesį.

Anksčiau prieš pradedant rimtus santykius poros dažniausiai eidavo ne į vieną pasimatymą. Ir ne be reikalo – juk jie ne tik kursto romantiką, bet ir padeda geriau pažinti vienas kitą. Šiais laikais stengiamasi tarsi praleisti šį pasimatymų etapą ir kuo greičiau pereiti į kitą santykių etapą. Tačiau tokia strategija tikrai nepadeda kurti darnių santykių, visgi geriau, kai pergyvenate visus santykių etapus.

3. Nebevertiname santuokos.

Šiais laikais skubama pradėti bendrą gyvenimą, tačiau visai neskubama tuoktis, nes daugelis jaunų žmonių nemato prasmės to daryti. Sunku pasakyti, kodėl taip yra. Galbūt dabar santuoka yra kur kas mažiau vertinama nei tėvų ar senelių laikais, todėl ir neskubama žengti prie altoriaus. Santuokos nuvertinimas neabejotinai kenkia darniems santykiams ir trukdo įsipareigoti vienas kitam, todėl kurti rimtus santykius tampa labai sunku.

4. Tikime stereotipais apie santykius.

Romantiniuose filmuose prisižiūrėjus, kokie turėtų būti idealios poros santykiai, imama manyti, kad ir gyvenime viskas turi būti taip pat. Netikėkite tuo, kas apie santykius sakoma filmuose ir populiariuose serialuose, verčiau pasimokykite iš savo tėvų ar senelių, kurie gali pasigirti ne vieną dešimtmetį trukusia laiminga santuoka.

5. Vaikščioti į pasimatymus yra brangu ir užima daug laiko.

Tai viena iš priežasčių, kodėl kartais paprasčiausiai vengiama užmegzti naujas pažintis. Sprendimas čia gali būti labai paprastas – išbandykite internetines pažintis ir keliaukite į pasimatymus tik su tais, kurie iš tiesų domina. Taip pat pirmiesiems pasimatymams rinkitės nebrangias pramogas – kartu išgerkite puodelį kavos ar suvalgykite ledų. Kartais užtrunka laiko, kol randate savo svajonių vyrą ar moterį, tačiau turėkite kantrybės ir tikrai pasiseks.

6. Naiviai tikime, kad turime daugybe šansų susirasti antrąją pusę.

Tiesa, kad šiais laikais kur kas daugiau galimybių susipažinti – internetas, naktiniai barai, renginiai, neribotos kelionių galimybės... Aplink tik ir knibžda potencialūs partneriai, bet to vienintelio niekaip neatsiranda. Tačiau galbūt čia ir yra bėda – kai manome, kad turime neribotas galimybes susirasti partnerį, nustojame stengtis arba imame puoselėti nerealius lūkesčius antrajai pusei.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!