Tačiau kartais ir pati moteris, žvelgdama į veidrodį, susimąsto: iš tiesų, kodėl aš vis dar netekėjusi?

Šiuo atveju nesvarstome situacijos, kaip santuoka į jūsų prioritetų sąrašą visiškai neįtraukta – gali būti, kad jūs savęs neįsivaizduojate žmonos vaidmenyje ir sąmoningai renkatės laisvę. Tačiau jeigu jūs svajojate apie vyrą ir šeimą, o trokštamo pasiūlymo tekėti (ar net kandidato į jaunikius) taip ir nesulaukėte, vertėtų pabandyti išsiaiškinti to priežastis. Gali būti, kad kai kuriuose žemiau išvardintuose punktuose atpažinsite save.

1. Jūs bijote prisirišimo

Tai turbūt pagrindinė šiuolaikinių moterų vienatvės priežastis, mat daugumai gerbėjų tikrai netrūksta, tačiau jos vistiek neskuba atsikratyti vienišės statuso. Kaip sakė vienos senos komedijos herojė: „Vienai geriau: noriu – valgau chalvą, noriu – meduolius“. Akivaizdu, kad už šių naivių žodžių slypi ne kas kita, kaip baimė būti apgauta, išduota. 

Iš tiesų, tikrai artimi santykiai neįmanomi be prisirišimo ir priklausomybės nuo mylimo žmogaus, ir visada išlieka rizika, kad tavo širdį sudaužys.

Tačiau tuo pat metu, atsisakydama rizikuoti moteris tari iš anksto pralošia, atimdama iš savęs galimybę patirti tikrą laimę.

2. Esate pernelyg neprieinama

Norėdama to ar ne, tačiau bendraudama su vyrais jūs visuomet užsidedate sniego karalienės kaukę. Taip pabrėžtinai demonstruojate savo neprieinamumą ir griežtai išlaikote distanciją. Iš pradžių gerbėjus tai intriguoja, tačiau ilgainiui net patys ištvermingiausi pavargsta siekti jūsų palankumo, mat padaro išvadą, kad jie jums tiesiog neįdomūs. 

Žinoma, griežtos princesės įvaizdis – nuostabus, tačiau galbūt jums vertėtų ne atsiriboti neįveikiamais bastionais, o išmokti reaguoti į jūsų rankos ir širdies siekiančių riterių dėmesį?

3. Laikotės įsikibusi praeities

Visiškai normalu ilgėtis išblėsusios meilės ir su kartėliu prisiminti jums širdį sudaužiusį buvusį mylimąjį, tačiau jeigu praeities pamėklės nuolat iškyla tarp jūsų ir jūsų naujų gerbėjų, o kiekvieną jūsų gyvenime atsiradusį vyrą stengiatės palyginti su buvusiais mylimaisiais, tai rizikuojate nepaleisdama praeities paaukoti savo ateitį. 

Neignoruokite savo išgyvenimų – greičiausiai kažkas ankstesniuose santykiuose jums vis dar kelia nerimą, todėl mintyse vėl ir vėl grįžtate prie jų. Pabandykite kreiptis pagalbos į psichologą, išbandykite meditavimo ir atleidimo laiškų praktikas – gal tai leis padėti tašką praeities gyvenimo etape ir atverti širdį naujiems jausmams.

4. Jūs nesiryžtate nutraukti neperspektyvių santykių

Gali būti, kad ryžtis santuokai jums neleidžia santykiai, kuriuos jau seniai vertėjo nutraukti, tačiau jums niekaip nepakanka tam ryžto. Tai tarsi lagaminas be rankenos, kurį išmesti gaila, tačiau jis yra akivaizdžiai nenaudingas. 

Amerikiečių psichologas Amiras Levine'as tokiems beviltiškiems atvejams pasiūlė terminą „situationship“ – tai žodžių „situation“ (angl. situacija) ir „relationship“ (angl. santykiai) hibridas, apibrėžiantis niekur nevedančius santykius, kuriuos nutraukti sunku, tačiau būtina, jeigu norite pasijausti iš tikrųjų laiminga.

5. Jums stinga teatrališkumo

Jeigu jūsų santykiuose nuolat kyla aistringi ginčai, lydimi ašarų, ilgesio, liūdnų eilėraščių apie vienatvę skaitymo, o paskui – iškalbingos trumposios žinutės, priesaikos, ilgi santykių aiškinimaisi ir vėl ginčai, vertėtų sąžiningai atsakyti sau į klausimą – juk jums iš tikrųjų patinka „amerikietiški kalneliai“? Galbūt paslaptis slypi temperamente, o gal sentimentalių melodramų pertekliuje, tačiau tikrą meilę įsivaizduojate būtent taip – su emociniais pakilimais ir nuopoliais, aistringais monologais ir specialiaisiais efektais.

Kitaip tariant, viskas kaip teatre. Štai kodėl jūsų išrinktaisiais tampa tie, kurie pasiruošę jums užtikrinti šį teatrą savo nepastovumu, neištikimybe ir polinkiu į konfliktus. Liūdniausia yra tai, kad kol jūs švaistote laiką (ir nemenkus nervus) šiam nesibaigiančiam spektakliui, lieka nepastebėti vyrai, kurie pasiruošę nuoširdiems ir tikriems santykiams, tačiau jūs juos atstumiate, nes lyginant juos su jūsų visą parą trunkančia drama, jie jums atrodo nuobodūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (527)